Forum dyskusyjne
Wybierz temat dyskusji:
Wybierz kraj:

wszystkie wątki | wątki bez odpowiedzi | dodaj nowy wątek | posty od najnowszych

IRAN > Wiza do Iranu > forum, porady i informacje

temat: Wiza do Iranu
autor komentarza: koziolek
data dodania: 2009-11-20 09:43:31
treść:
Witam,
Wybieram się z kolegami do Iranu. Chcę wyrobić wizę turystyczną miesięczną. Może ktos to robił ostatnimi czasy i wie jaki procent wniosków odrzucają i z jakiego powodu?
dzięki za wskazówki
dodaj komentarz
autor komentarza: pyzol
data dodania: 2009-11-20 10:24:27
treść:
Witam
W tym roku na przełomie września i października z kolegą mieliśmy pojeździć po Iranie, mieliśmy,nie dostał kolega wizy ja tak,okazuje się,że jest prikaz z Teheranu,żeby odrzucać 30 % składanych wiz.,a że ludzie jeżdżą grupami to !
Każdy niech składa wizę osobno są większe szanse .
Czytałem o panience,która nie dostała wizy,ale załatwiła potem przez biuro irańskie turystyczne,jednak to drogi interes.
pozdrawiam
dodaj komentarz
data dodania: 2009-11-20 18:20:50
treść:
Dzięki za info..cho to mało pocieszające informacje..Jeśli ktoś jeszcze może coś powiedziec na ten temat to proszę o kontakt
dodaj komentarz
autor komentarza: grzegorz-red
data dodania: 2009-11-22 17:24:33
treść:
Witam
Nie wydaje mi się, żeby był jakiś szczególny nakaz procentowy w odrzucanych wizach. Wyjeżdżaliśmy na przełomie września i października. Wnioski o wizy były zgłoszone grupowo. Na 7 osób odmówiono jednej. Przyczyna odmowy była nieznana bo nie udzielają żadnych wyjaśnień. Pewne było natomiast to, że chłopak, któremu nie wydano wizy był wcześniej w Izraelu. Chcąc pojechać do Iranu zmienił paszport. Składając wniosek o wizę dołączył praktycznie czysty paszport. Być może to wzbudziło wątpliwości Irańczyków. Inne osoby otrzymały wizę bez problemu.
dodaj komentarz
data dodania: 2009-11-22 21:33:34
treść:
ps. jeśli wjeżdzaliście grupowo czy to znaczy, że w rubryce towarzysz podróży we wniosku wizowym wpisywałeś 6 osób?
dodaj komentarz
data dodania: 2009-11-22 21:36:44
treść:
Dzięki za te wreszcie pozytywne informacje..Zastanawiałem się czy nie załatwiać wiz przez jakieś biuro pośredniczące ale oni nie dają żadnej gwarancji na otrzymanie wizy( generalnie ich rola polega na złożeniu i odebraniu wniosków) a to każdy nieleniwy człowiek może zrobić sam. U nas w paszportach jest kilka wiz ale zadna z Izraela więc może się uda..
dodaj komentarz

Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy. Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum. Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu. Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl . Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
2. Zaloguj się (na każdej stronie)
3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]