Forum dyskusyjne
WRÓCIŁEM trasa SIN - KUL-Cameron High-Langkawi-BKK-Sukhotai-Ko Chang służe radami
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
Okey 11:21 | 22.02.2012
Bardzo dziękuje za podpowiedż.Rambuttri Village rzeczywiście jest często polecany,zarezerwuje przez Agodę.Obejrzałam w internecie Siam Beach,swietny,bardzo dziękuję.
zgłoszone do moderacji
lesniak 14:28 | 21.02.2012
W Bangkoku zdecydowanie Rambuttri Village. Hotel jest na forach często polecany. Nie jest na szalony Koh San Rd, ale w najbliższej okolicy. Ma basena dachu (czynny niestety tylko do godz 18). Warunki bardzo dobre. 800 BHT za dwójkę bez śniadania, ale na dole jest bardzo fajna knajpka gdzie serwowane są sniadania ze świeżymi bułeczkami. Na miejscu tani kantor, lokalne biuro podróży, pralnia. Rezerwuj na ich stronie, płacisz na miejscu lub przez Agodę, wtedy całośc kartą kredytową. Aha biorą 1000 BHT
kaucji zwracanej przy wyjeździe.
Ko Chang - Siam Beach Resort na samym początku Lonely Beach. Tu już rewelka. Drogawo 950 BHT za drewniany mały domek na płaży (niestety z insektami, moskietierami i jest nieszczelny w razie deszczu), albo co ja
wybrałem 150 m dalej od plaży świetny ok 30m domek murowany za 1100
BHT. Jest w ramach tego królewskie śniadanie w formie szwedzkiego bufetu, gratisowy internet, basen z jacuzzi, leżaki na plaży. Na pewno da się taniej, mnie tam było świetnie
zgłoszone do moderacji
Okey 12:33 | 21.02.2012
Cześc WojtekCzy możesz podac nazwę hotelu w BKK,w którym nocowałeś(i napisac,czy go polecasz,czy nie oraz cenę-w przybliżeniu-za pokoj 2osobowy)oraz holetu na Ko Chang z ewentualna rekomendacją-wybieram się na tą wyspe(ew.Ko Maak)tez na 4 dni na koniec mojego 2 tygodniowego pobytu i zalezy mi na miłym miejscu z dobrym jedzeniem,niekoniecznie tanim.Pozdrawiam Ala
zgłoszone do moderacji
jacek_mal 09:51 | 10.02.2012
szkoda a już myślałem że podróżowałeś koleją;) przydałoby mi się trochę informacji na jej temat;)
zgłoszone do moderacji
lesniak 08:38 | 10.02.2012
Do KL przyleciałem z SIN Air Asią w promocji za 0 $, tylko opłaty (teraz jest też taka promocja). Od razu z lotniska autobus na dworzec Puduraya i wyjazd do Cameron Highlands. Po rannym powrocie z CH spędziłem dzień w KL(bagaz zostawiłem na dworcu Puduraya za 4 pln) i wieczorem miałem samolot na wyspe Langkawi. W KL nie nocowałem.
zgłoszone do moderacji
jacek_mal 22:18 | 09.02.2012
czym podróżowałeś do KL i dalej na północ?
zgłoszone do moderacji
lesniak 13:40 | 07.02.2012
Czy pogoda dopisała? Nie wiem jak Ci odpowiedzieć? To że w BKK w nocy jest 31 a w dzień 35 to pikuś. Gorzej z wilgotnością. Nawet teraz w porze suchej w BKK i KUL jest parno i przechodzą burze. Po powodzi śladów prawie nie ma. BKK normalne. Ayuthaya świetna, dojazd autobusem co pół godziny z dworca Mo Chi. Koniecznie do odwiedzenia. Po powodzi zostały sprzedawane pocztówki z widokami podtopionych świątyń. Teraz całkowicie sucho.
zgłoszone do moderacji
marta 12:34 | 07.02.2012
Witam,za tydzień lecimy do Singapuru, Tajlandii i Malezji. Jak wygląda sytuacja po powodzi w Tajlandii? Pogoda pewnie dopisała? Ayuthaya warta zobaczenia? :)
zgłoszone do moderacji
lesniak 15:52 | 06.02.2012
WitamWróciłem dzisiaj. Trasa:
Singapur - 3 dni
Kuala Lumpur - 1 dzien
Cameron Highlands - 2 dni
Langkawi - 3 dni
Bangkok - 3 dni
Ayuthaya - Sukhotai - 2 dni
Ko Chang (Lonely Beach) - 4 dni
Służe radami i aktualnościami
Wojtek