| |
wszystkie wątki |
wątki bez odpowiedzi
|
dodaj nowy wątek
| posty od najnowszych
UKRAINA > Krym > forum, porady i informacje
| |
|
| temat: Krym
|
|
| autor komentarza: faraon795 |
| data dodania: 2011-05-08 18:37:22 |
treść: Mam prośbę do Was,szczególnie tych,którzy już na Krymie byli. Nie wiem jaką formę pobytu i zwiedzania mamy wybrać,żeby nie przepłacić,a było bezpiecznie. Własnym autem raczej pewnie nie polecacie,a może ktoś co już był wybiera się tam ponownie? W kilka aut pewne lepiej.. A jeśli chodzi o pociąg,czy autokar,to co radzicie? I czy lepiej i taniej na własną rękę ,czy z biurem podróży? Wszelkie rady i wskazówki przyjmuję z duża wdzięcznością. Praktykuje się tam jazdę na rowerze? Są wypożyczalnie? Głównie interesuje mnie pobyt na południu Krymu i wycieczki fakultatywne. |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: mickin |
| data dodania: 2011-05-11 22:19:59 |
treść: Cześć , Ja byłem na Krymie w 2006 roku 17 dni w 6 osób. Jechaliśmy pociągiem W Kijowie spaliśmy w hostelu Kijów - nocleg wcześniej zarezerwowany przez interenet.
Co do samego Krymu to moim zdaniem najtaniej wychodzi na własną rękę - fakt że musisz sam zatroszyć się o nocleg i wyżywienie.CO do podróży pociągiem to ja wspominam ok zawsze trafialiśmy na miłą Panią konduktor u której kupowaliśmy piwo. Spałęm w Jałcie w prywatnej kwaterze -dostaliśmy namiar od Ukrainki którą poznaliśmy w pociągu Poznań -Kijów. Moja rada jest taka jeśli pojedziesz pociągiem to proponuje w dniu przyjazdu na dworcu w Symferopolu kupić sobie bilety na pociąg powrotni bo latem ob łożenie jest mega w ich pociągach. Ja nie mogłęm kupić przez 4 dni 6 biletów na pociąg do Odessy. W Sudaku - gdzie pojechliśmy z Jałty marszrutką to po wyjściu na parking stały kobiety i sprzedawały noclegi za 4-5 dolarów. W Kerczu znaleźliśmy hotel - bardzo tani w centrum. Powodzenia |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: websterpl1 |
| data dodania: 2011-06-12 12:28:01 |
treść: Witam wszystkich,
Szukamy ludzi chętnych do wspólnego wakacyjnego wyjazdu na Krym. Planujemy wyjechać w połowie sierpnia br. na tydzień, może dwa. Chcemy jechać pociągami z rejonu Górnego Śląska, czyli wstępnie trasa - Katowice - Przemyśl, z Przemyśla do Medyki PKSem, z Medyki pieszo przez granicę do Szegini, marszrutką do Lwowa, a następnie pociągiem Plackarte lub Kupe do Symferopola, z Symferopola marszrutką już na miejsce wypoczynku.
Jeśli ktoś się wybiera samochodem z południowej Polski lub może nas zgarnąć jakoś po drodze, to taka opcja też wchodzi w grę ;)
Wstępnie celujemy w okolice Eupatorii, ale miejsce to kwestia dogadania się. Nasze wymagania to fajne plaże, dobre ceny i dobra baza wypadowa do atrakcji Krymu :)
Na Ukrainie byłem raz (tydzień) i znam trochę rosyjskiego. Przed wyjazdem będzie on rozwijany, teraz mam sesję ;)
Jesteśmy parą studentów, mile widziani są towarzyscy ludzie, ekipy, pary...
Preferowany kontakt przez gadu-gadu: 5778803, maila rzadko sprawdzam. |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: Pawelw22 |
| data dodania: 2011-06-21 21:18:13 |
treść: Jadę 9 osobowym busem . Chętnie zabiorę kilka osób w celu zredukowania kosztów podróży ))) Wyjazd 13 sierpnia z wawy powrót 28 . Wszystkich chętnych serdecznie zapraszam . Mój mail pawelw22@mail.ru Jedziemy do miejscowości Koktebiel i potem tam planujemy dalsze zwiedzanie (link do kamerki z koktebiela) http://www.koktur.net/camera-low.html |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: crazyknight |
| data dodania: 2011-06-12 16:21:10 |
treść: przyznam sie bez bicia - nigdy nie bylem na krymie, ale...
jeden z moich kolegow byl samochodem i sobie chwalil. nie mial dobrego zdania o drogach i milicji, ale generalnie byl zadowolony. na krymie parkowal na tereni domu w kturym wynajmowal pokuj. niestety nie mam aktualnie kontaktu z ta osoba. |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: AgaBo |
| data dodania: 2011-06-12 17:34:46 |
treść: Polecam samochodem, tylko zdecydowanie jakimś jeepem:) Dzięki temu zatrzymasz się tam gdzie Ci się spodoba. Często pociągi, autobusy nie docierają w te piękniejsze zakątki. Zostaje jeszcze stop, ale to już Twój wybór. Zdecydowanie polecam wyjazdy na własną rękę, taniej, ciekawiej i można sporo ludzi w ten sposób poznać. Jeśli zdecydujesz się jechać autkiem, to uważaj przy każdym wjeździe i wyjeździe z miasta. Milicja czeka, lepiej zwolnić. Jeśli nie lubisz ponad 40 st. upałów, wybierz się w czerwcu lub we wrześniu. Taniej i luźniej. We wrześniu 2010 pokój 2 osobowy z łazienką, od Ałuszty po Koktebel płaciliśmy w graniach 30-40 zł/os. Mam kilka namiarów. Pisz jeśli potrzebujesz. Aha, jedzenie dosyć drogie.
Wypożyczali rowerów niestety nie widzieliśmy, może dlatego że nie były nam aż tak potrzebne:-)) Pozdrawia |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: globSER |
| data dodania: 2011-06-19 23:18:27 |
treść: Ja wybieram sie na Krym samotnie jak narazie:) Nastawienie na zwiedzanie noclegi w namiotach i CS :) plan zwiedzic jak najwiecej wyjazd ostatni tydzien lipca jak cos zapraszam 2013235 |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: rekin35 |
| data dodania: 2011-06-20 21:28:01 |
treść: masz namiary na pole namiotowe,ja również bym tak chciał od początku sierpnia lecz z rodzinką
|
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-06-21 04:59:12 |
treść: forum.bezdroza.pl/viewtopic.php?t=438&view=next&sid.. |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-06-21 05:08:06 |
treść: http://www.google.pl/search?hl=&q=krym+kempingi&sourceid=navclient-ff&rlz=1B3GGLS_plPL429PL4 |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| data dodania: 2011-06-21 05:13:32 |
treść: http://www.google.pl/search?hl=&q=krym+kempingi&sourceid=navclient-ff&rlz=1B3GGLS_plPL429PL4 |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: rekin35 |
| data dodania: 2011-06-21 18:33:31 |
treść: dzięki FARAONIE ,jak z którejś propozycji skorzystam to opiszę to na forum |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: traktor |
| data dodania: 2011-06-26 19:55:34 |
treść: Na Krymie byłem już dwa razy. Najlepiej wybrać się tam przed sezonem lub po tj. w czerwcu lub we wrześniu. Ja byłem we wrześniu. Najlepiej i najtaniej wybrać się tam jest pociągiem. Najpierw przyjechać do Przemyśla, dalej busikiem do Medyki na granicę. Przejść ją pieszo. Następnie maszrutką do Lwowa i dalej już pociągiem do Symferopola ewentualnie do Dźankoj. Bilety najlepiej jest od razu kupić na drogę powrotną bo pociągi są mocno obładowane. Są tam wagony tzw. kupiejne to jest z przedziałami zamkniętymi (trochę droższe)i tzw. plackartne z przedzialami otwartymi. Najlepiej jechać w cztery osoby (przedziały mają tyle miejc oczywiście wszystkie leżące). Po półwyspie najtaniej poruszać się jest trolejbusami i tzw. elektriczką (pociąg osobowy). Są o ponad połowę tańsze od autobusików. Noclegi szukać najlepiej u babuszek. Jedzenie średnio drogie. Im bliżej morza tym drożej. Nie widziałem tam wypożyczalni rowerów, nie miałem w sumie potrzeby z nich korzystać. W tym roku też będę się tam wybierał we wrześniu. Dobrze by było by ktoś chętny był z okolic Trójmiasta, to moglibyśmy się spotkać. Oczywiście nie jest to warunek konieczny. Mój meil: dziadekzkm@wp.pl tel: 505710035 |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: bajkalik |
| data dodania: 2011-07-16 00:42:57 |
treść: Witam! bardzo prosze o namiary na noclegi na Krymie, interesuje mnie coś fajnego (bez karaluchów) i za fajne pieniadze. Mail: bcz80@wp.pl DZIEKU WAM BARDZO!!!!! |
|
dodaj komentarz
|
|
|
|