Forum dyskusyjne
Koleje włoskie
kategoria inne
kraj Włochy
Edgarek 17:26 | 22.06.2011
W naszym wypadku konduktor w pociągu skanował czytnikiem wydruk z netu.
zgłoszone do moderacji
Roman1972 22:31 | 20.06.2011
Jeszcze jedno pytanie: czy mail potwierdzający zakup biletu jest wystarczający czy należy go już na stacji "wymienić" na właściwy bilet? Zwykle bowiem bilety kasuje się tam przed wejściem do pociągu a ten wydrukowany z maila trudno byłoby skasować
zgłoszone do moderacji
Roman1972 06:21 | 11.05.2011
Tak tak-zauważyłem ten link, ale liczyłem na jakiś "skrót myślowy" ;)Dzięki za pomoc i miłego dnia
zgłoszone do moderacji
Edgarek 22:42 | 10.05.2011
Jest sporo różnic. Jak kupujesz bilet na stronie to w zakładce 2. fares and preferences przy każdej opcji w przedostatniej kolumnie jest link More info i tam są wszystkie taryfy opisane szczegółowo.
zgłoszone do moderacji
Roman1972 21:27 | 10.05.2011
Dzięki za info. A jesteś może jeszcze zorientowany w temacie wyboru taryf, bo spotkałem się na stronie trenitalia z trzema w różnych wariantach cenowych (nie mam na myśli podziału: kl.I, kl.II) - flessibile, base i mini? Wiesz może czym się różnią?Pozdrawiam
zgłoszone do moderacji
Edgarek 21:17 | 10.05.2011
Nie spotkałem się z ograniczeniem na torbę podróżną we Włoszech, przeciez ludzie podróżują z bagażami. Na stronie kolei włoskich też chyba nic nie ma na temat toreb podróżnych.
zgłoszone do moderacji
Roman1972 19:25 | 10.05.2011
Szczególny niekoniecznie. Po prostu pokaźnych rozmiarów torba podróżna, która na pewno nie zmieści się pod siedzeniem.
zgłoszone do moderacji
Edgarek 16:33 | 10.05.2011
1. Kupowaliśmy bilety, nie było problemów.2. Masz jakiś szczególny bagaż?
zgłoszone do moderacji
Roman1972 08:44 | 10.05.2011
Mam dwa pytania:1. Czy ktoś z Was kupował może bilety kolejowe do podróży po Włoszech za pośrednictwem internetu? Nie było problemów z ich realizacją na miejscu?
2. Orientujecie się może jak wygląda kwestia opłaty za bagaż przewożony koleją (jakie rozmiary bezpłatnie itp.)?
zgłoszone do moderacji