Forum dyskusyjne

Kenia- Safari- marzec 2011r

kategoria podróże po świecie

kraj Kenia

annowi dołączył
01.02.2011

annowi 14:02 | 22.09.2011

polecam kontakt z Haniak
Świetne rady i wiadomosci na temat Keni
Bardzo miły i syympatyczny kontakt

zgłoszone do moderacji

annowi dołączył
01.02.2011

annowi 13:42 | 22.09.2011

też mieszkaliśmy w hotelu w Kilifi Bay Resort , było cudnie , na safari pojechalismy z Abdulem i polecam też go wszystkim .Do Afryki za jakiś czas też wracamy żeby zobaczyc Masaj Mare , pozdrawiam

zgłoszone do moderacji

marcin0203 dołączył
07.07.2011

marcin0203 11:55 | 07.07.2011

ja polecam www.najlepszesafari.pl :) jest to droższa opcja, jeśli kogoś stać to naprawdę polecam, luksusowe lodge i wszystko zorganizowane tak jak chcemy i na tyle na ile chcemy :)

zgłoszone do moderacji

Natka 123 dołączył
06.05.2011

Natka 123 17:13 | 06.05.2011

Wrocilam wlasnie z Kenii kwiecien-maj 2011 Southern Palms, Diani Beach. Wykupilismy safarii u tubylca przed hotelem Big Joseph juz wczesniej czytalam o nim na forum. Warto bylo, Big Joseph okazal sie super towazyszem wycieczki,wszystko odbywalo sie punktualnie i z duza organizacja. Ja z mezem wybralismy sie na Tsavo East and West widzielismy wszystkie zwierzeta i trzy razy lwa.

zgłoszone do moderacji

edytaf dołączył
04.02.2011

edytaf 15:40 | 25.04.2011

Byliśmy z mężem w Kenii w marcu 2011, namiary dałam nam właśnie Hania:) Także safari również zorganizował nam Rashid Zahran i mogę tylko potwierdzić pozytywne opinie na jego temat. Wszystko świetnie dogadaliśmy mailowo przed wylotem, Rashid oprócz 2-dniowego safari w Tsavo East z noclegiem w Voi Safari Logde, załatwił nam też transport i przewodnika po Mombasie - sympatycznego młodego chłopaczka:) Na safari również towarzyszył nam kierowca, który świetnie pełnił też rolę przewodnika. Z Rashidem spotkaliśmy się w drodze powrotnej, ogólnie w 100% polecam i proszę się nie obawiać jeśli Rashid poprosi o przelanie pieniędzy przed wylotem, miałam pewne obawy, ale postanowiłam mu zaufać (konsultowałam się też z Hanią, której bardzo dziękuję za pomoc;)), rozmawialiśmy z Rashidem później, że ciężko przelać kasę komuś kto jest na końcu świata, ale warto było mu zaufać:)Zapłaciliśmy o 200$ taniej niż turyści z Itaki a mieliśmy busa całego tylko dla nas dwojga (oni jechali w 7-8 osób i wystawali wszystkimi oknami, żeby zrobić zdjęcia... ciekawy widok;)), nocowaliśmy w lodży na terenie parku (radzę wygooglać, widok sawanny aż po horyzont zapiera dech w piersiach;)), no i mieliśmy spory wpływ na to co i kiedy robimy, naprawdę polecam:) Tutaj link do strony Rashida (ja rozmawiałam z nim po angielsku, tak samo z kierowcą Bakerem) http://www.safari-kenya-magique.com
Wiele osób z hotelu (mieszkaliśmy z Kilifi Bay Beach Resort) jechało na safari z chłopakami z plaży i byli zadowoleni, tak btw.
Jeśli chodzi o nurkowanie, po wielu mailach i poszukiwaniach zdecydowaliśmy się na poleconą również przez Hanię bazę Peponi Divers, jestem bardzo zadowolona, również polecam.
Ogólnie jeśli chodzi o osoby takie jak my - nurkujące/podróżujące na własną rękę lepiej wybrać hotel w okolicach Nyali, Diani Beach, jest po prostu bliżej i na nury i do Mombasy i na safari, poza tym hotel Kilifi Bay bardzo dobry:) Polecam też wybranie się na snorkeling łodzią dhow, razem z innymi gośćmi hotelowymi zapłaciliśmy chłopakom 15$ od głowy i zabrali nas na rafy (niedaleko od hotelu), byliśmy dzięki temu świadkami polowania na ośmiornicę, także nie dość, że na nas zarobili to jeszcze skombinowali obiad;)Ogólnie warto zaufać tym ludziom, my się nie zawiedliśmy:)Polecam również przejażdżkę tuk-tukiem:)
Do Kenii na pewno wrócimy, safari na pewno z Rashidem, z tym, że wtedy już wybierzemy się do Masai Mara;)

zgłoszone do moderacji

DaVinci dołączył
11.02.2010

DaVinci 19:18 | 09.04.2011

Ja natomiast bardzo polecam objazdówkę! :) niesamowite przeżycie....
zapraszam na bloga który dokumentuje moją wycieczkę!
www.totuto-tam.blogspot.com

zgłoszone do moderacji

haniak dołączył
19.01.2011

haniak 21:08 | 19.01.2011

wlasnie wrocilismy z Kenii i zdecydowanie polecam wykpienie w biurze podrozy TYLKO przelotu i hotelu, a na wlasna reke (niekoniecznie u beach-boysow) zorganizowanie sobie pobytu. Chetnie podziele sie adresami - super safari, rewelacyjne nurkowania. Mam tez swoje zdanie na temat kilku hoteli

zgłoszone do moderacji

Promyczek dołączył
11.01.2009

Promyczek 20:40 | 15.01.2011

pewnie chodzi o napiwek dla kierowcy, kuchrza itd podczas safari. Nie trzeba, ale my dalismy. Mielismy naprawde super kierowce. Moge dac namiary na Max'a ktory nam organizowal safari

zgłoszone do moderacji

Promyczek dołączył
11.01.2009

Promyczek 20:23 | 15.01.2011

aha bo to cenowo znaczna roznice..no i widzisz co chce i jak dlugo chcesz i kiedy chcesz:)

zgłoś do moderacji

haniak dołączył
19.01.2011

haniak 21:27 | 19.01.2011

Moge podzielic sie dobrymi adresami i namiarami na lokalnych przewodnikow, hotele itp

zgłoszone do moderacji

Promyczek dołączył
11.01.2009

Promyczek 20:44 | 15.01.2011

Arnie, koniecznie jedz na wlasna reke jesli jeszcze nic nie kupiles w biurze. To sporo taniej, jezdziesz gdzie i kiedy chcesz, na ile, trase sobie sam planujesz, masz mozliwosc pobyc z murzinkami. Moge dac namiar na mojego przewodnika. Poznalam Go w Nairobii, ale pomogl mi tez w Mombasie. No i przede wszystkim nie ma z Toba calego tlumu bialaskow :)

zgłoś do moderacji

DaVinci dołączył
11.02.2010

DaVinci 19:03 | 15.01.2011

klamka zapadła :) za 2 miesiące wyjazd ...

zgłoszone do moderacji

Promyczek dołączył
11.01.2009

Promyczek 18:26 | 15.01.2011

a nie wolisz na wlasna reke?

zgłoszone do moderacji

arnie dołączył
04.11.2007

arnie 23:37 | 14.08.2010

też myślałem o itace,teraz jednak nie mogę przestać myśleć że jednak pojadę sam;)tak już mam,że kombinuję:)

zgłoszone do moderacji

KasiaMorena dołączył
07.04.2011

KasiaMorena 15:10 | 09.04.2011

Witam !
Zdecydowanie polecam korzystanie z usług Rashida Zahran. Byłam w Kenii (Diani Beach, Hotel Southern Palms Beach Resort) na tygodniowym pobycie z końcem marca 2011 i korzystając z porad na forum zamówiłam 2-dniwe safari w Tsavo East u Rashida. Bez najmniejszego problemu uzgodliliśmy sobie wszystko drogą emailową w jęz. angielskim (Rashid włada biegle jęz. francuskim, ale jego znajomość jęz.angielskiego jest również b.dobra). Odpowiedź na moje pytania otrzymywałam praktycznie natychmiast. Cenowo zapłaciliśmy o 80 USD mniej od propozycji Rezydenta w hotelu, a przy tym byliśmy sami w busiku, co polecacam gdyż jest to w przypadku safari rzecz bezcenna. Nocowaliśy w Voi Wildlife Lodge. Co prawda Rashid nie mógł być naszym przewodnikiem, gdyż w tym czasie był na innym safari, ale pojechał z nami super kierowca -przewodnik o imieniu Beka. Poznaliśmy także przy okazji i trzeciego drivera-guida o imieniu Mwinyi-Juma - równieź sympatyczny i b. kontaktowy człowiek.
Podaję kontakt emailowy do Rashida: rmazrui@hotmail.com Rashid jest obecny na Facebooku oraz na otwartej dla wszystkich Facebookowej stronie Safaru Au Kenya - można tam pooglądać zdjęcia z safari z jego udziałem. Raz jeszcze polecam jego usługi. Pozdrawiam :-)

zgłoszone do moderacji

MoniaD dołączył
22.08.2011

MoniaD 10:19 | 22.09.2011

Hej,
Szkoda, ze nie jedziemy w tym samym terminie. My z mezem jedziemy 9 Pazdzirnika takze jako podroz poslubna. Zycze udanego wypoczynku i niezapomnianych wrazen :)

zgłoszone do moderacji

DaVinci dołączył
11.02.2010

DaVinci 20:32 | 14.08.2010

w moich planach zaszło kilka zmian... m.in. zmieniłem biuro podróży, wybrałem termin i ofertę... :)

Bassik- napisałem na prv. :)

Biuro podróży Itaka, 13 marzec wylot z Katowic, program "Na czerwonej ziemi masajów"

zgłoszone do moderacji

Bassik dołączył
14.08.2010

Bassik 19:23 | 14.08.2010

Jaki przewidujesz koszt tego wyjazdu i na ile dni? Myślę cały czas o wyjeździe do Kenii, marzec 2011 to niezły termin :) Napisz trochę szczegółów. Pozdrawiam

zgłoszone do moderacji

haniak dołączył
19.01.2011

haniak 21:09 | 19.01.2011

My w last minute mielismy sporo taniej z Triady niz z Itaki, ale to kwestia szczescie - najlepiej sledzic last minute w necie i rezerwowac jak tylko pojawi sie cos ciekawego (np 2 tygodnie HB za 3000PLN)

zgłoszone do moderacji

kassala4u dołączył
15.08.2010

kassala4u 02:13 | 15.08.2010

Witam szanownych

Jej naprawdę pleaseure przyjść do swojego profilu na tej stronie, nazywam się helen kasssala 23 lat stary dobry i szukam dziewczyny w poszukiwaniu friend.This dlatego postanowiłem skontaktować się z Tobą abyśmy mogli nawiązać dobre stosunki, a także poznają się other.Your wieku, rasy i religii nie problem dla mnie jest to wszystko, co się liczy, to prawda love.Kindly kontakt na mój helenkassala50@yahoo.com adres e-mail, aby
ja mogę powiedzieć więcej o mojej własnej, a dam wam moje picture.Hope usłyszeć od ciebie najwcześniej Lovely,
helen
Hello Dear

Its really a pleaseure to come along your profile in this site, My name is helen kasssala 23years old good looking young girl and in search of a friend.This is why i have decided to contact you so that we can establish a good relationship and also get to know each other.Your age,race and religion is never a problem to me,all that matters is true love.Kindly contact me on my email address helenkassala50@yahoo.com so that
i can tell you more about my self and give you my picture.Hope to hear from you soonest Lovely,
helen

zgłoszone do moderacji

caro.m7 dołączył
27.04.2011

caro.m7 21:04 | 27.04.2011

Wróciłam miesiąc temu z Kenii. Jeżeli interesują kogoś wycieczki fakultatywne, to zdecydowanie polecam wykupienie ich na miejscu u chłopaków z plaży. Są uczciwi, znają się na rzeczy i są o wiele tańsi od biur podróży (wycieczki oferowane przez rezydentów). Oczywiście nie należy ufać każdemu, ale z własnego doświadczenia mogę polecić jednego, którego mi także polecono. Nie należy do najtańszych, ale po drobnej negocjacji można uzyskać zadowalającą cenę. Jest naprawdę w porządku, rzetelnie podchodzi do klientów, najczęściej organizuje wyjazdy w małych, kameralnych grupach. Nazywa się Rama i najczęściej można go spotkać pod hotelem Bamburi Beach koło Mombasy. Tam wszyscy się znają, więc jak popytacie na pewno się znajdzie :) W razie pytań lub chęci uzyskania namiarów do Ramy piszcie na maila: caro.m7@wp.pl. Chętnie poopowiadam więcej o Kenii :)

zgłoszone do moderacji

matti dołączył
09.04.2011

matti 19:32 | 09.04.2011

Jak sprawdziles legalnosc tych certyfikatow?Slyszeelm duzo opini,ze te teczki czy identyfikatory robia sobie sami w celu bardziej profesjonalnemu wygladowi,co ma wzbudzic zaufanie turystow.

zgłoszone do moderacji

lekareczka83 dołączył
20.09.2011

lekareczka83 11:59 | 20.09.2011

witam, jestem zainteresowana namiarami na safari i jakimis sprawdzonymi adresikami i kontaktami, jedziemy z mężem w listopadzie 2011 w podróż poślubną, do Kenii- Kilifi wiec chętnie skorzystamy, podaje maila: lekareczka83@gmail.com z góry dzięki

zgłoszone do moderacji

haniak dołączył
19.01.2011

haniak 21:17 | 19.01.2011

My tez rezerwowalismy safari u lokalnego goscia i zgadzam sie w 100% z opinia powyzej. Nasz przewodnik - Rashid Zahran tez ma komorke, strone internetowa, konto na Facebooku, bloga i mowi w 4 jezykach obcych (poza swahili). Moge go polecic z czystym sumieniem - wlasnie wrocilismy z 2-tygodniowego pobytu, mielismy 4-dniowe (3 noce) safari w Tsavo East, Tsavo West i Amboseli, super przewodnik, dodatkowo rewelacyjny kierowca i tylko nas 2 w samochodzie. Fakt, ze 5 to absolutny max, zeby komfortowo safari odbyc. 2-dniowe safari to koszt okolo 200-250 euro (ceny biletow wstepu znacznie wzrosly od1 stycznia 2011!!!), jesli jedzie wiecej niz 2 osoby, koszty transporu sie dziela na wiecej i cena spada. Mozna tez negocjowac standard noclegow - kazdy jest przyzwoity, ale mozna wybrac opcjebardziej luksusowa - my taka mielismy - spalismy w wypasionych namiotach, kazdy wyposazony w prywatny basen :) z widokiem na slonie i antylopy, ktore przychodza do wodopoju, ale mozna wybrac skromniejsza wersje - na safari jedzie sie w sumie dla zwierzat, a nie prywatnych basenow ;) Mamy tez swietne namiary na kluby nurkowe, na zwiedzanie Mombasy (tez nie warto z biurem podrozy!!!) i na wyspe Wasini. Chetnie sie podzielimy sprawdzonymi na swiezo adresami

zgłoszone do moderacji

Seabstian78 dołączył
23.12.2010

Seabstian78 08:13 | 23.12.2010

A ja odradzam korzystanie z usług polecanego tu Matata Karisa i biura Wunderbar Safaris. Nawet jego koledzy mówią Matata means problem, a ja wiem, że znaczy wiele problemów. Polecam również unikanie niejakiego kierowcy Johna z Raha tours. Za to zdecydowanie polecam korzystanie usług lokalnych biur, zwłaszcza, że obok Kilifi Bay Resort mają fajnego sprzedawcę w budce obok hotelu.

zgłoszone do moderacji

Seabstian78 dołączył
23.12.2010

Seabstian78 08:07 | 23.12.2010

A ja odradzam korzystanie z usług polecanego tu Matata Karisa i biura Wunderbar Safaris. Nawet jego koledzy mówią Matata means problem, a ja wiem, że znaczy wiele problemów. Polecam również unikanie niejakiego kierowcy Johna z Raha tours. Za to zdecydowanie polecam korzystanie usług lokalnych biur, zwłaszcza, że obok Kilifi Bay Resort mają fajnego sprzedawcę w budce obok hotelu.

zgłoszone do moderacji

koelka dołączył
12.08.2010

koelka 15:36 | 13.08.2010

Aaa, w aucie na safarii bylismy we 4 - to ważne, bo swobodnie można było z każdej strony "polować" na zwierzęta;) Tam to nazywają polowaniem, czyli wypatrywaniem;) Polecam!!!

zgłoś do moderacji

koelka dołączył
12.08.2010

koelka 15:28 | 13.08.2010

Bylismy w Kenii w kwietniu tego roku (poczatek pory deszczowej, ale deszcze głównie w nocy, czasem godzina ulewy w dzień i zaraz piękne słońce). Safari - 2 dni Park Tsavo East wykupiliśmy w lokalnym biurze podróży Kennedy ( www.kennedy-safaris.com). To co widzieliśmy można zobaczyć na jego stronie (filmik mojego autorstwa;). Nocleg podczas safari mieliśmy w Lion Hill Camp - świetny, z namiotów porobione domki, łazienka, taras, położony na wzgórzu, z którego widok byl na park (w oddali ryczące słonie). Ale ma do wyboru też inny nocleg z basenem, jednak my wybraliśmy z opcją - piękny widok z góry;). Cena 280 dolarów - 2 dni safari (w drodze powrotnej wioska masajska - 10 dolarów/os) + 1 dzień rejs na wyspę Wasini. Jedzenie, napoje w cenie + napiwki.

zgłoszone do moderacji

łazik dołączył
09.11.2009

łazik 09:58 | 08.08.2010

Jambo Kenya, właśnie wrócilismy z 7 dniowego safari (samburu, nakuru, masai mara) i polecamy australkentours. bukowaliśmy w polsce płacąc zadatek. Zippy wam wszystko zorganizuje (nie tylko safari, ale tez noclegi przed i po i całą resztę jeśli chcecie bez większych dopłat - odbierze i zawiezie was na lotnisko za darmo ( dodatkowo za wożenie 4 dni po nairobi z jej sam. z jej przewodnikiem zapłaciliśmy 100 usd). przewodnicy są dobrze przygotowani. zrobią wszystko aby was zaspokoić jeśli chodzi o zwierzaki, jesli macie pytania do dawajcie na maila, pozdrawiamy

zgłoszone do moderacji

matti dołączył
09.04.2011

matti 19:37 | 09.04.2011

Mastercard jak i viza stosuja zabezpieczenia przed kradziezami kart kredytowych stad ten limt.Ostatnio bardzo duzo kart kredtywych zostalo nielegalnie skopiowanych.Przed wyjazdem do Afryki nalezy zadzwonic do Biura Obslugi Klienta i poinformowac o wczasach,wtedy na ten okres karat zostanie odblokowana .

zgłoszone do moderacji

swift dołączył
27.02.2007

swift 11:56 | 27.02.2010

Nie rozumiem . Przecież w lodgach i campingach jest stała stawka i nie wiedzą ile płaciłeś za wycieczkę u reprezentanta lub tubylca. A jedziesz dokładnie w to samo miejsce. I o co chodzi z tym bezpieczeństwem ?

zgłoszone do moderacji

haniak dołączył
19.01.2011

haniak 21:22 | 19.01.2011

Ceny nizsze niz w Europie, jesli w centrach handlowych i restauracjach blisko hoteli, to pizza kosztuje okolo 6-8 euro, napoj okolo 1,50 euro (1 euro=ca 100 szylingow). Euro., dolary i szylingi honorowane wszedzie w wiekszosci hoteli, wiekszosci restauracji i wszystkich marketach przyjmuja karty kredytowe, kase najlepiej wyplacic w bankomacie - lepszy kurs wymiany niz w kantorach. UWAGA - bankomaty wyplacaja do 20.000szylingow dziennie (200 euro) napiwki powszechnie stosowane; biorac pod uwage, ze 200 euro do dosc dobra pensja , napiwe w wysokosci 50-100 szylinkgow jest juz dosc spory

zgłoszone do moderacji

Toms dołączył
07.09.2008

Toms 11:00 | 27.02.2010

Jumbo ,a jak z cenami,jakie zakwaterowanie ?Jak ze zwierzetami?Napiwki?Pozdrawiam .Tomasz

zgłoszone do moderacji

Promyczek dołączył
11.01.2009

Promyczek 20:58 | 09.04.2011

w marcu nie ma pory deszczowej. Bylam, sprawdzilam. Podobno pora deszczowa zaczyna sie w kwietniu

zgłoszone do moderacji

Promyczek dołączył
11.01.2009

Promyczek 20:25 | 15.01.2011

to prawda, ze pod koniec marca zaczyna sie pora deszczowa. Bylam w lutym i marcu w Kenii i nasz driver od safarii mowil, ze gdy pada deszcz po parkach jezdzic nie mozna, ze safari nie jest organizowane. Podczas naszego pobytu pora deszczowa dopiero sie zaczynala, wiec nie mielismy z tym problemu

zgłoszone do moderacji

jumbo dołączył
26.02.2010

jumbo 17:56 | 26.02.2010

witam,

my wlasnie z mezem wrocilismy z Kenii (7.02.-15.02.2010) polecam safarii, wykupilismy u reprezentanta biura Thomas cook z hotelu. nie chcielismy ryzykowac i kupwac u tubylcow, mino ze maja ceny konkurencyjne. co nie zawsze jest adekwatne do warunkow i bezpieczenstwa. spedzilismy 2 dni i jedna noc w Tsavo. wrazenia niesamowite!!! polecam

zgłoszone do moderacji

swift dołączył
27.02.2007

swift 11:52 | 27.02.2010

Bzdura ! Jaka pora deszczowa w marcu ? I które parki są niedostępne ?

zgłoszone do moderacji

[konto usuniete] dołączył
17.11.2009

[konto usuniete] 11:00 | 26.02.2010

w marcu jest tam pora deszczowa parki czasem sa niedostepne

zgłoszone do moderacji

ArtW dołączył
25.02.2010

ArtW 00:22 | 25.02.2010

Witam!
Jesli ktos jedzie na zorganizowane wczasy w okolice Kilifi (np. hotele Kilifi Bay czy Baobab) - to w żadnym wypadku nie radzę kupowac safari przez polskie biuro podrózy ani przez hotel. Ja i wielu moich znajomych - sprawdziliśmy safari kupowane u "chłopaków na plaży". To sa certyfikowani przewodnicy z lokalnych biur (polskie biura właśnie ich wynajmują - i sobie liczą dodatek:).
Można już wczesniej sobie kogoś zarezerwowac, albo szukać na plazy. Pomocne są ich referencje.
Sprawdzony i pewny, świetny przewodnik, to Matata Karisa (ma pełne info ze zdjeciem na Facebooku). Młody facet z charakterystycznym "złotym" łańcuchem z wisiorkiem z Afryką. (mial komorke: +25 471 52 68 098).
Super ceny, super obsługa. Z Kilifi najlepiej zwiedzic Tsavo Esat, i koniecznie - co najmniej na 2 dni (bo zwierzaki widac rano i wieczorem, jak sie jedzie na 1 dzien - to zupełnie bez sensu cała wyprawa).
Hotel i wyzywienie full podczas safari jest wliczone w cene. W styczniu 2010 placilismy ( u Mataty) ok. 250 dolarów za osobę za całe 2 dni (polskie biuro chcialo cos oko. 380 Euro!:)) I byliśmy w vanie w 5 osób. (to ważne - warto więcej zapłacić, ale nie byc upchanym w 8 osób, tylko max 5-6!)
Poza tym płaciliśmy najpierw zaliczkę (bo to pztrewodnik wplaca na nocleg w hotelu na sawannie), a reszte forsy na początku podróży.
Nie ma co robić z siebie wsi i czekać z zapłatą na koniec. Tam wszyscy strasznie się starają - to ich życie! - gdyby ktos nawalił - jest spalony w danej miejscowości i w danym hotelu.
jambo!
Art

zgłoszone do moderacji

KkK dołączył
16.01.2009

KkK 17:40 | 19.02.2010

Jeśli mogę zasugerować coś - najtańsze opcje na Kenię ma Itaka. To oni czarterują samoloty a potem odsprzedają miejsca również innym biurom. Także porównaj ofertę Itaki, jeśli chcesz jechać z polskim biurem. Jesli chcesz jechać na samodzielny wyjazd - szukaj lotów z Niemiec. Bez specjalnego targowania jesteś w stanie zabookować hotel i lot w cenach niższych niz oferta biura.

zgłoszone do moderacji

DaVinci dołączył
11.02.2010

DaVinci 14:44 | 13.02.2010

Mam na oku propozycję Rainbowtours "Kenia Classic".
Może ktoś się w podobnym terminie ma zamiar wybierać.
Jestem sam.

zgłoszone do moderacji

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl