Forum dyskusyjne
Wybierz temat dyskusji:
Wybierz kraj:

wszystkie wątki | wątki bez odpowiedzi | dodaj nowy wątek | posty od najnowszych

USA > wiza > forum, porady i informacje

temat: wiza
autor komentarza: AnetaAlexewicz
data dodania: 2012-01-01 23:01:02
treść:
Czy bardzo nierozsądne jest kupno biletu na samolot przed uzyskaniem wizy?
dodaj komentarz
autor komentarza: tommy#1
data dodania: 2012-01-02 01:25:04
treść:
Tak, to dosc nierozsadne. Chyba, ze jestes stosunkowo bogata, masz ustabilizowana sytuacje rodzinna, nigdy nie popelnilas tzw przestepstwa imigracyjnego w USA, i potrafisz to wszystko jako tako udokumentowac. Sorki i... powodzenia :)
dodaj komentarz
autor komentarza: czesiu
data dodania: 2012-01-02 07:47:09
treść:
Z tego co mi wiadomo, w przypadku odmowy wizy, linie lotnicze
zwracaja pełna kwote za bilet, za wyjatkiem opłaty za jego wystawienie.
dodaj komentarz
autor komentarza: Smok-1
data dodania: 2012-01-02 10:34:56
treść:
W moim przypadku nie było żadnych problemów, najpierw kupiłem bilet, potem załatwiałem wizę, a i nie miałem żadnych zaświadczeń ...
dodaj komentarz
autor komentarza: benbm
data dodania: 2012-01-02 10:33:47
treść:
Zgadza się podobno oddają kasę ,zrób inaczej zarezerwuj bilet i jak dostaniesz vizę to ją kup HAJER
dodaj komentarz
autor komentarza: Jadu
data dodania: 2012-01-02 12:13:14
treść:
jeżeli lecisz do USA i dostaniesz odmowę przyznania wizy w ambasadzie, to bilet każdej linii można zwrócić, tracisz tylko opłatę za wystawienie, którą pobiera biura za swoją pracę. Potrzebne jest pisemne zaświadczenie z ambasady o odmowie i ksero tego zostawiasz u agenta, procedura zwrotu może trwać nawet do miesiąca czasu (np w przypadku Lufthansy). W tym momencie rzadko która linia lotnicza pozwala trzymać rezerwację dłużej niż 72godz (to nie to samo co 3 dni), w przypadku promocji bilet najczęściej jest do wystawienia w ciągu 24h od założenia rezerwacji.
dodaj komentarz

Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy. Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum. Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu. Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl . Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
2. Zaloguj się (na każdej stronie)
3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]