Forum dyskusyjne
Wybierz temat dyskusji:
Wybierz kraj:

wszystkie wątki | wątki bez odpowiedzi | dodaj nowy wątek | posty od najnowszych

MAROKO > wyprawa na Tubkal > forum, porady i informacje

temat: wyprawa na Tubkal
autor komentarza: myszka26
data dodania: 2010-03-30 20:55:13
treść:
Witam! chciałam się zapytać czy ktos był na tubkalu! wybieram się na przelomie kwoitnia i maja , nie wiem czy brać spiwór czy? jak jest w tym schronisku, czy bedą miejsca czy lepiej brac namiot? czy naboje gazowy do palników mozna gdzieś kupić? prosze o informacje !
dodaj komentarz
autor komentarza: rafal9238
data dodania: 2010-04-01 10:50:31
treść:
naboje gazowe nie są tak dostepne jak u nas w polsce i trzeba sie za nimi nieźle nalatać.co do schroniska to raczej obstawiałbym swój własny namiot.mogą być problemy z miejscem w schronisku.
dodaj komentarz
autor komentarza: vulpes
data dodania: 2010-04-03 18:02:47
treść:
Cześć! byłem we wrześniu- co do schroniska- duże,miejsce o tej porze roku pewnie będzie,ale śpiwór i to ciepły koniecznie.W połowie września to tam wymarzłem,że hej- na tej wysokości był juz niezły mróz( przypuszczam ,że w kwietniu temp są podobne). Na pewno naszykuj się na mozliwy snieg na górze- trzeba sledzić pogodę i ewentualnie rozważyć wzięcie raków, bo zjechać tam jest gdzie ;). Koniecznie rękawiczki i ciepła czapka- wyjscie na górę jest w nocy 4-5 rano z reguły przy wietrze i mrozie.Ale WAAARRRTO.Pozdrawiam vulpes
dodaj komentarz
autor komentarza: boo
data dodania: 2010-06-15 20:12:58
treść:
Cześć, mi się wydaje, że nie powinno byc tłoku w tym okresie. Ja byłam w październiku i było tylko 5 osób. To raczej nie jest zbyt popularna góra. moja wyprawę można przeczytać na www.globmania.pl . Polecam wziść ze soba mapę! pozdrawiam
dodaj komentarz
autor komentarza: Hrihorij
data dodania: 2010-06-19 23:41:15
treść:
Hej.
W tym okresie może być trochę śniegu. Z pewnością będzie zimno i śpiwór to rzecz przydatna. Wejście jest łatwe a szlak oznaczony kopczykami. Właziłem bez mapy i zalazłem (wystarczył kompas i opis w przewodniku). Na schronisko można liczyć i nie spodziewałbym się tłumów.
dodaj komentarz

Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy. Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum. Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu. Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl . Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
2. Zaloguj się (na każdej stronie)
3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]