|
| temat: Witam Was moi mili )Wybieram się w lutym sama do Maroko...Czy tam jest bezpiecznie?Ktoś się tam wybiera w lutym ?Jadę do
|
|
| autor komentarza: inzynier |
| data dodania: 2011-02-10 15:30:58 |
treść: Maroko jest bezpieczne, tylko nie wiem czy dla dziewczyny w pojedynke. Jest tanio, spalem tylko w hotelach do ktorych prowadzili mnie naganiacze i za noc od osoby nie zdarzylo mi sie zaplacic wiecej jak 17-20zl (pokoje zazwyczaj z lazienka). Jedzenie w restauracjach tez taniej niz w Polsce i co wazne nie ma powodu bac sie jest tam gdzie miejscowi, tylko trzeba uwazac na wode - wazne zeby byla butelkowana bo amebe zlapac latwo. Ogolnie jest tanio, a na pewno taniej niz u nas. Co do pieniedzy, osobiscie polecam wziecie troche gotowki (na lotnisku wymien tyle zeby dostac sie do miasta, w miescie w bankach sa lepsze kursy), bez znaczenia czy wezmiesz dolary czy euro, a na miejscu wyplacic docelowa kwote z bankomatu. Mniejsze straty na wymianach walut, a bankomaty sa dostepne praktycznie wszedzie. I co wazne, z arabami niestety trzeba sie targowac prawie o wszystko, a wtedy jest tanio:) Powodzenia na wyjezdzie, mam nadzieje ze moze po maturze mi sie uda wybrac chociaz na tydzien-dwa, bo juz mam dosc zimnicy u nas w kraju, a same Maroko jest piekne.
PS niemiecki chyba Ci sie nie przyda, chyba ze u niektorych handlarzy, np na suku w Marakeszu. Warto nauczyc sie kilku zdan po francusku, bo dla nich to praktycznie drugi jezyk. |
|
dodaj komentarz
|
|