Forum dyskusyjne
Wybierz temat dyskusji:
Wybierz kraj:

wszystkie wątki | wątki bez odpowiedzi | dodaj nowy wątek | posty od najnowszych

TANZANIA > ZANZIBAR - Zakwaterowanie > forum, porady i informacje

temat: ZANZIBAR - Zakwaterowanie
autor komentarza: mario7171
data dodania: 2010-07-11 11:10:51
treść:
Witam,
Wybieram sie Kenii, a potem na Zanzibar. Czy mozecie podpowiedzić gdzie najlepiej szukać jakis miejscówek na nocleg i na bazę wypadową na Zanzibareze? Mam zamiar tam spedzić 5,5 dnia i poświęcić ten czas na zwiedzanie. Od razu mówie ... nie szukam hoteli 5stars;)
Pozdrawiam i z góry dzieki za pomoc.
dodaj komentarz
autor komentarza: Norbert1
data dodania: 2010-07-13 21:21:38
treść:
Czesc. ja wlasnie w lutym wrocilem z kenii i zanzibaru. mam swietny hotel naprawde w niezlej cenie i tez bylem na zanzibarze ok. 6 dni. Duniani lodge Kendwa beach. www.dunianikendwa.com
zadzwon do mnie to powiem ci wszystko. zawsze mozemy spotkac sie w wawie. moj nr tel 608-898-443 norbert. mam kontakt do menadzera tego hotelu. naprawde bedziesz zadowolony z miejsca. dzwon w kazdej chwili.
dodaj komentarz
autor komentarza: Bonifacja
data dodania: 2010-07-14 14:01:05
treść:
Niemal całe wybrzeże Zanzibaru "obklejone" jest hotelami, bungalowami itp.Można za tanie pieniądze po przylocie wypożyczyć w Stone Town samochód, objechać wyspę, trafić np do bajkowego Jambiani i wybierać miejsce do spania po uważaniu.Miejsc jest dostatek.My mieliśmy bungalow w rajskim ogrodzie 2x pok.2-os z łazienką , po bodajże 45 dol za bungalow - nad samym oceanem kłopotów z wynajęciem nie było żadnych, choć byliśmy w lutym, czyli w pełni ichniejszego sezonu.
Pozdrawiam.
dodaj komentarz
autor komentarza: benbm
data dodania: 2010-07-14 14:23:14
treść:
A jak z nisko budżetowym podróżowaniu np Indie nocleg za 5 usa ,luub na hamaku za fri
dodaj komentarz
autor komentarza: Bonifacja
data dodania: 2010-07-14 15:22:30
treść:
W Jambiani możesz wynająć u wioskowego tubylca łóżko na plaży (ale trzeba mieć własny materac, bo łóżko jest wyplatane piekielnie ostrymi powrozami - wytrzymać się na ty nie da + grill rybny na kolację - za 5 dol/nocka.Skorpiony łażą co prawda i różne inne stworki ale nocleg u brzegu oceanu z widokami jak nie wiem co warte są każdej niewygody.Jeśli ktoś lubi! Obok naszego bungalowu nocowało takie odważne towarzystwo. Wrzaski budziły nas co chwilę.Rano przenieśli się do hotelu.
dodaj komentarz
autor komentarza: łazik
data dodania: 2010-11-23 20:43:08
treść:
kendwa beach jest cudna. wynajelismy tam pokoik centralnie na plazy w malaika. polecam, dla drogę z mombasy na zanzibar autobusem należy uwzględnić dwa dni z noclegiem w dar es salam, autobus zwyczajnie nie zdąża na prom.
dodaj komentarz
autor komentarza: arnie
data dodania: 2010-11-24 17:46:56
treść:
Można łazić tam boso po piasku jak są skorpiony?brrrr
Ja zarezerwowałem bluoyster hotel w jambiani-70 euro dwójka z widokiem na ocean ze śniadaniami za 2 osoby.
dodaj komentarz
autor komentarza: niutek93
data dodania: 2010-12-28 12:48:54
treść:
Poszukuje taniego ale fajnego domku albo hotelu dla 5 osob w Zanzibarze w lipcu. pilne!
dodaj komentarz
data dodania: 2010-12-28 21:27:39
treść:
Tam gdzie byłem było naprawdę czadowo,to był blue oyster w jambiani, najlepszy hotelik na tej stronie wybrzeża ale nie jest tani-70 euro-2 osoby ze sniadaniem dla 2 osób ale spokój,czysto,czadowe żarło.
dodaj komentarz
autor komentarza: raddam
data dodania: 2011-08-23 23:46:17
treść:
Ktoś wie może czy w listopadzie nie będzie problemu ze znalezieniem taniego noclegu na Zanzibarze? Chodzi mi raczej o nisko budżetowe spanie z klasy budget LP.
dodaj komentarz
data dodania: 2011-08-24 07:56:23
treść:
Byłem w grudniu i nie było ludzi,niedaleko hotelu blue oyster były takie domki z łazienką-nawet bardzo fajne bo je oglądałem,mówili nam że po 30 $ za domek tzn tam jest pokój z łazienką,to jest ok 200 metrów plażą od Blue Oyster-w grudniu na poczatku nie było tam ani jednej osoby.
dodaj komentarz
autor komentarza: raddam
data dodania: 2011-09-15 22:51:13
treść:
Dzieki za info , mam nadzieje ze w listopadzie będzie podobnie :)
dodaj komentarz
data dodania: 2011-09-16 08:14:35
treść:
Jak wyjdziecie przed hotel blue oyster,spójrzcie w lewo-tam jest taki namiot,szałas,w którym siedzi chłopak "malarz",zapytajcie go-zaprowadzi was albo pokaże dokładnie gdzie są tanie noclegi tutaj niedaleko.Bardzo miły gość.
dodaj komentarz
data dodania: 2011-09-16 08:15:02
treść:
Spójrzcie w prawo nie w lewo;)pomyliłem się
dodaj komentarz

Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy. Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum. Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu. Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl . Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
2. Zaloguj się (na każdej stronie)
3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]