| |
wszystkie wątki |
wątki bez odpowiedzi
|
dodaj nowy wątek
| posty od najnowszych
USA > USA w 3 tyg > forum, porady i informacje
| |
|
| temat: USA w 3 tyg.??
|
|
| autor komentarza: karo_klimek |
| data dodania: 2010-05-09 16:10:29 |
treść: witam wszystkich!! planujemy wypożyczyć auto i przejechać z zachodniego na wschodnie wybrzeże. po drodze chcemy zaliczyć LA, San Francisco, las vegas, parki narodowe, chicago, washington i pod koniec NYC. Jeszcze nie mamy dokładnej trasy.. moje pytanie, czy jesteśmy w stanie to wszystko zaliczyć w 3 tygodnie?? jeśli chodzi o NYC to już tam byłam, więc nie potrzebujemy aż tak dużo dni tam, chodzi o całą resztę.. Będę wdzięczna za każdą pomoc :) |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2010-05-10 11:53:26 |
treść: mylalam o Sequoia, Yosemite, Yellowstone i Grand Canyon.. jest tak duzo ciekawych parkow, ale ze wzgledu na krotki czas musze cos wybrac... jesli cos proponujesz innego, ciekawszego, to dawaj :) |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: Edgarek |
| data dodania: 2010-05-10 12:14:18 |
treść: To co ja wszystkim polecam to Antylope Canyon i Bryce Canyon ale na początek musisz ułożyć sobie wstępnie trasę i zobaczyć gdzie się da sensownie jechać. |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2010-05-10 14:59:08 |
treść: wielkie dzięki :) też pomyślałam że pasowało by pomału się skonkretyzować. jak będę miała pierwszą wersje trasy, to się odezwę.. |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: palmer |
| data dodania: 2010-08-18 14:55:03 |
treść: Witaj ...
Jak ustalisz trase napisz do nas email: interameryka@gmail.com
Bardzo chetnie pomozemy Ci zaplanowac optymalna trase....wybrac noclegi.....
Pisz jesli masz jakiekolwiek pytania zwiazane z wyjazdem do USA
internetowy przewodnik po USA
www.interameryka.com |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: arnie |
| data dodania: 2010-08-19 21:56:27 |
treść: Brzmi jak dla mnie zbyt morderoczo jak przemieszczenie się ze wschodu na zachód,mało konkretów:)3 tyg jest ok ale bardziej na sam zachód. |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: sysio |
| data dodania: 2011-05-26 21:49:24 |
treść: Dołączę do wyprawy do USA w miesiącu wrześniu i pażdzierniku 2011 .celem zwiedzania wynajętym samochodem ze wschodu na zachód St. Zj. Proszę o kontakt tel. 604058906 lub meilowy sysio7@op.pl |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: Eponine |
| data dodania: 2011-05-26 22:20:44 |
treść: Wszystko zależy od tego jak chcecie tego doświadczyć. Jeśli chcecie przejechać przez te miejsca tak żeby je szybko zobaczyć, wskoczyć do samochodu i jechać dalej to zrobicie tylko taki rekonesans. Wg mnie trudno będzie się wam rozsmakować w tym wyjezdzie obierając tak długą trasę szczególnie jeśli zależy wam na zwiedzeniu parków narodowych. W Yosemite przykładowo można sobie zrobić camping.. Myślę że najgorszą rzeczą jest skupić się na Wielkim Kanionie jako na największej atrakcji (jesli mowa o parkach - a niestety znam wiele osób które tak właśnie zrobiły) Niesamowity jest Zion - bo można przez niego przejechać dołem, zachód słonca + noc w Monument Valley, dolina śmierci (Badwater Basin!) i Bryce za piękne kolory! w Antelope Canyon nie byłam i to był właśnie skutek szybkiej wycieczki po parkach... A nie lepiej ze wschodniego wybrzeża polecieć samolotem na zachodnie? dużo czasu oszczędzicie:) na priceline mieli z tego co pamiętam fajne oferty http://travelc.priceline.com/splash/hp/home.do?rdr=1 |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: sysio |
| data dodania: 2011-05-31 18:00:32 |
treść: Jestem zainteresowany wycieczką do USA na dłuższy okres, z przemieszczaniem się wynajętym samochodem i samolotem od wschodu do zachodu Stanów lub odwrotnie. Jestem emerytem, mam 77 tat, wykształcenie wyższe (studiowałem we Wrocławiu) W ubiegłym roku z kolega przez 2 miesiące podróżowaliśmy po Madagaskarze i Mauritiusie. Samodzielnie, lub z biurem podróży zwiedziłem Europę, kraje arabskie, Syberię, Kubę, Meksyk, Indie, Chiny, Tajlandię, Wietnam, Kambodżę, Indonezję, Malezję, Singapur, 2 miesiące w Australii.. W najbliższym planie mam zamiar zwiedzić USA, Amerykę Środkową, Amerykę Południową. Proszę o kontakt. tel 604058906 lub sysio7@op.pl . Jeżeli mój wiek nie jest przwszkodą, to proszę dać znać. |
|
dodaj komentarz
|
|
|
|