| |
wszystkie wątki |
wątki bez odpowiedzi
|
dodaj nowy wątek
| posty od najnowszych
FILIPINY > Gdzie się osiedlić > forum, porady i informacje
| |
|
| temat: Gdzie się osiedlić?
|
|
| autor komentarza: radekxx |
| data dodania: 2010-04-15 18:38:15 |
treść: Witam,
za miesiąc wybieramy się z narzeczoną na Filipiny na minimum pół roku. Mamy pytanie gdzie najlepiej się osiedlić. Chodzi o miejsce takie abyśmy mogli mieszkać przy plaży, ale żeby bardzo blisko było duże miasto z centrami handlowymi itp. Możemy także mieszkać w mieście, ale by blisko była rajska plaża i czysta woda. Prosimy o informacje jeśli ktoś się orientuje :D
Pozdrawiam
Radosław Łasiewicki |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: mac1234 |
| data dodania: 2010-08-08 04:44:34 |
treść: Napiszę ci tak że w miastach nie ma rajskich plaż chyba że w bardzo drogich resortach wstęp oczywiście płatny np. Mactan - dzielnica Cebu. Filipińskie miasta nie są przyjemnym miejscem. My mieszkamy od ponad pół roku na rajskiej wyspie bantayan, jest to największa z rajskich wysp, liczy 100 000 mieszkańców i posiada większość wygód współczesnej cywilizacji. Sprawdź naszego bloga www.breakdacycle.com |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: peter876 |
| data dodania: 2011-03-07 23:55:06 |
treść: Spedzilem na filipinach prawie caly rok od lutego 2010 no i tak sie przyzwyczailem ze czuje sie fatalnie bo musialem wrocic do europy. Nawet jesli jest tanio to kasa wczesniej cz ypozniej sie konczy. Chce wrocic jak najszybciej i zostac jak najdluzej. No i pojawia sie pytanie jak moge zostac tam na stale. Niebylo by tego pytania gdybym byl miljonerem bo bym sobie mieszkal i przedluzal vize co 2 miesiace. Ja musze znalezc jakis busines na filipinach ktory pozwoli mi tam mieszkac. No i jest prosba do was moze jakas tega glowa ma jakis pomysl czy sugestje co mozna robic i zarobic na Filipinach. |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: Eweline |
| data dodania: 2011-03-10 12:54:29 |
treść: Bardzo ciekawe co piszesz :) A jaki miałeś miesięczny budżet na życie tam? Chcesz tam zamieszkać na stałe? |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: Zulla |
| data dodania: 2011-03-10 14:46:44 |
treść: Ewela jak mozna tak osobiste pytania zadawac. jednemu starczy 500$ a drugiemu 1000$ bedzie malo. Jest to bardzo subiektywne i osobiste.
Jesli czytalas Gocha strone to wiesz ze osiedlil sie na slate. |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: Eweline |
| data dodania: 2011-03-10 23:31:28 |
treść: Nie widzę w tym pytaniu nic osobistego, zwykłe i wręcz podstawowe pytanie o budżet, jeszcze na takim portalu jak Globtroter, gdzie ludzie podróżują sami na własną rękę i za niewielkie pieniądze, nie są milionerami. Gdybym słuchała takich osób jak Ty, to w Tajlandii na pewno bym nie była, na Bali też nie, bo myślałabym jak większość, że mnie na to nie stać. Więc nie wiem skąd Ty się urwałaś z takimi głupimi uwagami. Wiadomo, że budżety są różne, zazwyczaj podaje się min. na przeżycie i średni budżet. Widzisz coś w tym złego? Bo ja nie. |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-03-12 23:09:28 |
treść: Ja osobiscie wydawalem duzo za duzo ale na filipinach mozna zyc za niewielkie pieniadze. Wynajmuje dom za ok 85 dolarow na miesiac prad kosztuje mnie 15 usd i woda 3 usd miesiecznie. miesiecznie na jedzenie pewnie mozna za 50-100 usd. Chyli 200 usd spokojnie wystarczy na zycie. Place sporo za mieszkanie bo niektorzy moi znajomi placa polowe tego co ja. No ale jezeli lubisz robic zakupy to masz wiele mozliwosci na wydanie pieniedzy. |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-03-18 22:01:36 |
treść: Szanse na utrzymanie sie z jakiejs pracy sa raczej niewielkie no ale to zalezy od twoich umiejetnosci. Znacznie lepiej zainwestowac w jakis busines |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: Aldi |
| data dodania: 2011-03-31 13:51:49 |
treść: Witam
Chciałbym polecieć na filipiny na kilka miesięcy lub osiedlić się na stałe ale nie mam doświadczenia z filipinami swoją wiedzę czerpie z for podróżniczych i z bloga breakdacycle.com wiec mam kilka pytań do osób które mieszkały lub mieszkają na filipinach
Czy da się wynająć mieszkanie i wyżyć za 800 zł miesięcznie
Ile kosztuje wynajęcie mieszkania z kuchnią łazienką i internetem i czy w internecie moszna znaleźć fanie oferty mieszkań czy lepiej poszukać na miejscu
Jakie miejsce polecacie do osiedlenia się na filipinach
Gdzie jest najwięcej polaków na filipinach
Jakie wrażenie zrobili na was filipinczycy i filipinki :) |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: pedrittos |
| data dodania: 2011-04-05 08:22:11 |
treść: chcemy leciec w 4 chlopa od wrzesnia na pol roku na Filipiny,masz jakies namiary na wynajecie domu-bungalowu przy ladnej plazy,gdzie cos sie dzieje i nie ma brudu?w dalszej
perspektywie chcemy polatac po tym fascynujacym kraju...
pozdr.Pedrittos |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-04-06 19:15:39 |
treść: Na pewno szybciej uzyskasz odpowiedz na tym blogu http://breakdacycle.com/beta/blog2.php napisz w komentarzach co chcesz się dowiedzieć i też jest podany numer telefonu do chłopaków którzy prowadzą tego bloga
Pozdr |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-04-08 15:25:02 |
treść: Witam jak juz pisalem wczesniej spedzilem na filipinach okolo roku.Teraz jestem w Europie a dokladnie w UK. Planuje powrot i osiedlenie sie na stale w tym pieknym kraju jezeli masz podobne plany. Mam kontakty na Filipinach moge pomoc w prowadzeniu firmy, dystrybucji produktu lub wejde w spolke. Mam rownierz kilka wlasnych pomyslow na business Jestes zainteresowany lub zainteresowana prosze o kontakt, mikstat@yahoo.co.uk |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-04-15 08:58:30 |
treść: chlopaki znaja tylko Bantayan,a przeciez tam jest tyle innych pieknych miejsc,oczywiscie odwiedzimy ich,ale potrzeba nam kogos kto tam jest lub byl i cos wiecej zobaczyl,by doradzil gdzie naprawde warto sie osiedlic
|
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-04-15 12:15:31 |
treść: Spróbujcie tutaj (Polacy na Filipinach)
http://www.facebook.com/group.php?gid=135098869158
Jak uzyskacie jakieś info to dajcie znać
Pozdro |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-04-15 21:49:08 |
treść: to juz wszystko przeczytalismy,nam potrzeba fachowca,ktory wie o co chodzi,
ma za soba przynajmniej rok pobytu,zwiedzil Bohol,Palawan Cebu zna realia,uklady,przepisy etc
polnoc odpada,klimat tam jest bardziej wilgotny...
chcemy zainwestowac w jakis maly resort przy plazy (trzeba cos tam robic)
CZY JEST KTOS TAKI?
pozdr.Pedrittos |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-05-04 07:49:32 |
treść: Hej Radek,gdzie w koncu spedziliscie te pol roku na Filipinach i jak tam sie dostaliscie?
Pytam ,bo we wrzesniu lece tam na pol roku
pozdr.Pedrittos |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: kasiawroc |
| data dodania: 2011-05-23 18:39:32 |
treść: Pedrittos gdzie dokładnie będziesz ? Żona i ja chcemy zostać tam na stałe a wyjazd planujemy na pazdziernik , może trochę szybciej |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-05-28 12:07:44 |
treść: Odezwij sie na meribel@wp.pl to wymienimy sie info.
Chcemy spenetrowac Bohol i Palawan,bo tam podobno jest najlepiej,od kilku lat zimujemy na Phukecie ale komercja tam wchodzi drzwiami i oknami dlatego chcemy cos znalezc na Filipinach,wazne by bylo ladnie,czysto i nie daleko na airport,pozdr.Pedrittos |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: Mistick |
| data dodania: 2011-05-30 18:51:01 |
treść: Czasem jak sie jedzie samochodem milo jest posluchac w radiu o fajnych miejscach...odrazu czlowiekowi przychodzi do glowy plan wyjazdu do takiego miejsca.Znacie moze radio, w ktorym prowadzacy jest w stanie zachecic sluchacza do odwiedzenia miejsca? |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-06-26 18:11:51 |
treść: Witam
zachęcić do podróży to potrafi Beata Pawlikowska w radiu zet Świat Według Blondynki i Blondynka w Wielkim Mieście też moszna posłuchać
www.radiowepodroze.pl
http://www.tok.fm/TOKFM/0,89514.html
Nie dawno powstało w sieci radio turystyczne http://radiotravel.pl/ |
|
dodaj komentarz
|
|
|
|