Forum dyskusyjne
Wybierz temat dyskusji:
Wybierz kraj:

wszystkie wątki | wątki bez odpowiedzi | dodaj nowy wątek | posty od najnowszych

UKRAINA > Krym > forum, porady i informacje

temat: Krym
autor komentarza: faraon795
data dodania: 2011-05-08 18:37:22
treść:
Mam prośbę do Was,szczególnie tych,którzy już na Krymie byli. Nie wiem jaką formę pobytu i zwiedzania mamy wybrać,żeby nie przepłacić,a było bezpiecznie. Własnym autem raczej pewnie nie polecacie,a może ktoś co już był wybiera się tam ponownie? W kilka aut pewne lepiej.. A jeśli chodzi o pociąg,czy autokar,to co radzicie? I czy lepiej i taniej na własną rękę ,czy z biurem podróży? Wszelkie rady i wskazówki przyjmuję z duża wdzięcznością. Praktykuje się tam jazdę na rowerze? Są wypożyczalnie? Głównie interesuje mnie pobyt na południu Krymu i wycieczki fakultatywne.
dodaj komentarz
autor komentarza: mickin
data dodania: 2011-05-11 22:19:59
treść:
Cześć , Ja byłem na Krymie w 2006 roku 17 dni w 6 osób. Jechaliśmy pociągiem W Kijowie spaliśmy w hostelu Kijów - nocleg wcześniej zarezerwowany przez interenet.
Co do samego Krymu to moim zdaniem najtaniej wychodzi na własną rękę - fakt że musisz sam zatroszyć się o nocleg i wyżywienie.CO do podróży pociągiem to ja wspominam ok zawsze trafialiśmy na miłą Panią konduktor u której kupowaliśmy piwo. Spałęm w Jałcie w prywatnej kwaterze -dostaliśmy namiar od Ukrainki którą poznaliśmy w pociągu Poznań -Kijów. Moja rada jest taka jeśli pojedziesz pociągiem to proponuje w dniu przyjazdu na dworcu w Symferopolu kupić sobie bilety na pociąg powrotni bo latem ob łożenie jest mega w ich pociągach. Ja nie mogłęm kupić przez 4 dni 6 biletów na pociąg do Odessy. W Sudaku - gdzie pojechliśmy z Jałty marszrutką to po wyjściu na parking stały kobiety i sprzedawały noclegi za 4-5 dolarów. W Kerczu znaleźliśmy hotel - bardzo tani w centrum. Powodzenia
dodaj komentarz
autor komentarza: websterpl1
data dodania: 2011-06-12 12:28:01
treść:
Witam wszystkich,

Szukamy ludzi chętnych do wspólnego wakacyjnego wyjazdu na Krym. Planujemy wyjechać w połowie sierpnia br. na tydzień, może dwa. Chcemy jechać pociągami z rejonu Górnego Śląska, czyli wstępnie trasa - Katowice - Przemyśl, z Przemyśla do Medyki PKSem, z Medyki pieszo przez granicę do Szegini, marszrutką do Lwowa, a następnie pociągiem Plackarte lub Kupe do Symferopola, z Symferopola marszrutką już na miejsce wypoczynku.
Jeśli ktoś się wybiera samochodem z południowej Polski lub może nas zgarnąć jakoś po drodze, to taka opcja też wchodzi w grę ;)
Wstępnie celujemy w okolice Eupatorii, ale miejsce to kwestia dogadania się. Nasze wymagania to fajne plaże, dobre ceny i dobra baza wypadowa do atrakcji Krymu :)
Na Ukrainie byłem raz (tydzień) i znam trochę rosyjskiego. Przed wyjazdem będzie on rozwijany, teraz mam sesję ;)

Jesteśmy parą studentów, mile widziani są towarzyscy ludzie, ekipy, pary...

Preferowany kontakt przez gadu-gadu: 5778803, maila rzadko sprawdzam.
dodaj komentarz
autor komentarza: Pawelw22
data dodania: 2011-06-21 21:18:13
treść:
Jadę 9 osobowym busem . Chętnie zabiorę kilka osób w celu zredukowania kosztów podróży ))) Wyjazd 13 sierpnia z wawy powrót 28 . Wszystkich chętnych serdecznie zapraszam . Mój mail pawelw22@mail.ru Jedziemy do miejscowości Koktebiel i potem tam planujemy dalsze zwiedzanie (link do kamerki z koktebiela) http://www.koktur.net/camera-low.html
dodaj komentarz
autor komentarza: crazyknight
data dodania: 2011-06-12 16:21:10
treść:
przyznam sie bez bicia - nigdy nie bylem na krymie, ale...
jeden z moich kolegow byl samochodem i sobie chwalil. nie mial dobrego zdania o drogach i milicji, ale generalnie byl zadowolony. na krymie parkowal na tereni domu w kturym wynajmowal pokuj. niestety nie mam aktualnie kontaktu z ta osoba.
dodaj komentarz
autor komentarza: AgaBo
data dodania: 2011-06-12 17:34:46
treść:
Polecam samochodem, tylko zdecydowanie jakimś jeepem:) Dzięki temu zatrzymasz się tam gdzie Ci się spodoba. Często pociągi, autobusy nie docierają w te piękniejsze zakątki. Zostaje jeszcze stop, ale to już Twój wybór. Zdecydowanie polecam wyjazdy na własną rękę, taniej, ciekawiej i można sporo ludzi w ten sposób poznać. Jeśli zdecydujesz się jechać autkiem, to uważaj przy każdym wjeździe i wyjeździe z miasta. Milicja czeka, lepiej zwolnić. Jeśli nie lubisz ponad 40 st. upałów, wybierz się w czerwcu lub we wrześniu. Taniej i luźniej. We wrześniu 2010 pokój 2 osobowy z łazienką, od Ałuszty po Koktebel płaciliśmy w graniach 30-40 zł/os. Mam kilka namiarów. Pisz jeśli potrzebujesz. Aha, jedzenie dosyć drogie.
Wypożyczali rowerów niestety nie widzieliśmy, może dlatego że nie były nam aż tak potrzebne:-)) Pozdrawia
dodaj komentarz
autor komentarza: globSER
data dodania: 2011-06-19 23:18:27
treść:
Ja wybieram sie na Krym samotnie jak narazie:) Nastawienie na zwiedzanie noclegi w namiotach i CS :) plan zwiedzic jak najwiecej wyjazd ostatni tydzien lipca jak cos zapraszam 2013235
dodaj komentarz
autor komentarza: rekin35
data dodania: 2011-06-20 21:28:01
treść:
masz namiary na pole namiotowe,ja również bym tak chciał od początku sierpnia lecz z rodzinką
dodaj komentarz
data dodania: 2011-06-21 04:59:12
treść:
forum.bezdroza.pl/viewtopic.php?t=438&view=next&sid..
dodaj komentarz
data dodania: 2011-06-21 05:08:06
treść:
http://www.google.pl/search?hl=&q=krym+kempingi&sourceid=navclient-ff&rlz=1B3GGLS_plPL429PL4
dodaj komentarz
data dodania: 2011-06-21 05:13:32
treść:
http://www.google.pl/search?hl=&q=krym+kempingi&sourceid=navclient-ff&rlz=1B3GGLS_plPL429PL4
dodaj komentarz
autor komentarza: rekin35
data dodania: 2011-06-21 18:33:31
treść:
dzięki FARAONIE ,jak z którejś propozycji skorzystam to opiszę to na forum
dodaj komentarz
autor komentarza: traktor
data dodania: 2011-06-26 19:55:34
treść:
Na Krymie byłem już dwa razy. Najlepiej wybrać się tam przed sezonem lub po tj. w czerwcu lub we wrześniu. Ja byłem we wrześniu. Najlepiej i najtaniej wybrać się tam jest pociągiem. Najpierw przyjechać do Przemyśla, dalej busikiem do Medyki na granicę. Przejść ją pieszo. Następnie maszrutką do Lwowa i dalej już pociągiem do Symferopola ewentualnie do Dźankoj. Bilety najlepiej jest od razu kupić na drogę powrotną bo pociągi są mocno obładowane. Są tam wagony tzw. kupiejne to jest z przedziałami zamkniętymi (trochę droższe)i tzw. plackartne z przedzialami otwartymi. Najlepiej jechać w cztery osoby (przedziały mają tyle miejc oczywiście wszystkie leżące). Po półwyspie najtaniej poruszać się jest trolejbusami i tzw. elektriczką (pociąg osobowy). Są o ponad połowę tańsze od autobusików. Noclegi szukać najlepiej u babuszek. Jedzenie średnio drogie. Im bliżej morza tym drożej. Nie widziałem tam wypożyczalni rowerów, nie miałem w sumie potrzeby z nich korzystać. W tym roku też będę się tam wybierał we wrześniu. Dobrze by było by ktoś chętny był z okolic Trójmiasta, to moglibyśmy się spotkać. Oczywiście nie jest to warunek konieczny. Mój meil: dziadekzkm@wp.pl tel: 505710035
dodaj komentarz
autor komentarza: bajkalik
data dodania: 2011-07-16 00:42:57
treść:
Witam! bardzo prosze o namiary na noclegi na Krymie, interesuje mnie coś fajnego (bez karaluchów) i za fajne pieniadze. Mail: bcz80@wp.pl DZIEKU WAM BARDZO!!!!!
dodaj komentarz

Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy. Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum. Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu. Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl . Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
2. Zaloguj się (na każdej stronie)
3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]