| |
wszystkie wątki |
wątki bez odpowiedzi
|
dodaj nowy wątek
| posty od najnowszych
KENIA > Ile kosztuje safari > forum, porady i informacje
| |
|
| temat: Ile kosztuje safari?
|
|
| autor komentarza: vaakor |
| data dodania: 2012-01-18 13:17:16 |
treść: Witam, w lutym wybieramy sie do hotelu Bamburi Beach z Itaki na 8 dni. Oczywiście nie możemy sobie odmówić safari, Itaka za jednodniowe safari chce 200$ za osobę. Lepiej załatwiać coś na miejscu? prosiłbym o jakieś przykładowe ceny dla porównania i może jakieś sprawdzone parki gdzie warto jechać. Pozdrawiam |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: beata1969 |
| data dodania: 2012-01-18 15:37:11 |
treść: w grudniu za safari 2-dniowe (naprawdę warto) płaciłam 240 USD za osobę w biurze lokalnym, mam namiary, jeżeli potrzbujesz to napisz. Umawia się mailowo na określony dzień , przyjeżdżają pod hotel spisuje umowę i określa termin. Organizacja perfekcyjna, zresztą wszystkie wycieczki fakultatywne są o 90-100% tańsze niż u rezydenta. My skorzystaliśmy z safari +wioska Masajów, Washini - połaczone z Mombasą |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: marinik |
| data dodania: 2012-01-25 08:41:08 |
treść: beata1969 - z calym szacunkiem - forum w moim odczuciu jest po to, aby pytac, uzyskiwac informacje, dzielic sie wiedza. Rzetelna wiedza. Jesli masz namiary sensowne i jestes sklonna dzielic sie nimi - to sie podziel. nie z jedna osoba, bo te informacje i innym przydac sie moga. Natomiast nie bardzo kumam jak cena moze byc nizsza o 100% - znaczy gratis to safari jest? Nie kumam takze tych 90% - to wrecz sugeruje, ze wobec zaplaconej przez Ciebei kwoty 240 USD (10%) to samo kupione u rezydenta kosztowaloby 2 400. Powszechnie sie mowi, ze na miejscu taniej niz u rezydenta, ale.... |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: zdzich |
| data dodania: 2012-01-25 21:42:09 |
treść: Witam , z nazwy hotelu wnioskuję , że jedziesz do Mombasy . Najbliższy park narodowy to Tsavo Est , czyli fotograficzne safarii można tam zaliczyć . Koszt w zależności od organizatora miejscowego 220 - 250 USD , a Itaka ponad 400 !!! Za dwudniowy wyjazd . Koszt obejmuje transport , lunch , kolację, nocleg i śniadanie dnia następnego . "Naganiacze" krążą przy hotelach , na plaży , zatem trzeba pytać i rozmawiać z ludźmi w hotelu . A wrażenia niezapomniane !!! Pozdrawiam Z. |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: beata1969 |
| data dodania: 2012-02-01 15:48:21 |
treść: z całym szacunkiem Waisni+podwodny raj w biurze lokalnym kosztowało mnie za 2 osoby 140 USD czyli ok 450 pln, natomiast u rezydenta 108 EURza osobę czyli ok. 907 PLN , różnica jest ile procen?t, bo może coś z moją matematyką jest nie tak, identycznie z wjazdem do mombasy - za półdniową wycieczkę z lunchem płaciłam 20USDosoba, z Tui 30 EUR, wydaje mi się,że dość znaczna różnica. Skoro forum jest do konktretnych informacji, to chyba nie specjalnie interesują mnie i innych forumowiczów "twoje odczucia" ale konkrety. Z szacunkiem |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: manni |
| data dodania: 2012-02-02 09:51:15 |
treść: Beatko nie obrażaj się ale rzeczywiście u rezydenta było o 100% drożej a w lokalnym biurze było o 50% taniej. Ach ta matematyka...
Dajmy spokój procentom, nie o matematykę tu chodzi. W lokalnym biurze taniej, koniec, kropka. |
|
dodaj komentarz
|
|
|
| |
|
|
|
| autor komentarza: krecik-k9 |
| data dodania: 2012-02-05 19:38:42 |
treść: witam wszystkich
właśnie wróciłem z 7 dniowego pobytu z Mombasy dokładnie z hotelu Kaskazi Beach, safari kupiłem w lokalnym biurze za 237 dolarów takie samo w TUI 405 dolarów Mombasa z TUI 45 dolarów z lokalnego 20 dolarów nie za 3 godziny tylko za cały dzień, jeśli ktoś chce więcej informacji proszę o mejla jackret@mp.pl |
|
dodaj komentarz
|
|
|
|