Forum dyskusyjne
Wybierz temat dyskusji:
Wybierz kraj:

wszystkie wątki | wątki bez odpowiedzi | dodaj nowy wątek | posty od najnowszych

MAROKO > Witam Was moi mili Wybieram się w lutym sama do Maroko Czy tam jest bezpiecznie Ktoś się tam wybiera w lutym Jadę do > forum, porady i informacje

temat: Witam Was moi mili )Wybieram się w lutym sama do Maroko...Czy tam jest bezpiecznie?Ktoś się tam wybiera w lutym ?Jadę do
autor komentarza: Sara11
data dodania: 2011-02-07 09:14:51
treść:
Pomóżcie moi mili Globtroterzy ) Nie wiem czego mogę się spodziewać sama w Maroko w lutym...Jak tam jest?Nie znam angielskiego -znam Niemiecki czy mi się tam przyda ? Jakie ceny ? Jaka waluta ,,taniej,,wyjdzie euro czy dolary ?A może ktoś się wybiera w lutym do Adagiru ?Piszcie o wszystkim )
Hejki))))))))))))))))))))))))
dodaj komentarz
temat: Witam Was moi mili )Wybieram się w lutym sama do Maroko...Czy tam jest bezpiecznie?Ktoś się tam wybiera w lutym ?Jadę do
autor komentarza: roterka
data dodania: 2011-02-09 20:56:08
treść:
ja zakochałam sie w Maroku :)))) jest tam połączenie klimatu arabskiego z francuskim, więc nie powinnaś się nudzić. Co prawda byłam tam 3 lata temu, ale pewnie nadal jest krajem bezpiecznym, przyjaznym i turystycznie atrakcyjnym. Co do cen nie mogę sie wypowiedzieć, bo trochę czasu minęło, a kryzys dopadł juz chyba każdy kraj :( życzę powodzenia!!!! pozdrawiam :)
dodaj komentarz
autor komentarza: inzynier
data dodania: 2011-02-10 15:30:58
treść:
Maroko jest bezpieczne, tylko nie wiem czy dla dziewczyny w pojedynke. Jest tanio, spalem tylko w hotelach do ktorych prowadzili mnie naganiacze i za noc od osoby nie zdarzylo mi sie zaplacic wiecej jak 17-20zl (pokoje zazwyczaj z lazienka). Jedzenie w restauracjach tez taniej niz w Polsce i co wazne nie ma powodu bac sie jest tam gdzie miejscowi, tylko trzeba uwazac na wode - wazne zeby byla butelkowana bo amebe zlapac latwo. Ogolnie jest tanio, a na pewno taniej niz u nas. Co do pieniedzy, osobiscie polecam wziecie troche gotowki (na lotnisku wymien tyle zeby dostac sie do miasta, w miescie w bankach sa lepsze kursy), bez znaczenia czy wezmiesz dolary czy euro, a na miejscu wyplacic docelowa kwote z bankomatu. Mniejsze straty na wymianach walut, a bankomaty sa dostepne praktycznie wszedzie. I co wazne, z arabami niestety trzeba sie targowac prawie o wszystko, a wtedy jest tanio:) Powodzenia na wyjezdzie, mam nadzieje ze moze po maturze mi sie uda wybrac chociaz na tydzien-dwa, bo juz mam dosc zimnicy u nas w kraju, a same Maroko jest piekne.

PS niemiecki chyba Ci sie nie przyda, chyba ze u niektorych handlarzy, np na suku w Marakeszu. Warto nauczyc sie kilku zdan po francusku, bo dla nich to praktycznie drugi jezyk.
dodaj komentarz
data dodania: 2011-02-10 21:30:02
treść:
Wielkie dzięki za cenne wskazówki )Na pewno mi się przydadzą ) Z tym francuskim to trochę u mnie kiepsko )Heh) Chyba się zaopatrzę w słownik-dam radę po powrocie podzielę się wrażeniami )Trzymam kciuki żeby Ci się dało po maturze wyrwać chociaż na trochę będzie co świętować ))) Pozdrawiam serdecznie )))
dodaj komentarz
data dodania: 2011-02-10 23:07:37
treść:
Hej ) Może i ja się zakocham w Maroko )Heh )Zobaczymy mam duże szanse bo jestem podatna na takie egzotyczne jak dla mnie kraje ) Myślę ,że będzie super ))) Pozdrawiam serdecznie )))
dodaj komentarz
autor komentarza: Jangio
data dodania: 2011-02-12 09:25:25
treść:
http://konflikty.wp.pl/title,Kolejna-rewolucja-Ten-kraj-moze-pojsc-w-slady-Egiptu,wid,13127429,wiadomosc.html?ticaid=1bc4a
dodaj komentarz
autor komentarza: miziol
data dodania: 2011-02-15 18:22:19
treść:
Nie porównuj Maroka do Egiptu.Ten artykuł to typowe europejskie bzdury, analizy, podobieństwa.... Wystarczy znać trochę historii tego kraju i mentalność Marokańczyków, którzy są dumni ze swojego króla.
dodaj komentarz
autor komentarza: Jangio
data dodania: 2011-02-16 18:22:26
treść:
Nie mowilem ze to artykul-wyrocznia. Dalem Kolezance argument lub kontrargument, wiedzy nigdy za duzo. Nie bede sie wypowiadal na temat Maroka , bo sie nie znam. Czy sa dumni czy nie- wiem ze jest tam duze bezrobocie, jak to marokanczycy okreslaja "najchetniej wszyscy wyjechaliby do europy" wiec rozowo nie jest. A jezeli jest zle to zawsze jest pragnienie zmian.
dodaj komentarz

Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy. Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum. Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu. Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl . Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
2. Zaloguj się (na każdej stronie)
3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]