| |
wszystkie wątki |
wątki bez odpowiedzi
|
dodaj nowy wątek
| posty od najnowszych
CZECHY > Nocleg w Pradze > forum, porady i informacje
| |
|
| temat: Nocleg w Pradze
|
|
| autor komentarza: Bo1 |
| data dodania: 2009-03-25 18:14:54 |
treść: ... jak w temacie. Baza turystyczno-hotelarska jest tak rozwinięta... i tyle jest ofert w internecie, że trudno coś wybrać :). Może ktoś sprawdził "na własnej skórze" - poszukuję z fajnym klimatem -chociaż na weekend zapowiadają fatalną pogodę, w rozsądnej cenie, niezbyt daleko od centrum miasta. |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: Mike30 |
| data dodania: 2009-03-25 21:15:56 |
treść: Bo1 - pytanie jaki masz budzet..... bo generalnie blizej centrum jest drogo, z parkingiem czy bez.... fajny jest Mariontt i to be zartow - lokalizacja ok, ale sam parking kosztuje tyle co doba w pokoju :):) |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2009-03-25 21:32:11 |
treść: Odrobilem lekcje, spalem w Hotel Prague Center na Legerovej, (masz tam tez Raffaello), generalnie do metra 2min, do centrum piech okolo 15min) obok fajny plac z pizzeria - 4fromaggi maja tam super!!!), z parkingiem. W starym stylu, wyposazenie bez szalenstw, cena bardziej wynika z lokalizacji. Ja traktowalem ten hotel jako baze wypadową do spacerow po Pradze. Co prawda Mariott jest lepszy - tam mieszkasz w centrum, ale trzeba polowac na okazje - ja tam spalem przez weekend ale byla promo. Poluj |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: mkguru |
| data dodania: 2009-03-25 22:49:55 |
treść: Swego czasu nocowałem w B&B Apartment House przy Seifertowej 91. Plusy to niska cena, dzielnica nie skażona turystami, możliwość poznania lokalnego folkloru w knajpkach. Więcej plusów nie pamiętam. Innym razem miałem przyjemność spędzenia weekendu w Hotelu Ambasador - Zlata Husa. Miewali tam swego czasu niesamowite promocje cenowe. Może i tym razem ustrzelisz? Minusów (poza ceną) nie ma, zaś lista plusów jest zbyt długa by je wymieniać. |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: Bo1 |
| data dodania: 2009-03-26 15:03:47 |
treść: Dzięki - mam jeszcze dwa dni... więc sprawdzę. Na promocje niestety liczyć nie mogę, bo najpierw zaczęłam od kupna biletów, więc termin jest przyklepany (ale już wariacji dostaję siedząc... i po prostu muszę (inaczej się uduszę:D. Znalazłam też coś niezłego na wirtualnej Pradze - wczytam się. Pozdrawiam - jeszcze raz dziękuję :) |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2009-03-26 16:29:38 |
treść: Pamietaj, ze hotele w zaleznosci od oblozenia, sa gotowe do negocjacji cen - trzeba sie tylko upominec |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: Anulka11 |
| data dodania: 2010-05-03 21:29:58 |
treść: PRAGA
Byłam w tym Hostelu Friendship w Pradze, nikomu nie polecam. O mało mnie nie zamordowali!!!!
W Pradze jest duża przestępczość. Ale to już przesada. Bandy "niby" meldują się do Hosteli i dorabiają klucze a potem wieczorami rajcują i napadają w pokojach.
Miałam możność tego doświadczyć... Około 1:25 w nocy banda otwiera drzwi i penetruje okoliczne puste pokoje, po czym dochodzi do naszego i próbuje otworzyć kluczem drzwi, mąż na szczęście przekręcił klucz po kątem i na szczęście nie dali rady włożyć klucza. Po angielsku komentowali, "szkoda że zamknęli", "ominie nas łup" itp, na koniec wkurzeni rozmawiali "przyjdziemy innym razem" ( jak będę brała prysznic...czy jak będę robiła kolacje w kuchni???). Cholera!! CO za miasto!! Po całym zajściu spakowaliśmy się i w nogi do domku... Mało tego... ceny w Pradze są straszne.. market jeden na Pragę w rynku, a pozostałe na peryferiach.. Jak zapytasz przechodniów gdzie kupić bułki, czy masło, to patrzą na ciebie jak na idiotę... tam nie ma sklepów. Są owszem z ciuchami i biżuterią. Nie ma porządnych restauracji, wszystko przesolone (knedliczki). NIE POLECAM NIKOMU!!!!!!!! Cieszę się że przeżyłam i szczęśliwie wróciłam do domu ;)
Personel nieuprzejmy, mówią że w pokoju 6 osobowym będziemy sami, a tu o 22:00 godzinie dodają do ciebie 4 nowych lokatorów bez pytania. Mają wolne pokoje, ale nie chce i m się sprzątać, dlatego wszystkich na kupę dają.
Pokój brudny, zimno, wilgoć. Na podłodze krople krwi po dawnych lokatorach. Okna nie szczelne.
Woda w kranach to istny muł, nie nadaje się do gotowania kawy, czy czegokolwiek....
|
|
dodaj komentarz
|
|
|
|