Forum dyskusyjne
Kilimandzaro- malarone
kategoria podróże po świecie
kraj Tanzania
benbm 08:16 | 24.10.2010
Pójdziesz do lekarza ,brać , do Ambasady nie jechać i tak dalej ,ja brałem kilka razy i tak malaria mnie przetrzepała ,teraz biorę w raczej kupuję miejscowe środki na komary i dobrze na tym wychodzę ,ale to każdy musi decydować sam ja po malarone czułem sie bardzo bardzo zle
zgłoszone do moderacji
yatad 17:13 | 23.10.2010
Juz wrocilam, nie bralam, i mam sie swietnie:) i uwazam ze nie ma takiej potrzeby, komarow bylo tyle co na lekarstwo i tylko w Moshi. Powyzej Moshi juz zupelny brak. I oczywscie stosowalam dobry srodek na komary. Ale to jest moje osobiste zdanie:) pozdrawiam
zgłoszone do moderacji
Promyczek 14:30 | 23.10.2010
bralam malarone wg zalecen lekarza, czyli dwa dni przed wyjazdem i jeszcze jakis czas po.
zgłoszone do moderacji
darro 21:11 | 18.10.2010
Zmiana planów. Wyjazd 11 lutego
zgłoszone do moderacji
darro 21:13 | 05.09.2010
Ja również wybieram się na Kili. Mój plan przewiduje początek stycznia. Właśnie szukam biletu. crazy688@wp.pl
zgłoszone do moderacji
yatad 19:29 | 04.09.2010
ale ja wlasnie jak juz pisalam nie zamierzam brac....:)
zgłoszone do moderacji
mlabieniec 16:15 | 04.09.2010
bede wdzieczna gdy po powrocie opiszeszczy malarone mial jakis wplyw na Twoje sampoczucie podczas wchodzenia. Ja wybieram sie na Kili na przelomie stycznia i lutegoo i zamierzam brac malarone.powodzenia,
Magda
zgłoszone do moderacji
yatad 08:51 | 02.09.2010
Dzieki za info. Nie tylko na Kili, ale zaczynam od Kili, dlatego odpuszcze sobie trek i zaczne zazywac po a przed safari i Zanzibarem. Troche sie boje o mix malarone i wysokosc, zeby mnie za bardzo nie zlamalo i zebym nie zostala tuz przed szczytam ;) pozdrowka
zgłoszone do moderacji
benbm 08:34 | 02.09.2010
Wchodzisz na Kili więc jest to górka więc na szczycie ani w połowie komara niet ,zależy na jak długo jedziesz jesli tylko na górę to nie warto się truć
zgłoszone do moderacji
Batista 19:44 | 01.09.2010
Zagrożenie nie jest aż tak duże, ale lepiej się zabezpieczyć. Bierz malarone :)
zgłoszone do moderacji
Promyczek 17:28 | 10.08.2010
Malarone przyjmowalam przez caly okres pobytu oraz dwa dni przed wylotem. Komary troszke pogryzly, ale jak widac zyje i mam sie dobrze :)
zgłoszone do moderacji
oboski 22:13 | 06.08.2010
O sposobie dawkowania nie będąc lekarzem nie będę się wypowiadał. Ja osobiście zaprzaestałem brania malarone w pierwszym dniu trekingu a zacząłem brać na dwa dni przed powrotem do "cywilizacji". Przez 6 dni nie widziałem komara. W ogóle to najwięcej komarów było na...lotnisku w Nairobi.
zgłoszone do moderacji
yatad 09:50 | 05.08.2010
Mam pytanko dot malarone w trakcie trekingu. Wybieram sie na Kili wkrotce i mam zamiar zazywac malarone po trekingu w trakcie safari. ma to sens? czy jednak zagrozenie jest tak duze ze lepiej nie ryzykowac? dzieki wielkie za info!!!!
zgłoszone do moderacji