Forum dyskusyjne
Wybierz temat dyskusji:
Wybierz kraj:

wszystkie wątki | wątki bez odpowiedzi | dodaj nowy wątek | posty od najnowszych

RUMUNIA > wróciłam > forum, porady i informacje

temat: wróciłam
autor komentarza: katarzyna.kno
data dodania: 2009-08-19 09:07:50
treść:
Hej, wróciłam z dwutygodniowej objazdówki po Rumunii - służe informacjami katarzyna.kno@gmail.com Kasia :)
dodaj komentarz
autor komentarza: katarzyna.kno
data dodania: 2009-08-19 11:35:17
treść:
z Rumunii, a dokładniej: Maramuresz, Bukowina i Transylwania. O innych częściach (jeszcze) niczego nie wiem :)
dodaj komentarz
autor komentarza: atlantyk
data dodania: 2010-01-04 13:22:24
treść:
Hej;) Pytanie jak najbardziej serio - jakie są tam dziewczyny i w ogóle młodzież ? i drugie pytanie jak wygląda sprawa bezpieczeństwa czy duże miasta są nie bezpieczne ? chyba tak..?
dodaj komentarz
autor komentarza: Smok-1
data dodania: 2010-05-10 11:21:19
treść:
Hey, byłem 2 lata pod rząd 2006-2007 - praktycznie cała Rumunia, kraj b. przyjazny, ludzie życzliwi, bardzo lubią Polaków, duże miasta może niezbyt bezpieczne nocą, ale mniejsze miejscowości to oaza spokoju, opowieści o złodziejstwi i skorumpowanych policjantach to mit (mnie 2 razy zatrzymywała policja za przekroczenie prędkości i za każdym razem pouczenie z uśmiechem na ustach). Pozdrawiam
dodaj komentarz
autor komentarza: bialyzibi
data dodania: 2010-05-10 15:00:45
treść:
Też byłem dwukrotnie w Rumunii w tych regionach co Ty a ponadto w Alpach Rodniańskich , Alpach Transylwańskich, Bucegach . Żadnych przykrych zdarzeń , złych doświadczeń, drogi lepsze niż w Polsce .Mam wrażenie że Rumunia się szybciej rozwija niż Polska. Polecam , ja wrócę kolejny raz....
dodaj komentarz
autor komentarza: grzesiekodm
data dodania: 2010-05-16 10:41:12
treść:
Kasiu, a jakimiż to informacjami możesz służyć po zaledwie kilku dniach spędzonych w tym kraju?? Na ile poznałaś tamtejsze realia, tradycję, ludzi? Ile czasu spędziłaś na górskich ścieżkach...?
dodaj komentarz
autor komentarza: mrw111
data dodania: 2010-12-15 20:42:26
treść:
W Rumunii podobno działa sieć pizzerii Dominium, którą możemy zobaczyć w Polsce. Czy maistas i namus - www.pizzadominium.lt to kraj, który zapoczątkował karierę tego wspaniałego jedzenia ?
dodaj komentarz
autor komentarza: arturpmiechow
data dodania: 2011-03-22 16:31:16
treść:
chcialem tylko powiedziec ze ja jestem zachwycony Rumunią ,jestem tam co tydzien ,fakt ze w niektorych miejscach jest brudno i brzydko ale mysle ze Rumunia za pare lat bedzie ladniejszym i bardziej ustabilizowanym krajem niz nasza " kochana " polska . w szybkim tempie rozbudowywują sie tam autostrady i głowne drogi ,przy wiekszoisci firm mozna smialo korzystać z WI-FI nie tak jak u nas wszystko po blokowane . pozdrawiam wszystkich tych którzy odwiedzili ten wspaniały kraj .
dodaj komentarz
temat: do smok-1
autor komentarza: arturpmiechow
data dodania: 2011-03-22 16:42:00
treść:
powiem Ci tylko tyle ze to ze policja nie bierze łapówki to nie jest zaden mit .Biarą łapówki i jeszcze długo będą je brali ,od osobówek może boja sie brać bo nigdy nie wiadomo kto nią jedzie ,według mnie nie chcą ryzykowac inaczej jest z ciężarówkami ,biorą ile sie da a zaczyna sie juz od samej granicy np w Bors.Co do złodziejstwa tez nie masz racji trzeba sie pilnować na kazdym kroku .A ludzie co niektórzy są faktycznie bardzo mile nastawieni do polaków .Pozdrawiam
dodaj komentarz

Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy. Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum. Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu. Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl . Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
2. Zaloguj się (na każdej stronie)
3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]