Forum dyskusyjne
Wybierz temat dyskusji:
Wybierz kraj:

wszystkie wątki | wątki bez odpowiedzi | dodaj nowy wątek | posty od najnowszych

FRANCJA > Paryż i Prowansja czy Alpy i Lazurowe Wybrzeże > forum, porady i informacje

temat: Paryż i Prowansja czy Alpy i Lazurowe Wybrzeże??
autor komentarza: Franek z
data dodania: 2006-07-06 14:51:03
treść:
Witam!

Jestem zdecydowany na wycieczke do Francji, aczkolwiek mam problem z doborem regionu (patrz temat), fakt ze oba sa dosyc

zbliżone, ale tak czy inaczej mam dylemat. Które miejsce na swój pierwszy pobyt we Francji wybrać?:

http://www.traveligo.pl/travel.php/857/3174/Paryz-i-Prowansja-10-dni.html?date=2006-08-22

http://www.traveligo.pl/travel.php/922/2605/Alpy-i-Lazurowe-Wybrzeze-10-dni.html?date=2006-08-05

Pozdrawiam!

PS. Chchiałbym się również zapytać czy biuro podróży które wybrałem jest godne zaufania?
dodaj komentarz
autor komentarza: uka
data dodania: 2006-07-06 23:40:11
treść:
ta druga opcja, Annecy boskie, ja je zawsze oglądam wiosną. Jest tak urokliwe, że aż dech zapiera! Chyba, że chcesz zaliczyć klasyczny must-see - to rozpocznij od Paryża. Jak dla mnie Nicea, Cannes, Monako mało ciekawe
dodaj komentarz
autor komentarza: Jacky
data dodania: 2006-08-17 17:33:25
treść:
Francj jest PRZEPIĘKNA,zarówno na północy jak i na południu.Paryż+Prowansja wydaje mi się b.ciekawa.W Prowansji i okolicach: Avignone, Orange, Aix-en-Provence, Tarascon, Arles,Pont du Guard, Carcassonne.Wiele pozostałości Imperium Rzymskiego /Vaison-la-Romaine/.Bonnes vacances!!!!
dodaj komentarz
autor komentarza: Kubac
data dodania: 2008-03-13 12:42:41
treść:
Czy na południe Francji można jechać na przysłowiowy "krzywy......". Jak jest z noclegami? Czy prawdą są opowieści o niechęci Francuzów do porozumiewania się po angielsku?
dodaj komentarz
autor komentarza: gregwrc
data dodania: 2008-03-19 21:19:15
treść:
Ja jestem swiezo po przyjezdzie z Annecy gdzie spedzilem nieco ponad tydzien. Miasto rzeczywiscie bardzo urokliwe, naprawde warte odwiedzenia. Akurat mialem to szczescie miec pokoj z widokiem na jezioro i gory, widok zapierajacy dech w piersiach.
dodaj komentarz
autor komentarza: cortina
data dodania: 2008-11-10 15:11:42
treść:
Czy mogłabyś podać namiary tego hotelu, w którym spałaś?
dodaj komentarz
autor komentarza: cortina
data dodania: 2008-11-09 18:06:22
treść:
W zasadzie we Francji nie ma problemów z noclegiem na cempingach, których jest wprost zatrzęsienie (każde miasto, nawet małe jest zobowiązane prowadzi camping municypalny). Na samym wybrzeżu latem może by tłoczno, ale jeżeli nie zależy ci na campingowych molochach z akuaparkiem, to coś znajdziesz.
Jeżeli chodzi o język, to Francuzi uwielbiają, gdy mówi się ich językiem, nawet bardzo słabo... Są wtedy bardzo mili!
dodaj komentarz
autor komentarza: Edgarek
data dodania: 2008-11-09 22:00:25
treść:
jak dobrze poszukasz w necie to się dowiesz, że nie wybrałeś biura podróży tylko pośrednika sprzedającego oferty biur podróży. Oferta Paryż i Prowansja obecnie chyba nie istnieje natomiast można ją odszukać na stronie Itaki. Jeśli to jest oferta Itaki, to omijałbym to biuro jak najdalej.
Proponuję popatrzeć na stronę UOKiK do rejestru klauzul niedozwolonych
http://www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsumentow/niedozwolone_klauzule/rejestr_klauzul_niedozwolonych/
sprawdź ile spraw było przeciwko temu organizatorowi, a to oznacza jak traktują klientów.
dodaj komentarz
autor komentarza: kathleen_007
data dodania: 2010-08-01 23:38:29
treść:
Witam! Wybrał pan ofertę Itaki. Ja właśnie wróciłam z wycieczki Paryż i Prowansja. Miejsca godne polecenia, natomiast biuro niestety nie. Ostrzegam, że na miejscu, tak jak niestety ja, dowie się pan, że informacje podane w biurze nie były prawdziwe - standard hoteli jest niższy niż **, wyżywienie to śniadania śródziemnomorskie (nie codziennie), a opłaty dodatkowe to 200 a nie max.120 e.
dodaj komentarz
autor komentarza: marioaregai
data dodania: 2011-02-20 21:23:23
treść:
witam i polecam lazurowe wybrzeze , jest po prostu cudowne. tutaj znajdziesz kilka ciekawych informacji : http://lazurowewybrzeze.blogspot.com/
dodaj komentarz

Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy. Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum. Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu. Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl . Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
2. Zaloguj się (na każdej stronie)
3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]