| |
wszystkie wątki |
wątki bez odpowiedzi
|
dodaj nowy wątek
| posty od najnowszych
CHINY > Szukam chętnych na wyjazd do Chin żeby negocjować cenę > forum, porady i informacje
| |
|
| temat: Szukam chętnych na wyjazd do Chin żeby negocjować cenę
|
|
| autor komentarza: lofer |
| data dodania: 2011-02-03 22:46:09 |
treść: Pod koniec września 2011wybieramy się do Chin z biurem podróży,jest nas 5-6 chętnych,szukamy następnych,gdyż jest możliwość wytyczenia indywidualnej trasy albo przynajmniej jakaś negocjacja ceny-trasa północ południe czas ok 3 tygodnie |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: bynio |
| data dodania: 2011-02-04 10:39:32 |
treść: A nie prościej wytyczyć sobie trasę samemu, zarezerwować noclegi i pojechać na własną rękę. Ja wybieram się do Chin w połowie kwietnia na 3 tygodnie czteroosobową grupą. Mam już wstępnie ustaloną trasę. Koszt całkowity imprezy (bilety lotnicze, jedzenie, wizy, bilety wstępu, pociągi, busy, taksówki, hotele, pamiątki itp.) około 5 tys. Trasa z Pekinu do Szanghaju.
Pozdrawiam Zbyszek |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-02-04 16:34:05 |
treść: Teoretycznie prościej,ale wiekowo dochodzę do 50-siątki,i problemy z kręgosłupem nie pozwalają na podróże z plecakiem,z językiem też problem(niemiecki raczej bezużyteczny )niestety po Chinach potrzebuję przewodnika,który"poprowadzi za rączkę":-)))dlatego ten pomysł z biurem podróży ,który wyceni moją trasę, Kasia |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-02-05 20:24:25 |
treść: Popatrz na mój profil, też mam prawie 50 lat. W poprzednim roku z 3 przyjaciół byliśmy w Nepalu na trekkingu wokół Annapurny z plecakami (bez tragarzy) i daliśmy radę. Głowa do góry! Ja z żoną i dwójką znajomych w połowie kwietnia wyjeżdżamy do Chin na 3 tygodnie na własną rękę. Chcemy przejechać trasę Pekin z Wielkim Murem, Datong, Wutai Shan, Pingyao, Xi An, Luoyang, Nankin, Suzhou, Szanghaj. Wracamy 7 maja. Jeżeli będziecie potrzebowali informacji lub porady na co zwrócić uwagę to służę po powrocie.
Pozdrawiam Zbyszek |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-02-05 23:27:22 |
treść: Podziwiam i zazdroszczę ale my nie mielibyśmy odwagi na własną rękę,z angielskim kiepsko(wiem-wstyd) a po chińsku to tylko "bu" :-))) trasą macie fajną,ale ja chciałabym jeszcze dalej na południe.Próbuję spełniać marzenia na miarę swoich możliwości.Szukam jeszcze 4 osoby a wtedy biuro zorganizuje indywidualną trasę.Tak wiem ,że drożej niż indywidualnie,ale można taniej niż z katalogu.Taki plany,ale czy coś z tego wyjdzie?pozdrawiam i życzę dużo wrażeń Kasia:-))zainteresowani mogą pisać pokrowce66@wp.pl |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-02-06 07:10:01 |
treść: Nie znam Waszej trasy, ale czy nie jesteście za ambitni, żeby zrobić w 3 tygodnie trasę z północy na południe. My chcemy południe zostawić sobie na następny wyjazd. Bilety mamy kupione Warszawa-Pekin, a powrót z Szanghaju. nie chcę się wariacko spieszyć, i tak uważam, że mamy napięty harmonogram. Zaletą podróży na własną rękę jest to, że za ta samą cenę można zrobić praktycznie 2 wyjazdy, a podróżować dużo wolniej. Poza tym jest przygoda. Przemyślcie sobie to raz jeszcze.
Zbyszek |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-02-06 11:58:41 |
treść: Też rozważałam taką opcję,żeby najpierw północ a w przyszłym roku południe,Całe chiny w trzy tygodnie bez lotów wewnętrznych nie da rady,a te bardzo podnoszą koszta.A tak z ciekawości:jak wy sobie radzicie z ich pismem???? Czy są słowniki z których przerysowujecie te "krzaczki":-))???? |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-02-06 23:26:29 |
treść: Błędne myślenie. Biuro zadba, abyś wydał pieniądze jakie posiadasz, czy z sensem czy bez to zależy od profesjonalizmu biura. Wydanie większych pieniędzy nie gwarantuje Ci lepszego wykorzystania czasu. Poza tym co to znaczy lepiej wykorzystany czas? Mógłbyś to określić szkot.
Zbyszek |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-05-30 23:07:10 |
treść: Wróciłem 3 tygodnie temu z Chin, trasa Pekin, Datong (Groty Yungang), Hanging Monastery, Yingxian (Wooden Pagoda), Wutai Shan, Pingyao, Xian, Hua Shan, Groty Longmen, Klasztor Szaolin, Nankin, Suzhou, Szanghaj. Czas podróży niecałe 3 tygodnie, na własną rękę, bez biura podróży. Spokojnie można jechać, bardzo bezpiecznie. Angielski niewiele przydatny, bardzo dobrze jest znać chiński, ha, ha. Koszt całkowity, przelot, wiza , hotele, wyżywienie, bilety wstępu, pamiątki, 5 tys. zł. na osobę za całą trasę.
Pozdrawiam Zbyszek |
|
dodaj komentarz
|
|
|
|