Forum dyskusyjne
Wybierz temat dyskusji:
Wybierz kraj:

wszystkie wątki | wątki bez odpowiedzi | dodaj nowy wątek | posty od najnowszych

INDIE > Przesiadki na lotniskach > forum, porady i informacje

temat: Przesiadki na lotniskach
autor komentarza: beskidnik
data dodania: 2011-12-15 00:23:22
treść:
Mam pytanie. Wynalazłem tani lot z Bombaju przez Delhi do Bagdogry tylko zastanawiam się czy rezerwacja ma sens? Różnica między przylotem do Delhi a odlotem to zaledwie 40 minut. Teoretycznie są to loty obsługiwane przez jedną linie ale czy ktoś ma doświadczenie jak to wygląda rzeczywiście w Indiach?
dodaj komentarz
autor komentarza: Wiesław
data dodania: 2011-12-15 13:41:07
treść:
jesli masz tak mało czasu to moze być kiepsko
nie wiem jak wygląda przesiadka na lotniskach krajowych ale tranzyt w Delhi wygląda fatalnie, bałagan, wszyscy sie pchają, nikt nad tym nie panuje, mając do dyspozycji prawie 2 godz ledwie zdążyłem ( też leciałem tą samą linią )
mimo to zyczę powodzenia
dodaj komentarz
autor komentarza: Jadu
data dodania: 2011-12-15 14:43:49
treść:
jedną to znaczy jaką ?
masz jeden czy dwa numery rezerwacji ?
dodaj komentarz
autor komentarza: emancypantka
data dodania: 2011-12-15 22:38:57
treść:
Ja leciałam z Delhi do Kalkuty i nie było problemu.
dodaj komentarz
data dodania: 2011-12-16 13:34:18
treść:
kwestii jest kilka, widzę, że się nie odzywasz to ogólnie napiszę :

jeżeli masz na myśli lot JetAirways 9W rejs numer 333 -z MUMBAI o 0800 na 1000 w DEL i potem 9W rejs 2293 o 1040 z Delhi i na 1250 w Bagdogra to tzw MCT (minimum connection flight) dla tego lotu na lotnisku w DELHI jest 0:30 minut, wiec masz 10 minut w zapasie, jeżeli wykupisz to na 1 bilecie to jak najbardziej możesz rezerwować. Bagaż nadasz w Mumbai docelowo do Bagdogry, a w przypadku opóźnienia lub nie złapania połączenia w DEL JetAirways ma obowiązek dać Ci alternatywne połączenie.

dodaj komentarz
data dodania: 2011-12-16 16:30:29
treść:
MCT to oczywiście minimum connection time a nie flight ;)
dodaj komentarz
autor komentarza: Markustruck
data dodania: 2011-12-26 01:22:35
treść:
W lutym bylem w Indiach i mialem 6 lotow krajowych. W 5 przypadkach samolot byl opozniony wiec zastanow sie czy to nie za malo czasu na przesiadke.
dodaj komentarz
autor komentarza: beskidnik
data dodania: 2011-12-26 02:51:21
treść:
Po wielu rozmowach, faktycznie zrezygnowałem z tego ryzykownego kroku. Wybrałem bezpieczniejszy lot z 3 godzinną przesiadką w Kalkucie....trudno
dodaj komentarz
data dodania: 2011-12-26 20:17:11
treść:
jeżeli planowałeś te loty, które opisałem to moim zdaniem mogłeś spokojnie lecieć, jakby coś poszło nie tak to musieliby Ci zmienić lot a jakby wszystko było na czas to byłbyś najszybciej na miejscu
dodaj komentarz

Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy. Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum. Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu. Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl . Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
2. Zaloguj się (na każdej stronie)
3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]