| |
wszystkie wątki |
wątki bez odpowiedzi
|
dodaj nowy wątek
| posty od najnowszych
MAROKO > Hospitality couchsurfing w Maroko - probowaliscie > forum, porady i informacje
| |
|
| temat: Hospitality, couchsurfing w Maroko - probowaliscie? :)
|
|
| autor komentarza: Lawendaa |
| data dodania: 2009-02-27 12:32:31 |
treść: czy macie jakies dswiadczenia z nocowaniem u osob z takich portali jak couchsurfing czy hspitality w Maroku?
zalatwilam dla siebie i kolezanki kilka takich noclegow po drodze( u Marokanczykow, bo Marokanek na tych partalach praktycznie nie ma wcale)
i tak sie zastanawiam.. :P
|
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: akirija |
| data dodania: 2009-02-27 14:34:23 |
treść: A i owszem, we wrzesniu kilka noclegow spedzilismy z mezem u chouchsurferow i bardzo polecam ten sposob podrozowania. Szczegolnie jesli chodzi o pustynie, spedzilismy tam caly dzien i noc - pierwszy dzien ramadany w towarzystwie cudownych marokanczykow, i glownie dzieki nim milo wspominamy te wyprawe. Niestety w miescie nie koniecznie musi byc az tak milo, tam ludzie ktorzy nas nocowali byli mniej goscinni. Jesli planujecie wyprawe przez Zagore moge wam polecic chlopaka, ktory nas goscil (z couchsurfingu). |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: maffin |
| data dodania: 2011-06-24 14:52:43 |
treść: Cześć wszystkim,
Dopiero co przeczytałem artykuł na temat couchsurfingu http://lostravelos.com/Artykuly/PORADNIK-TURYSTY/CouchSurfing-ndash-przyjazn-za-kanape.html i planuję tego typu wyjazd jeszcze w te wakacje. Wydaje mi się, że może być trudno by ktoś mnie chciał mnie przenocować, w szczególności, że jestem nowy w serwisie. Co mogę zrobić, by ktoś mnie chciał??
Pozdro |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: Yavanna |
| data dodania: 2011-06-24 17:57:18 |
treść: Maffin!
Przede wszystkim musisz bardzo rzetelnie wypełnić informacje w swoim profilu i zamieścić kilka swoich zdjęć. Po drugie, wysyłając zapytania o możliwość zatrzymania się u kogoś, nie możesz dać do zrozumienia, że chodzi ci tylko o nocleg. Wielu couchsurferów jest na to wyczulonych, ponieważ ideą Couchsurfingu jest wzajemne poznanie się, a raczej poznanie odmiennych kultur, wymiana poglądów, doświadczeń i takie tam. Zatrzymując się u kogoś powinieneś spędzić z nim czas, spróbować ugotowanego przez niego obiadu, czy też ugotować coś polskiego :) W maju miałam pierwsze doświadczenia couchsurfingowe i stwierdzam, że jest to rewelacyjna idea, coś, co naprawdę daje możliwość posmakowania tubylczego życia. Wiem też, że przy każdej kolejnej podróży będę się starała nawiązać kontakt z ludźmi właśnie przez ten portal.
Życzę powodzenia! |
|
dodaj komentarz
|
|
|
|