/ / > Czy AMKB vel Andrzej B odebrał wam chęć pokazywania zdjęć na zawsze czy tylko tu > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Czy AMKB vel Andrzej B odebrał wam chęć pokazywania zdjęć na zawsze czy tylko tu

kategoria inne

nastka1505 dołączył
14.06.2009

nastka1505 14:54 | 27.06.2009

nie było mnie tu prawie rok,z boku obserwowałam sobie co sie dzieje z niegdyś fajnym miejscem.I cóż Pan który pojawił się w biegłym roku na portalu na tyle skutecznie ciągnie ludzi w dół swoimi frustracjami dotyczącymi kątów,horyzontów itp,że zaczyna osiągać sukces.Nikt nie zamieszcza zdjęć.Nie pomyśleliście,że może ktoś chce przejąć znany adres w sieci...USA uczy ludzi szczurzych zachowań,więc wrzcajcie zdjęcia i nie przejmujcie się komentarzami frustratów życiowych.

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 18:18 | 27.06.2009

Nastka przepraszam,ale uśmiałam się jak to przeczytałam :)) Może ja jestem w błędzie,ale to chyba nie tak jak piszesz,chyba nie wiesz o wszystkich sprawach i słabościach tego naszego prezesa :))) On zawsze podnosi rzuconą mu rękawicę :)) Prawda jest taka że rok temu myślałam o nim podobnie ,ale po kilku ....:))) Zmieniłam zdanie :)) Sądzę że ludziska są za mało odważni,nie chcą wchodzić w potyczki,pyskówki,odbierają wszystko jednoznacznie :)))) Dlaczego Ty nie odwróciłaś się na pięcie,tylko dalej robisz co chcesz ? A to że Andrzej coś napisał to tylko świadczy o tym że ogląda fotki,a uwagi chyba nie zaprzeczysz pisze aż do bólu :))) Ale jak zdążyłam zauważyć,większość zamiast wymiany zdań,pysznią się i zamykają :((( Ten temat niegdyś Pana AMKB był niejednokrotnie już poruszany.

usunięty/nieznany 20:18 | 27.06.2009

przepraszam cie nastko, ale jakie by nie byly uwagi Anrzeja to przynajmniej on jako nieliczny ma jaja zeby cokolwiek powiedziec. prosze cie nie wciskaj mikitu ze fotka z datownikiem z telefonu zasluguje u ciebie na piatke. klotnie byly i beda, ale jako ze to wolny portal to tak samo jak nikt nie moze nikomu zabronic wrzucania fotek z telefonu, z kiepska rozdzielczoscia, fotek zle zkadrowanych no i wogole fotek badziewnych, tak tez nikt nie moze zakazac nikomu wypowiadania sie na ich temat tak jak sobie tego zyczy. wrzucajacy kiepskie zdjecia powinni liczyc sie z ryzykiem ze te beda skrytykowane... mysle ze wlasnie dzieki Andrzejowi uniknelismy zasypu calkowitym badziewiem, jaki czasami ma miejsce...a to ze jest szczery uwazam tylko na jego korzysc dziala...

a wy wszyscy frustraci zamiast doslownie wszystko brac i tak seryjnie podchodzic do wszystkiego to lepiej sie usmiechnijcie i spojrzcie na to wszystko raz jeszcze z przymruzeniem oka... bo nastko moja droga, jesli wysililas sie na tyle zeby ten watek zalozyc to powiem ci ze za duzo sie przejmujesz sprawa ktora takiego przejmowania sie totalnie nie wymaga... ludzie, czy wy nie macie wiekszych problemow... jak ci sie podobaja zdjecia kiepsko jakosciowe to idz i stawiaj im piatki a andrzej niech idzie i je krytykuje... wasza sprawa... ja je omine i bede zyla dlugo i szczesliwie, a wy ze stresu glupimi sprawami pewnie sie aby wrzodow zoladka nabawicie...

buziaki dla wszystkich usmiechnietych

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 20:31 | 27.06.2009

Paula chyba z tymi wrzodami to przesadziłaś :))) Ciekawe co teraz prezes powie na moje wypociny,które właśnie dodałam :)))))) CMOK wszystkim zakompleksionym :)))))

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 02:05 | 28.06.2009

Po pierwsze chciałem podziękować Pauli, że mi oszczędzila pisania, bo w znacznej mierze przedstawila o co tutaj chodzi. Podpisuję się obydwioma rękami.
Ze swojej strony dodam, że uważam, że to właśnie tacy jak Ty powodują, że bardzo wiele osób z fajnymi zdjęciam nie ma ich ochoty wśród takich badziewi przedstawiać!!! :-((.
Nie, to nie jest portal fotograficzny ale podróżniczy i dlatego dopuszczalne są tutaj zdjęcia niekoniecznie doskonałe technicznie, zwłaszcza jeżeli mają jakąś wartość reporterską, czy też umieszczone są dla celów powiedzmy żartobliwych.
W dużej części z braku moderatora portal stał się miejscem spotkań towarzyskich gdzie czasami rozmawia się i o "d...e Maryni" i nie ma w tym nic złego. Brak modearatora powoduje, że musimy tutaj sami bronić się przed zalewem szmiry, głupoty, czy fałszerstwa. Najlepszą obroną jest żart lub, jeżeli trzeba - szyderstwo!!!

Dlatego i Tobie i wszystkim innym wyjaśniam: Tak długo jak tu zaglądam będę zwracał uwagę, a jeżeli trzeba to kpił i wyśmiewał zdjęcia złe, szmirę, niechlujność, ordynarność i ignorowanie innych.
Pamiętajcie - Zdjęcia tu zamieszczacie do obejrzenia przez innych, więc starajcie się żeby ich zaciekawiły, opiszcie je i nie gniewajcie się kiedy inni będą je oceniać. Nie zamieszczajcie zdjęć własnych, swoich pociech i innych, które świetnie pasują na imieniny u znanej tu wszystkim Cioci Genowefy a nie na Globtrotera. No i nie zapominajcie, że jesteśmy tu dla FANU a nie pyskowania na siebie.
Dlatego krytykujcie i podziwiajcie zdjęcia, ale powstrzymajcie się od personalnych ataków na innych!!!

I na zakończenie ostrzeżenie dla Nastki:
Nie próbuj więcej obrażać kraju w którym ja żyję, czy ktokolwiek inny. Powinnaś być Globtroterem czyli otwartym przyjaźnie do WSZYSTKICH ludzi, niezależnie od ich koloru skóry, płci, kraju w którym mieszkają, ich religii, czy orientacji seksualnej. My nie rozważamy tu kwestii politycznych czy gospodarczych. USA, z którego usiłujesz szydzić to wspaniały kraj, dzięki któremu m.in. Polska wydostała się ze sżpon sowieckiego komunizmu o czym zapewne niewiele wiesz. Kraj dynamiczny, pełen wspaniałych uczciwych, ciężko pracujących i POGODNYCH ludzi, dzięki któremu mogłem zwiedzić pół Świata.

Jeżeli jeszcze raz mi napiszesz coś w stylu "USA uczy ludzi szczurzych zachowań" to będę niegrzeczny. Ostrzegam!!

Bonifacja dołączył
08.10.2008

Bonifacja 12:53 | 28.06.2009

Powiało grozą!! Czyżbyś mianował się moderatorem in spe? Ale generalnie zgadzam się z Tobą. To portal podróżników, czyli ludzi z założenia życzliwych światu,otwartych na wszystkie "inności" i niedoskonałości człowiecze.A polityka - won.I tu sam sobie przeczysz,bo choć rozumiem,że stanąłeś w obronie kraju w którym żyjesz, to z tą pomocą w "wydostaniu się ze szpon sowieckiego komunizmu" trochę przesadziłeś bo nie dość, że prowokuje to do dalszej dyskusji,to jeszcze może wkurzyć ludzi,którzy widzą to inaczej - do czego mają prawo - i awantura gotowa. A przecież nie o to chodzi. Co do fotek typu "u cioci na imieninach", podpisuję się pod Twoją opinią obiema rękami. Od tego są inne portale - tu chcielibyśmy oglądać zdjęcia z podróży - nawet niedoskonałe technicznie czy źle skadrowane - bo to nie portal profesjonalnych fotografików - ale ciekawe,zaskakujące, pokazujące nam cząstkę świata, której nie znamy.
Z czystą radością oglądam takie fotki, ciekawią mnie ludzie, obyczaje, przyroda - a to wszystko w zaskakujących ujęciach,które często przez to są niedoskonałe,że robione w ułamku sekundy, chwytające chwilę. Na takie zdjęcia zawsze czekam i oby ich było jak najwięcej.
Z życzliwością - pozdrawiam Ciebie i wszystkich........

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 14:08 | 28.06.2009

Bonifacjo masz rację, że przynajmniej tu "polityka won"! Jeżeli ruszyłem ten temat to bardziej w celu podkreślenia dlaczego my Polacy mamy powody do szczególnej wdzięczności w stosunku do USA bo nie wydaje mi się, że bez obecności USA i Reagana w tamtych czasach moglibyśmy taką dyskusję w ogóle prowadzić! Ale ja zrozumiem, że ktoś ma inne zdanie - i to jest dyskusja polityczna.
Natomiast jeżeli ktoś wsposób wyraźny usiłuje OBRAZIĆ mój kraj sformułowaniami typu "Tak sie radowałam,że USA w końcu na kolanach", "USA uczy ludzi szczurzych zachowań" itp, to takiej osobie powiem WON!. Reszta co napisałaś to rzecz oczywista. Moderatorem się nie mianowałem, ale z jego braku czasami się wypowiadam jakbym nim był - przyznaję, ale każdy przecież może tak robić! Pozdrawiam! :-)))

Bonifacja dołączył
08.10.2008

Bonifacja 20:29 | 28.06.2009

AMKB
Rozumiem Cię i popieram.Obrażanie jakiegokolwiek kraju to obrażanie jego mieszkańców, kultury i wszystkiego co się z tym wiąże a tym samym wynoszenie się ponad innych. To głupie jak nie wiem co. Krótko mówiąc - nie uchodzi. A w ogóle, to nie lepiej popatrzeć na często niedoskonałe , ale fantastyczne piękno tego świata?
Pozdrowienia z Krakowa

Niko dołączył
04.05.2009

Niko 20:57 | 28.06.2009

"Powinnaś być Globtroterem czyli otwartym przyjaźnie do WSZYSTKICH ludzi, niezależnie od ich koloru skóry, płci, kraju w którym mieszkają, ich religii, czy orientacji seksualnej" To zdaje się ty napisałeś te słowa AMKB a ja obserwuje cię od jakiegoś czasu i widzę że ciągle szydzisz z wiary, wciąż czytam przytyki do kółka różańcowego, moherów itd. I co kto w takim razie dał tobie prawo obrażania uczuć religijnych innych ludzi, ja należe do kółka różańcowego, i co dlatego jestem gorsz? Źle się czujesz bo ktoś obraził USA a ty co masz monopol na przytykanie innym i wyśmiewanie ich zdjęć, a być może kogoś niestać na super aparat ale gdzieś był i coś widział i chce się tym podzielić z innymi i uwiecznił to tym co ma i tak jak umie, i co to taka straszna rzecz. Sporo osób już stąd wypłoszyłeś i tu zgadzam się z Nastką ale myli się co do jednego nie robisz tego sam i skoro piszesz Nastka że obserwujesz portal od jakiegoś czasu i wyłowiłaś tylko osobe AMKB vel Andrzeja B. to słaby z ciebie obserwator, zauważ tylko że zadzierając z AMKB zadarłaś z całą kliką niewiem czy dasz im rade. Sytuacja wygląda tak że jeżeli tylko ktoś zadrze z jednym z kliki natychmiast rzuca się na niego cała sfora i jeszcze nie widziałem żeby ktoś z nimi wygrał. Więc uważaj Nastka jesteś na celowniku masz najleprzy przykład po wypowiedziach na tym forum. Trzymam za ciebie kciuki.

usunięty/nieznany 21:14 | 28.06.2009

oj Niko, Niko, jak takie cos czytam to sie zastanawiam skad wy ludzie czas macie na to zeby tak sie takim byle czym frustrowac...

zacznijcie sie udzielac, zalozcie wlasna klike jak chcecie, i zyicje dlugo, szczesliwie i bezstresowo, poza tym absolutnie nic na przeszkodzie nie stoi zebys zostal czescia tejze jak to sam nazywasz KLIKI. wystarczy wyjsc z cienia i zaczac sie udzielac, czy to pyskujac do AMKB czy tez mu przytakujac. pierwszy krok juz zrobiles i mam nadzieje ze zostaniesz bardziej aktywny bo do tej pory zadaniem KLIKI bylo zebranie jak najwiekszej ilosci osob ktore nie boja sie powiedziec co mysla, zeby wreszcie sie tu cos dzialo, zeby ludzie dyzkutowali a nie siedzieli jak myszy pod miotla. wlasnie zaczales wiec witam w klubie i mam nadzieje ze czasami podyskutujemy razem na jakies ciekawsze tematy niz ten tutaj. bo wlasne na wzajem oskarzanie sie jest bezsensowne... najwyrazniej kazdy kto tutaj zaglada interesuje sie podrozami w jakims stopniu, wiec juz chocby to mamy wszyscy wspolne... od nas zalezy jak to obrocimy... buziaki

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 21:36 | 28.06.2009

Niko zadam Ci pytanie ,czy ja też jestem w tej klice ? Czy coś Tobie i innym zrobiłam złego ? Powiedz z kim walczyłam ?? Szkoda że nie można tak od razu zawołać np.0000000000000 żeby się wypowiedziała:(( Nie ma żadnej kliki,nie ma żadnej zemsty nawet nikt z nas nie ma zamiaru coś takiego robić. Od nasz prezes,jak na prezesa samozwańca przystało,chce aby każdy wybierał fotki coś znaczące,pokazujące,nie muszą to być najwyższej jakości,ale żeby coś pokazywały :) Dodałam kilka gniotów specjalnie.Nikt nie zwrócił mi uwagi :(( Ale czas wszyscy poświęcili,jeżeli 3-4 osoby będą szuflowały wszystko co mają i jak leci,zrobi się galeria nie do przebicia i nic nie mówiąca :(( na przykład ja ,swego czasu widząc kto dodał omijałam całą serię :(( A pewnie nie wszystkie były gniotami :(( Ci co mają lepsze fotki,widząc co się dzieje też przestają dodawać,a chyba przyznasz że bardzo miło oglada się piękne zdjęcia.Wrócę jeszcze do tej "KLIKI"między sobą koty drzemy że aż iskry lecą :)))))) Pozdrawiam !!!

Niko dołączył
04.05.2009

Niko 21:43 | 28.06.2009

a ja się zastanawiam skąd ty masz czas na odpisywanie na wszystko w charakterze dobrej cioci, i nie witaj mnie w klubie bo ja do waszego napewno należeć nie chcę trochę się już tu napatrzyłem na wasze zagrywki więc NIE DZIĘKUJE. I jeszcze jedno nie pisz o tym że jakto wy chcecie żeby ludzie nie siedzieli jak myszy pod miotłom bo trochę to mi pachnie farsą.

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 21:54 | 28.06.2009

Chcesz wiedzieć ? Proszę bardzo nie ma żadnych tajemnic :)) Jestem tak zwaną kurą domową :))) Siedzę czasem na ogrodzie aby podziobać zieleninę :)) Czy wystarczy ? :)))

Niko dołączył
04.05.2009

Niko 22:22 | 28.06.2009

tylko że to było nie do ciebie lecz do twojej poprzedniczki sorki

Bonifacja dołączył
08.10.2008

Bonifacja 22:47 | 28.06.2009

Niko - teoria spiskowa żywcem wyjęta z najlepszych mistrzów gatunku. Ja cię kręcę!!! Ktoś kogoś wyploszył (kałasznikowem pewnie) , AMKB nie robi tego sam, pewnie mafią dysponuje a jak ktoś z nim zadarł,to na bank ma wyeok śmierci bez odwołania. I pomyślec,że to wszystko przez moherowe berety i kółka różańcowe. Nawet na globtrotera się wdarły. Nastak - faktycznie uwazaj na siebie,bo zapewne Cię już namierzyli.Nie bardzo tylko wiem kto - AMKB razem ze swoją sforą czy one mohery. Ale wszystko jedno jesteś w niebezpieczeństwie.
A trak w góle co ma do tego USA?
Monty pyton - jak pragnę podskoczyć.
Ucałowanka

Niko dołączył
04.05.2009

Niko 22:56 | 28.06.2009

oby więcej takich błazenków pozdrowionka

usunięty/nieznany 22:43 | 28.06.2009

Niko, moj drogi, nie chce mi sie dyskutowac na ten temat bo szkoda czasu... jak to mowia: groch o sciane... wiec cie pozostawie ze swoimi sfrustrowanymi przemysleniami... buziaki

usunięty/nieznany 22:44 | 28.06.2009

PS: jak bedziesz mial ochote na jakas powazniejsza dyskusje (skoro nie lubisz sie wyglupiac) to zapraszam a tymczasem ide sie cieszyc zyciem ktore tak na marginesie toczy sie poza globtroterem tak ze stresowac sie o cos na tym portalu to juz ostatnia rzecz jaka mam ochote... cmoki

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 22:58 | 28.06.2009

Bonifacjo ale kurą domową tez jesteś ? :)))) Bo ja nie dość że jestem to na dodatek na łańcuchu :)))) Tylko że jaja sobie robię a nie znoszę :)))) Pozdrawiam również !!! :))

Niko dołączył
04.05.2009

Niko 22:58 | 28.06.2009

Jak nie chce ci się dyskutować to poco zawsze swoje pięć groszy wciskasz ???

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 23:14 | 28.06.2009

Niko będę niegrzeczna ,gdyby te kilka osób się wyłączyło,to nie miałbyś odpowiedzi,czy Ty nie widzisz że gro ,szuka tylko podstępów,jakichś nieistniejących grup,szukają zaczepek,czepiają się byle czego aby wywołać drakę :(( Poszukaj na forum wątków z takimi tematami ,było ich juz troszkę :)) Pozdrawiam !!

Bonifacja dołączył
08.10.2008

Bonifacja 22:51 | 28.06.2009

Qmoszka - też kocham dziabanie zieleniny w ogródku.,zwłaszcza,że to czynność łagodząca emocje
Pozdrawiam

Bonifacja dołączył
08.10.2008

Bonifacja 23:08 | 28.06.2009

Qmoszka - niestety jestem kobieta pracująca,ale w ogródku i tak dziabię ile mogę.
pozdrawiam

aaleksandraa dołączył
07.01.2009

aaleksandraa 23:14 | 28.06.2009

moje Panie to moze pora na pogawedki na forum gospodyn wiejskich/miejskich ... lub zacznijcie watek podrozniczy ... chetnie poslucham ... opowiesci nawet o Waszych ogrodach byle z pasja i humorem ... a globtoterow juz oszczedzcie ... i pozwolcie im mowic o podrozach ...

;)

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 23:17 | 28.06.2009

AAleksandro zaczynaj ! :)) Na jaki temat,kwiaty,chwasty,dogladanie trawników,kwiaty egzotyczne a mój parapet,czy może jak walczyć z mszyca :)))

aaleksandraa dołączył
07.01.2009

aaleksandraa 23:32 | 28.06.2009

Z mszyca sobie poradzilam :)) brazowieje mi swierk syberyjski (ale nie z zewnatrz ale wewnatrz przy pniu) - jak mu pomoc?

ps trawnik mam piekny :)

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 23:42 | 28.06.2009

Jest specjalny środek a nawet kilka,w centrum ogrodniczym na 100% .Trzeba tym podlać i opryskać i to bardzo szybko :(( To jest choroba wirusowa.U mnie padła jodła :((((

aaleksandraa dołączył
07.01.2009

aaleksandraa 23:48 | 28.06.2009

dzieki :) jeden taki zakupilam - powyzsze akcje zastosowalam dzis :) ... najwazniejsze by sie nie przenioslo na reszte!!!!

usunięty/nieznany 23:52 | 28.06.2009

kurna znowu nie na tematy podroznicze... ide sobie...

aaleksandraa dołączył
07.01.2009

aaleksandraa 23:53 | 28.06.2009

jutro bedzie o podrozach :) a dzis juz dobranoc :)

nastka1505 dołączył
14.06.2009

nastka1505 00:48 | 29.06.2009

Paulinqa,Ja sie niczym nie przejmuję,mam olbrzymi dystans do wszystkiego.Robie to dla zabawy,trochę z ciekawośći wrzucałam zdjęcia...wiesz,że czasami przez dobę nikt nie wrzucił żadnych zdjęć.Na portalu na którym jeszcze parę miesięcy temu pojawiało sie kilkadziesiąt fotek dziennie,teraz 2-3:(czy o to chodziło?badziewie czy też nie,pokazywało miejsca do których wiele osób nigdy nie dotrze.Czy mamy celebrowac 5 genialnych zdjęć czy też dzięki 50 może niezbyt genialnym poznać jak gdzieś tam wygląda życie.Bo przeciez chodzi o to,by być szczęsliwym.Trzymaj się ciwepło:)

nastka1505 dołączył
14.06.2009

nastka1505 01:00 | 29.06.2009

Wzruszyłam sie opowieścią o wspaniałym kraju:)Jeśli chcesz tak myśleć to myśl,ja mam prawo mieć stosnek pogardliwy do czego chcę,a czymś takim jest na pewno kraj"wuja Sama".Zyj spokojnie,bądz pogodny i pracuj równie"wspaniale ,uczciwie i ćięzko"jak inni "pogodni "ludzie,by podnieśc może kiedyś kraj,który padł na kolana:)POWODZENIA!!!!

usunięty/nieznany 01:17 | 29.06.2009

nastka, ja mysle ze ten zastoj spowodowany jest bardziej urlopami niz naszym niegroznym prezesem.... ja sama nie mialam przez dluzsza chwile czasu na globa, a teraz tylko tymczasowo jestem...

ide lulu i zycze wszystkim milych snow o podrozach :))))

buziaki

Kurniczek dołączył
19.09.2008

Kurniczek 01:36 | 29.06.2009

nie zapominajcie jeszcze o sesji i obronach glob ruszy to tylko kwestia czasu pozdrawiam

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 04:02 | 29.06.2009

Nastko: Mam pytanie: Jak byś się zachowała gdyby ktoś tutaj napisał o Twoim kraju że uczy "szczurzych zachowań", "padł na kolana" czy, że nim generalnie pogardza... ???

Uprzedzałem, zostaw ten temat ale nie potrafiłaś bo jesteś MAŁĄ, OGRANICZONĄ I ZŁOŚLIWĄ, GŁUPIĄ C..Ą !!!

Przepraszam wszystkich innych Globtroterów za ten wybuch, ale wychowano mnie w szacunku do mojego kraju. Gdyby ktokolwiek chciał takie same słowa użyć w stosunku do Polski - Generalizując swoje określenia do wszystkich jego mieszkańców - ODPOWIEDZIAŁBYM TAK SAMO. USA jest moją drugą ojczyzną, którą też kocham i NIE DAM NIKOMU JEJ W MOJEJ OBECNOŚCI LŻYĆ!!!

Tylko brak moderatora spowodował taką bezsensowną dyskusję. Ten wątek, rozpoczęty prze to indywiduum w takiej formie ngdy nie powinien tutaj zaistnieć.

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 08:03 | 29.06.2009

A Ja tutaj w prywatnej sprawie !!! I to bez jaj :(( Kurniczek za co mi postawiłeś 1,no co jak co ale mi 1 ? :((( Czekam na wyjaśnienie ! Jak nie to ja się inaczej z Tobą policzę ! :))) Prezes to wiem za co,ale po Kurniczku to się nie spodziewałam :(( Chyba muszę mu kwiatkiem walnąć :)))))

ziutam dołączył
04.02.2008

ziutam 09:30 | 29.06.2009

Walnij. Walnij..... Aby tylko niebieskim :-))))) Nadrabiam zaległości to do niego dojdę z biegiem czasu..... i ocenię :-))))) (sprawiedliwie i z komentarzem)

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 10:08 | 29.06.2009

A ty coś za jedna ? No nie jeszcze życzenia ,niebieskim !! Koszmar gdzie ja wlazłam ? Za to żeś taka perfidna to reż dostaniesz :)))) BUZIAK !!!

ziutam dołączył
04.02.2008

ziutam 10:14 | 29.06.2009

Ja tylko ...tydzień NIE OBECNA byłam...... a już o mnie zapomnieli.... nadrabiam , nadrabiam.... jeszcze jakieś 200 mi zostało....i wtedy.....

fruchu dołączył
04.07.2008

fruchu 10:55 | 29.06.2009

Narzekaliscie ze nuda na portalu i wam sie rozruszalo troche ;-) Szkoda tylko ze znowu jakies klotnie a watek taki dlugi ze nawet go nie doczytalem do konca ;-)

ziutam dołączył
04.02.2008

ziutam 11:07 | 29.06.2009

To nadrabiaj .... i czytaj do końca ( bo tylko tam JA jestem :-)))))

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 11:26 | 29.06.2009

Fruchu a postawiłeś już 5 dla prezesa ? Bo coś za nisko na tablicy wisi :(( Może się biedak na mnie za to pogniewać :((( Zlecił mi kampanię,ajk coś nie tak będzie to mi znowu dowali,że nawet kampanii nie potrafię zrobić :(((

bogdan_wanko dołączył
09.10.2007

bogdan_wanko 13:58 | 29.06.2009

Wstaw kilka zdjęć, ale takich jakbyś zapomniała o poziomnicy, to napewno Ci nieskuteczną kamapanię wytknie:)))

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 14:50 | 29.06.2009

Już Ty mnie lepiej nie podpuszczaj ! :)) Sam byś mi walnął znowu pierwsze miejsce ! :)))) Piątego miejsca to ja nie bardzo,ja tam wolę skromnie :)))) Ale mogę sprawdzić czy masz rację.A dlaczego Ty do tej pory nie doceniłeś pracy naszego prezesa ? Przecież dzień bez wazeliny to dzień stracony ! :)))))

Kurniczek dołączył
19.09.2008

Kurniczek 15:31 | 29.06.2009

Za co pała Qmoszka a no za to, że mi sie nie podobało zdjęcie a jak mnie chcesz walnąć kwiatkiem to nie mam nic przeciwko oby tylko doniczka mnie nie zaczepiła

fruchu dołączył
04.07.2008

fruchu 16:13 | 29.06.2009

Qmoszka, niebardzo mam czas przegladac tu fotki bo szefowa siedzi mi za plecami a ostatnio po powrocie z roboty rzadko siadam do kompa ;-)

Promyczek dołączył
11.01.2009

Promyczek 17:05 | 29.06.2009

nie no sorki, ja tez nie jestem za tym zeby tu wrzucac po kolei co popadnie. Nie mowie, ze jestem wybitnym fotografem bo absolutnie nie jestem, fotki mam takie jak potrafie, ale nim cos wrzuce to sprawdzam w jakiej jest fota rozdzielczosci..i nie wrzucajmy tu prosze zdjec z telefonu. To juz jest przesada. Wg mnie fotki powinny cos przedsatwiac, powinny zawierac minimum komentarza (tez jestem tu raczkujaca i tez dopiero jakis czas temu zaczelam to doceniac). Nie wydaje mi sie, zeby to bylo miejsce w ktorym sie wrzuca foty aby wrzucic.

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 18:08 | 29.06.2009

Niko: Przeczytałem Twoją wypowiedź i początkowo myślałem, że to żart lub jakaś parodia!!! Kpina z "Kólka Różańcowego" to nie kpina z religii!!! "Kółko Różańcowe" i moherowe berety to w powszechnym żargonie raczej określenie sposobu myślenia o Bogu, świecie i innych. To myślenie na ogół utożsamiane jest z zacofaniem, dewocją, prymitywizmem i brakiem horyzontów!!! Prawda, mam wyjątkowo negatywny stosunek do wszystkiego co otacza niejakiego Ojca R bo dla mnie jest to oszust i bałwan, ale nie ma to nic wspólnego z Religią!!! Więc wyluzuj!!!

Natomiast masz absolutną rację co do tej kliki! Od dzisiaj bym bardzo uważał, bo klika ma długie ręce.... :-))))))))). Oj już nie mogę... :-))).

Promyczku: Mnie już samo słowo "WRZUCAĆ" podrzuca!!! :-))). Ja uważam, że powinno się iżywać słow a "PREZENTOWAĆ" lub czegoś podobnego! :-))).

Pozdrawiam!! A teraz już prywatnie, kiedy nikt nas nie podsłuchuje...: Czy Ty też chcesz się do tej kliki globtroterów zapisać....??? Zdradzę Ci tajemnicę jak (Ale nikomu nic nie mów!!! To tajemnica!!!) Pokaż nam trochę ciekawych, starannych zdjęć!!! - to wystarczy... :-)))

usunięty/nieznany 19:47 | 29.06.2009

Proszę - Pan Andrzej kogoś irytuje, nie może być - wychodzi na to, że to juz nie ja jestem ten co to uznaje, że cale zlo na tym protalu to AMKB - wybacz Andrzeju nieudolny cytat, ale z pamieci :):):):).... Swoją drogą, to przyznaje, ze mi się Twoje wydanie Kolka Różnacowego nie podobało, mohery - to ok, wiadomo o co chodzi. Choć z drugiej strony trzeba przyznać Panu Andrzejowi zasługi w tropieniu klonów. Tak czy siak, sam się sobie dziwnię, że mi się chciało coś tu jeszcze pisać :):) Serdeczne pozdrowania dla należących i nienależących do kliki :):)

nastka1505 dołączył
14.06.2009

nastka1505 00:18 | 30.06.2009

Byłam na portalu od dawien dawna,jakoś pod koniec lata ubiegłego roku pojawił się pan AMKB i tak jak Mike(i nie tylko On)zauważył zaczęło się wszystko psuć.Wcześniej nie było klonów,ludzie wrzucali zdjęcia,coś pisali,było normalnie.Pojawił sie pan AMKB i swoje życiowe zgorzknienie zaczął przelewać na mniej lub bardziej udane zdjęcia...i nagle zaczęli ludzie tworzyc fikcyjne konta,by komuś skrytykować fotkę.Paulinqa Ty też w sumie jesteś nowa,szkoda,że nie wiesz jak było ponad rok temu(tylko marianna pozostała z tamtych lat pod swoim nickiem).
Czy najważniejszre są podróże,uchwycenie jakiejś chwili,czy "obrabianie"przez miesiąc jakiegoś zdjęcia w photoshopie?

dawinczii dołączył
20.04.2009

dawinczii 20:32 | 29.06.2009

Witam. Przeczytałem prawie cały ten wątek. przykro mi ale treść komentarz wystawianych przez tego gościa może zirytować. Można wyrazić swoje zdanie ale w sposób inteligentny bez zbędnej złośliwości. Poznałem kilka reguł tej strony i staram się pilnować. Jak AndrzejB spuszcza się nad każdym swoim zdjęciem i obrabia je przez 5 lat jego sprawa. To co wypisuje w tej dyskusji można skomentować jednym - jest głupim cynikiem pozbawionym inteligencji i brakiem wiedzy historycznej. Od oceniania zdjęć są oceny i to powinno dać do myślenia autorowi ze zwykłym komentarzem co jest do poprawy przy kolejnych ujęciach a nie głupie, ironiczne komentarze. A i OJCZYZNĘ ma się jedną tak jak i mamę chyba, że ty masz dwie …

Niko dołączył
04.05.2009

Niko 21:08 | 29.06.2009

ooo zbiera się coraz większe grono ludzi którzy mają dość obecności oraz komentarzy Andrzeja B vel AMKB ależ to niesłychane jak można nie lubić tego gościa taki elokwętny silący się na dowcipne uwagi ( powiem ci coś w sekrecie wielu osób one nie śmieszą ale nie mów nikomu bo to tajemnica) sorry ale ja nieznam tego powszechnego żargonu który naśmiewa się z kółek różańcowych byc może jest to żargon obecny w twojej nowej, wspaniałej ojczyźnie to pogratulować ale niestety obrażasz mnie tym i jeśli jeszcze raz przeczytam tego typu uwagi ja będę musiał obrazić ciebie :(

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 22:07 | 29.06.2009

Wiecie co ,szlak mnie trafia :(( Jak czytam to wszystko :(( Dlaczego nikt nie mówi mu tego wprost ? Na gorąco,jak coś wypisuje,jak ocenia,jak dogryza :(( Ja miałam z nim zatargi,bardzo ostre ,niektórzy pamiętają ,albo nie chcą pamiętać :(( Wszędzie gdzie mogłam nabijałam się z niego :(( I tak samo było wówczas,ja darłam koty,reszta siedziała cicho i czaiła się na okazję,ale on jako jedyny trzyma się zasad które wszystkim są znane,sami klniecie na zalew szmiry,że nie mozna tego czy tamtego,ale autora tego badziewia omijacie szerokim łukiem,dlaczego ???? Andrzej jako jedyny zawsze ,powtarzam zawsze po raz pierwszy zwraca uwagę o odp.fotki,i czeka ,wy w tym czasie przypatrujecie się czy poleje się krewa,jak śmierdzące tchórze,czekacie żeby wyjść jak coś się dzieje,nie wszyscy,bo są i tacy co chociaż oceny wystawiają :((( A jak widzą np.fotkę takiej barbi,to albo 5 dostaję,albo szerokim łukiem omijacie :(((( Niko masz pełne prawo zawsze zwrócić komuś uwagę,nie czekaj na okazję .Mi jak coś się nie podoba to mówię ,nie czekam aż znajdę aplauz :((( Zaczęły pokazywać się fajne fotki,widzę radosne wpisy,o co chodzi wam ???? Mi jak AMKB sie nie podobał to dostawał kopa na gorąco,ale on chciał i chce żeby nie było to wielkim wysypiskiem śmieci. Po kontach narzekacie a tutaj nagle siła bo jest więcej niż sam na sam :(( Dawinczi !! Ile Ty tutaj masz zasług ?? Co wniosłeś ??? Oprócz kilku fotek i awantury o Andrzeja ?? :((( Co z Tobą ??? Powiem wam jedno,weszłam do globa bo chciałam poduczyc się robić fotki,jakoś po troszeczkę mi to wychodzi,wiem co ,można co należy,tak prwedę mówiąc wszystko co się dowiedziałam to dzięki niemu i jego "agresywnym komentarzom" A i jeszcze miałam pod swoimi fotkami dwie bardzo ważne uwagi :((( A to że Andrzej taki jest,ja to uważam za plus,bo każdy z nas ma wady (oprócz mnie). Ale popatrzcie też na zalety tego gościa :)) Dlaczego nikt nie mówi o tych osobach,co złośliwie zaczęli dodawać jeszcze więcej aby pokazać że jest się górą ??? Można przypomnieć sobie jak bardzo wam,dwie osoby po głowie chodziły:(( Jesteście koszmarni,nie mam fotek,ale bardzo chętnie oglądam większość. A juz jak zobaczę pewnych autorów,to 5-6 razy zaglądam i podziwiam :)) Ale takie sceny jak tutaj,to mi odbierają ochotę zaglądania i pisania. Jesteście w większości tchórzami nie potrafiącymi nic więcej oprócz klikania i czytania czy już jest awantura czy jeszcze nie ,czy z kogoś można się ponabijać lub czy już ktoś komuś .... Nie chce mi się nawet pisać . Ale róbta co chceta a andrzej musi być taki jak jest,bo inaczej to nawet dla draki z dziur nie wyjdziecie :((( Pozdrawiam !!!!

usunięty/nieznany 21:50 | 29.06.2009

jedna mała uwaga do Nastki i Niko.... AMKB jest upierdliwy ale ma za sobą jakiś dorobek i fotograficzny (choc czesc usunął - a szkoda) i podróżniczy...... więc....

Bonifacja dołączył
08.10.2008

Bonifacja 22:08 | 29.06.2009

Nastka - faktycznie elokwętny

Bonifacja dołączył
08.10.2008

Bonifacja 22:11 | 29.06.2009

Nastka - przepraszam - to było do elokwętnego Niko.Sorki.

Bonifacja dołączył
08.10.2008

Bonifacja 22:29 | 29.06.2009

Qmoszka - aleś się wkurzyła.Nie warto kobitko.Zawsze tak jest,że jak się ma cywilną odwagę i twardy kręgosłup,to się "dogryzaczowi" bezpośrednio odszczeknie.Ale my ,ten dumny polski narodek zawsze wolimy ogródkami i poza plecami.Taka narodowa przypadłość.I nie poradzisz.
Proponuję w związku z tym zakończyć temat mocno frustrującego co poniektórych Andrzeja - bo ja na jego miejscu puchłabym z dumy,że wzbudzam tyle emocji. Andrzej - Doda ci do pięt nie dorasta i ran twoich niegodna całować .
Proponuję nowy wątek: - najmocniejsze i najtrwalsze wspomnienie z Waszych podróży.Opiszcie - co najbardziej Wam się wbiło w pamięć .Wymieńmy się takimi wrażeniami.Co wy na to?
Serdecznie pozdrawiam

Niko dołączył
04.05.2009

Niko 22:21 | 29.06.2009

sporo Bonifacja wyłapałaś z całej dyskusji tylko pozazdrościć :)

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 22:25 | 29.06.2009

Andrzej oddaj wszystkie fotki, bo bardzo sporo osób nie zna Ciebie z tej str.:(( Zablokuj ocenianie ! Dawaj je !!! Bo osobiście Ci dokopię :))))) Mam już nowe ładne te z kapeluszami :))) Albo zacznę walić zielskiem jak cholera,bez przeglądania :))))

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 22:33 | 29.06.2009

Niko i nie boisz się tego głośno powiedzieć ? Przecież zaraz klika się do Ciebie dorwie :))) DZIECIAKI co dostaniecie 1 czy 2 :))) A co to szkoła,nie będziecie kwalifikowani do następnej ławki ? A klika nazywacie tych co ze sobą rozmawiają i mają jakiś kontakt :)) Ja stawiałam prawie wszystkim 5 teraz nie będę tego robić :((( Będą same złośliwe i bardzo złośliwe komentarze :((( Koniec przekonywania że czarne to nie czarne tylko białe,sama będę kliką,a jak się nie podoba to do admina ze skargą !

Niko dołączył
04.05.2009

Niko 22:24 | 29.06.2009

Mike30 czy ja neguje jego dorobek fotograficzny lub podróżniczy ??? A wręcz przeciwnie dobrze pamiętam jego dorobek jako AMKB więc szacunek za dorobek ale już za wypowiedzi sorki ale nie :(

Niko dołączył
04.05.2009

Niko 22:42 | 29.06.2009

A wiesz że jakoś się nie boje niewiem czemu BarbaroŻurawska bo taki był twój pierwszy nick zdaje się pozdrowionka :)

usunięty/nieznany 22:44 | 29.06.2009

Niko - potraktuj to jako zachętę do umieszczania fotek - bo 5 to zaledwie minimum formalne by tu sobie oceniać :):)

usunięty/nieznany 23:03 | 29.06.2009

niko, nastka i dawinczi - propobuje wam dac szanse Adrzejowi od tej innej pogodniejszej strony... wlasnie uzyliscie tej jakze polskiej cechy charakteru ktorej tak staram sie unikac nie tylko u siebie ale takze u ludzi ktorymi sie otaczam - a jest tp szufladkowanie... ze nie wspomne o kopaniu lezacego...

i rada jeszcze - widze ze sie we troje dobrze dogadujecie, macie wspolny temat - nic nie stoi na przeszkodzie zebyscie sie teraz wy skumali ze soba i probowali udzielac sie tak jak uwazacie... wcale nikt nie dal tej slawnej KLICE monopolu na prowadzenie tego portalu. droga otwarta dla kazdego... udzielajcie sie do bolu, ciekawa jestem jak wam to pojdzie...

i na koniec dodam ze naprawde mi szkoda was wszystkich ktorzy sie tak bardzo takimi blahymi problemami przejmujecie... wyjdzcie na dwor, pooddychajcie swiezym powietrzem, moze wam frustracja przejdzie - tyczy sie to i Kliki i nie Kliki... ja sie kiedys za mocno angazowalam ale doszlam do wniosku ze nie warto... poznalam tu kupe fantastycznych ludzi z wujkiem Majkiem, barbi, Andrzejem, marianna, Ziutka na czele... mimo ze sie posrod soba pstrykamy czasami i ze kazdy jest inny to jestem wdzieczna globtroterowi ze bylo mi dane poznac taka fajna ekipe...

wiec smutki i spory na bok, zgadzam sie z Bonifacja, czas na nowy watek, nieklotliwy, czas sie lepiej poznac i zobaczyc ze w koncu laczy nas pasja do podrozy niezaleznie od naszych upodoban fotograficznych. jestem pewna ze niko, nastka i dawinczi macie duzo wiecej wspolnego z Andrzejem niz byscie sie spodziewali... wiec chcialabym zebyscie wszyscy dorosli i zmienili plyte b takie wirtualne klotnie sa chyba najbardziej bezsensownym zrodlem stresu...

pozdrawiam

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 22:56 | 29.06.2009

Nie do końca taki :)) Barb.zurawska . A czyim Ty klonem jesteś ??? Ja tego nie ukrywam ,a Ty się boisz albo w kilku postaciach występujesz :))) Nawet do tego stopnia jestem uczciwa że nie dostawiam ocen,tam gdzie już oceniałam,a inni to robią :(( Nie twierdzę że ty tak robisz . A jak tak wiesz kim byłam to wiesz że nikomu nic złego nie zrobiłam,co mi można zarzucić ? Pewnie kilka agresywnych komentarzy i kabaretu jaki odstawiam,co też geniuszom przeszkadza :)))) A cha jeszcze moje kwiatki ,ale nie martwcie się one zawsze są i będą :)) Też jak się nie podoba do admina ale piszcie na emaila reaguje po 4 tygodniach :))))

usunięty/nieznany 23:05 | 29.06.2009

barbi, prosze cie, wyluzuj, nie ma sensu gryzc kredensu... aby rzucasz grochem o sciane... nie wiesz ze osoby ktore tak prowokuja takimi wlasnie odpowiedziami sie zywia... daczego nie zignorujecie tego zwyczajnie...

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 23:21 | 29.06.2009

To jak się najedzą tak do syta to zamkną buźki albo zaczna mysleć :))

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 23:34 | 29.06.2009

Paula a Ty mnie nie namawiaj na flachę ,bo dzisiaj jeszcze jest poniedziałek,a od poniedziałaku to ja nie pije :((( Cały tydzień trzeba kaca leczyć :(((

nastka1505 dołączył
14.06.2009

nastka1505 00:00 | 30.06.2009

I jak nie mieć klasycznej opinii o naturalizowanych obywtelach USA takiej opinii jaką ma cały świat.Przykro mi,że dwie lub trzy dygresje na temat upadłej gospodarki:):):)spowodowały Panie andrzeju,iż słoma wyszła z butów...A może praca przy azbeście bezpowrotnie uśmierciła szare komórki?Dyskutować można z każdym,kto potrafi uargumentować swoje poglądy,a nie z kimś kto żongluje frazesami"pogodny,życzliwy itp",z kimś kto na jakąkolwiek krytykę z powodu ubogości słownictwa potrafi użyc tylko wulgaryzmów...Zal mi Pana...

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 00:44 | 30.06.2009

Mike, 3 tygodnie temu nic się już tutaj nie działo i gwarantuję Ci, że jeżeli nic przez miesiąc nie zrobię i nie znajdzie się ktoś inny to cały ten nieszczęsny portal znowu ugrzęźnie w maraźmie. Ci którzy tu zaglądają często doskonale to wiedzą. Stąd śmieszne wołania o powrót np ze strony 0000000000000000, która chyba nigdy przecież do mnie sympatii nie czuła. Wyjaśnialem wielokrotnie: Tylko ten kto ma opinię, nie boi się jej przedstawiać i coś robi będzie podgryzany przez różne szczury, frustraty, ludzi zawistnych i czasami takich którym niechcący nadepnę na odcisk. Ty Mike o to się martwić nie musisz bo koncertowo na wszystko bimbasz, tylko z radością w momencie kiedy widzisz, że znowu szczury z nor wychodzą usiłujesz mi jeszcze też dokopać. Dziękuję Mike i... spadaj.

Niko: Faktycznie w mojej nowej ojczyźnie o Kółkach Różańcowych nie wiem nic. Generalnie, jestem przeciwny jakiejkolwiek formie zorganizowanej religii bo najwięcej nieszczęść na świecie zostało spowodowanych właśnie przez zorganizowaną religię. Nie zamierzam i nigdy tego nie robiłem, wyśmiewac się z czyichś wierzeń religijnych. Wyśmiewając się z Kółek Różańcowych to w rzeczywistości śmialem się z wyimaginowanej organizacji, której nazwę pamiętałem z dawnych lat. Jeżeli Ci to przeszkadza, wystarczyło mnie grzecznie o to poprosić i określenie "Kółko Różańcowe" zniknie z mojego słownictwa. Jeżeli Cię tym obraziłem to przepraszam.

Nie będę odpowiadał Nastce lub Davinchi bo zachowują się jak gówniarze i nie mam ochoty z takimi dyskutować.

Do wszystkich innych: O co tu wogóle chodzi??????????? O to, że ośmielam się komuś zwracać uwagę żeby nie wrzucał knotów lub byle jakich zdjęć????????????
Ludzie czy wyście już zupełnie poszaleli???? Dlaczego za wszelką cenę usiłujecie mnie poniżyć lub obrazić????
Datego, że być może więcej widziałem, że żyję w innym, wygodniejszym kraju??? Dlatego, że zdarzyło się, że potrafię jasno, klarownie przedstawiać swoje racje i czasami nie potraficie mi odpowiedzieć????? Daltego, że potrafię sobie zakpić i obronić swoją pozycję kpiną i żartem??? Dlatego, że generalnie myślę trochę inaczej niż Wy??? Dlatego, że potrafię się nieźle zabawić i pośmiać z koleżankami i kolegami z internetu a Wy nie?????

Stało się to tutaj regułą, że jak tylko coś się zaczyna dziać coś ciekawego to pojawia się jakaś Akinom (pamiętacie?), Nobilitate, Davinchi, czy sfrustrowana Nastka z tym swoim chorobliwym antyamerykanizmem i jak szczury z nor usiłują komuś dogryźć. Mnie, ponieważ dosyć często i zdecydowanie wyrażam swoje opinie jest najłatwiej i tak się kólko zamyka...

nastka1505 dołączył
14.06.2009

nastka1505 01:19 | 30.06.2009

Jesteś żałosny Andrzeju z tym niby przyklejonym uśmiechem,jesteś w sumie sfrustrowanym emigrantem,który na siłe udaje,że jest mu dobrze,po sprzedaniu się w zamian za możliwość zamieszkania za Oceanem.Kpiną i żartem?Chyba nie rozumumiesz znaczenia tych słów,nie trzymasz ciśnienia,gdy kto osmieli się Ciebie skrytykować pokazjesz swoje prawdziwe oblicze,co pokazje twoja semantyka.Była w ponadf 30 krajach i nie musiałam zamieszkać w USA żeby realizowac swoje pasje,nikomu niczego nie zazdroszczę,raczej współczuję Ci braku dystansu do siebie i świata.Każdy ma prawo do własnej oceny faktów,jeśli uważasz,że zyjesz w wygodniejszym kraju,to dobrze,Ja tak samo mam prawo uważąć,że jest to kraj w którym liczy się tylko pomnażanie aktywów,a nie człowiek...Obejrzałam twoje zdjęcia i naprawdę załosne ktoś kto rytykuje wszelkie fotki rodzinne katuje nas fotkami jakiegos dziecka na nartach i co gorsza komentarzami,że dziecko po jakimś czasie nie potrzebowało już sznureczka.A co to kogo obchodzi?Rozumiem,że bycie ojcem w tak póżnym wieku powoduje,iż swiat kręci się wokól cudu pierwszego zęba,kroku itp,ale może rzeczywiście zostaw te opowieści ciociom przy imieninowym stoliczku.Współczuję tej Pani ze zdjęć,chyba,że tro Oma Tobą pomiata i tu odreagowujesz swoje frustracje...ech życie

usunięty/nieznany 07:16 | 30.06.2009

zdjecia o ktorych piszesz byly do konkursu ktory mial miejsce jakis czas temu, wiec jak zajrzysz na profil wiekszosci z nas zobaczysz 3 fotki ze zdjeciami osobistymi. dlaczego komentujesz cos o czym nie masz pojecia?

wiesz szkoda mi ciebie i twojego trybu myslenia. mialam zignorowac ale wypowiadasz sie o emigracji w sposob tak szyderczy ze sie we mnie az gotuje.

droga kolezanko, a czy pomyslalas ze moze nie kazdy wyjezdza z polski po to zeby robic na budowie i sprzatac? moge na ten temat z toba polemizowac i to dlugo, bo to ze tobie sie udalo zwiedzic 30 krajow bez wyjazdu to powinnas sie naprawde za szczesciare uwazac ale prosze cie, litosci, nie mow mi ze to chleb powszedni w Polsce. choc i tak nie o tym chcialam pisac, bo jasne jest ze jak ktos sprytny i obrotny to i w Polsce sobie swietnie radzi, nie przecze. ale wkurwia mnie i to masowo jak sie cala emigracje do jednej szuflady wklada.

chcesz szufladkowania? prosze bardzo - cala gromada idiotow wyjechala do anglii po tym jak polska do unii weszla... nie nadaja oni bron Boze dobrego imienia dla Polski a wrecz przeciwnie... ale cala gromada idiotow zostala tez w kraju... z popierdolonym tokiem myslenia - jedna grupa mysli o drugiej wlasnie w ten sposob... fair? absolutnie nie, ale jak chcesz to ci moge 100 eseji napisac na temat tej pieprzonej polskiej mentalnosci ktorej tak strasznie nie trawie...

wiesz, nie moge uwierzyc ze wogole takie rzeczy wychodza od osoby tak swiatowej jak ty ktora byla juz w 30 krajach. a myslalam ze podroze ksztalca...

smierdzisz frustracja i zazdroscia, ze ci sie chce takie cos wyciagac tutaj to w szoku jestem...

przez ludzi takich jak ty mam dosyc globtrotera... i jeszcze jak sobie pomysle ze dopiero nas zalalas Marokiem a jeszcze 29 innych krajow to chyba naprawde wroce tu za rok jak ci sie znudzi juz szczekanie do wszystkich...

dyskusja powyzsza byla zupelnie bezsensu,. zbyteczna, mialas problem z andrzejem, nic prostszego wyslac mu maila albo wpisac sie pod jego wypowiedzia przy zdjeciu... ty sie pofatygowalas zalozyc watek w ktorym non stop pierdolisz od rzeczy. i mam teraz daleko w dupie czy mnie admin za slownictwo usunie czy nie bo jesli toleruje takie gowniarskie zachowanie jak twoje to niech sie tez do mojego nowego jezyka zacznie przyzwyczajac.

aha, jeszcze jedno - bylo tu grobowo do kwadratu przez dobrych kilka tygodni jak miedzy innymi Andrzej, emski, ja i kilka innych osob sie nie udzielalo... jesli to jest wasza wizja globtrotera zasmierdzialego marazmem i rasizmem to chyba portal powinien nazwe zmienic na ZapyzialaRzeczpospolita albo cos w tym stylu... Nastka, bylabys swietnym liderem tego nowego portalu.. az dziwie sie ze z twoim podejsciem chce ci sie dupe ruszac i wyjezdzac poza granice...

w ten wlasnie wspaniale prosty sposob kolezanka krew mi zepsula w moj ostatni dzien w pracy...

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 01:13 | 30.06.2009

Andrzej ! Ja idę spać ,nie budź mnie z rana bo będę zła :)))) Możesz mi kawę naszykować gdzieś tak na 7.00 CMOK Mafiozo :)))))

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 08:25 | 30.06.2009

Paula - Sorry!
Bo to przecież ja wpadłem na ten bezsensowny pomysł, żeby jeszcze raz rozruszać ten portal. Jedyny sposób to oczywiście jak zwykle spróbować ludzi zmusić do myślenia - czym? - komentarzami!!! Wtedy, kiedy ktoś zwraca uwagę, chwali, gani, kpi to wiesz, że ktoś myśli o tym co robisz. Teraz widzę, że był to idiotyczny pomysł!!!
Nie, nie dlatego, że pojawiła się tu taka kreatura jak Nastka, ale dlatego, że prawie wszyscy, którzy się tu z nami bawili, żartowali, dyskutowali, przekomarzali wzięli dupę w troki w momencie, kiedy trzeba było się bronić. Zaraz, od samego początku!!! Ja wiedziałem, że jedynym właściwym komentarzem do tego idiotycznego wątku było jedno słowo: "Spierdalaj" Powinno być powiedziane wyraźnie dobitnie i od samego początku.
Nie mówiłem, bo sądziłem, że nie ode mnie powinno się to zacząć. Admin sobie z tego kpi, moderator Nastki nie wyrzuci na zbity pysk, zostaliście tylko Wy: Marianno, Mario, Ziuto, Mike, McGuru, Qmoszko, Aleksandro, Promyczku, Bradiago, Papuasie i inni. Och jakże wygodnie sobie powiedzieć "Ja w pyskówkach udziału brać nie będę!!!" Niech to inni robią za mnie!!! Ja jestem ponadto!!!
No... jesteście ponadto... gratuluję. Mam nadzieję, że w nagrodę będziecie mieli okazję popodziwiać "wrzucanie" fotek z następnych 29 krajów rzekomo odwiedzonych przez tę kreaturę...
Raz jeszcze przepraszam Cię Paula - był to bezsensowny pomysł... :-(((

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 01:27 | 30.06.2009

Nastko: Kim jesteś już udowodniłaś a teraz: SPIERDALAJ - jedyny język który rozumiesz.

bogdan_wanko dołączył
09.10.2007

bogdan_wanko 08:32 | 30.06.2009

No to pojechaliście wszyscy grubo, swoimi wypowiedziami dajecie popis jakich mało. Nic tak krążenia nie poprawia jak zdrowa kłótnia:)) co?? Andrzeju, Paula, Nastka moje gratulacje za skuteczne psucie atmosfery, była co prawda jaka była, ale nikt się tutaj wyzwiskami nie obrzucał, żal mi ludzi, który swoje smutki przenoszą tutaj. Pozdrawiam

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 08:41 | 30.06.2009

Twoja wiedza o tym temacie i komentarz tylko potwierdzają to co napisałem wyżej. Bardzo smutne, że nie chce Ci się czytać tego co wypisuje ta kreatura tylko wrzucasz wszystkich do jednego kotła. Ja przynajmniej jak nie przeczytam to nie komentuję!!!

bogdan_wanko dołączył
09.10.2007

bogdan_wanko 08:45 | 30.06.2009

Przeczytałem wszystko dokładnie, Ciebie obsypują wulgaryzmami, a Ty odpłacasz się tym samym, wypisując obraźliwe i zaczepne komentarze, dla mnie to ten sam worek.

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 08:57 | 30.06.2009

Może załóż jakieś inne okulary..Wiesz, współczuję Twojej żonie ona Tobą pomiata a Ty tu androny wypisujesz i wszystkiego się boisz. Coś Ci się nie układa w domu???

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 09:19 | 30.06.2009

No i co Wielki i Sprawiedliwy Bogdanie Wańko???
Co na prawdę pomyślałeś, że atakuję Twoją rodzinę????
Co Ty o mnie wiesz??? Był to tylko cytat!!!
Kiedy ktoś Cię obraża, udajesz, że tego nie zauważasz???
To jest właściwa reakcja???
A może to kwestia temperamentu!
Kiedy ktoś wyśmiewa się z moich dzieci i mojej żony i mojego wieku to co? Mam zmienić portal???
Sorry - ja reaguję i wcale się tego nie wstydzę!
Jasne, jak sie zagląda tutaj raz na miesiąc aby popatrzeć na parę fotek to po co się przejmować czymkolwiek i och jak łatwo skrytykowac pyskowkę i wrzucić wszystkich do jednego kotła!!!

papuas51 dołączył
14.10.2008

papuas51 09:34 | 30.06.2009

Andrzeju czas do snu sie ułożyć...Uspokój sie i zacznij ignorować frustratów,którzy nie reaguja na zwracane im uwagi.Na pieniaczy to jedyna droga.A było ich juz tutaj sporo.Nastka to tym byłego juz filozofa,którzy czerpią siły w takich potyczkach.Trzeba być mocno natchnionym aby w takie dyskusje wdawać sie z Warszawy o 2.30.Zauważ,że są to zwykle osoby które tu nic nie wnoszą a przedstawiany dorobek podróżniczy -taki sobie.Czy to nie wpływ frustracji po obejżeniu zdjeć GLOBTROTERÓW?Dopuki ADMIN nie bedzie reagował na takie POTWORKI GLOBTROTERSKIE to co jakiś czas tak sie będzie powtarzało.TY sporo już o tym wiesz i dlatego ignorujmy te nijakie zdjęcia bo często są to prowokacje.Te zdjecia i ich autorzy szybko wypadną niezauważani

bogdan_wanko dołączył
09.10.2007

bogdan_wanko 09:10 | 30.06.2009

Drogi Kolego, przyjrzyj się tylko swoim wypowiedziom, kto kogo atakuje, przyjrzyj się dokładnie temu co piszesz i pomyśl...pomyśl skąd biorą się te kłótnie. Nie będę odpowiadał na Twoje zaczepki, bo nie po to zaglądam na ten portal, pozdrawiam.

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 09:40 | 30.06.2009

Oczywiście odpowiedź do Twojej wypowiedzi jest wyżej - ot taki jeszcze jeden trick globtrotera...

usunięty/nieznany 09:50 | 30.06.2009

Ok, moze sie unioslam troche... przepraszam za jezyk, ale mam i tak gleboko to co o mnie sobie teraz pomysla ci ktorzy w tej samej dyskusji klasyfikuja mnie w tym samym rzedzie z Nastka...

wiecie co w takich sytuacjach jak czytam takie bzdury to naprawde sie wstydze tego ze jestem polka bo tylko chyba nasz narod ma tak nasrane w glowach. zwlaszcza ze te bzdury wychodza od osoby ktora ponoc byla w 30 krajach... mysle ze takie podroznicze doswiadczenie powinno troche ludzi szacunku do innych krajow i narodowosci nauczyc... a my niestety widac szacunku sami do siebie nie mamy...

tym samym koncze dyskusje z Pania Nastka i nie mam zamiaru wiecej w ten watek wchodzic zeby czytac jej kolejne filozoficzne wywody... juz chyba wole ten grobowiec ktory byl tu wczesniej. Ide cieszyc sie sloncem bo sama na siebie jestem zla ze sie w ta idiotyczna dyskusje wciagnac dalam... bo tu jedno slowo pociaga za soba tysiac szczekniec...

nastka1505 dołączył
14.06.2009

nastka1505 10:40 | 30.06.2009

This is the end....

usunięty/nieznany 10:42 | 30.06.2009

mam ostatnie pytanie - poza dyskusja ktora sie tu bezsensownie toczy:

nastko moja droga, powiedz nam szczerze z kim mamy przyjemnosc, bo przeciez nie jestes tu od wczoraj. twoj nowy login jest tu dopiero od 2 tygodni, ale pisalas wczesniej:

"Paulinqa,Ja sie niczym nie przejmuję,mam olbrzymi dystans do wszystkiego.Robie to dla zabawy,trochę z ciekawośći wrzucałam zdjęcia...wiesz,że czasami przez dobę nikt nie wrzucił żadnych zdjęć.Na portalu na którym jeszcze parę miesięcy temu pojawiało sie kilkadziesiąt fotek dziennie,teraz 2-3"

skoro bylas tu kilka m-cy temu to jako kto? chce wiedziec z kim mam przyjemnosc, bo skoro poznalysmy sie wczesniej w innych okolicznosciach to moze zle oceniam twoje wypowiedzi...

usunięty/nieznany 17:22 | 30.06.2009

ja sie tylko odniosę na chwilkę to postu do mnie zakonczonego "spadaj". Przypomina mi to anegdotę o Himilsbachu, jak wpadł pijany do restaruacji w której akurat przesiadywała warszawska smietanka i ryknał: intelektualiści - wypierdalać!!! Na co wstał Holoubek i rzekł do współtowarzyszy posiadówki - Panowie, nie wiem jak Wy, ale ja wypierdalam.... tha by the way - ja spadam
WM

dawinczii dołączył
20.04.2009

dawinczii 18:03 | 30.06.2009

Cześć. osobiście nic nie miałem do AndrzejaB. Jeżeli wystawiłem zdjęcia, które tu nie pasują, wystarczyło zwrócić normalnie mi uwagę. Dawinczii one tu nie pasują proszę nie wystawiaj takich więcej i już . Nie potrzebuje głupich komentarzy. Ja zauważyłem nikt tu nie jest debilem, że by nie zrozumieć za pierwszym razem. Dziwne, że nie wielu zmienia swoje nick’i. Więc czegoś się obawiają- A po co- Jak coś mi się nie podobało to kiepska ocena i tyle.
Dużo tu nie wniosłem jak ktoś tam zauważył, bo jestem tu krótko, ale nie będę znosił chamstwa pod swoim adresem. Gdyby AndrzejB sam nie zaczął nawet nie skomentował bym jego zachowania bo nikogo nie mam zamiaru oceniać
Paulinq, każdy może mieć swoje zdanie a do żadnej kliki ja nie wchodzę. Po prostu Twój kolega wlazł mi na odcisk i tyle. Nawet teraz nie potrafi z ludźmi porozmawiać normalnie, bo nie zauważyłem , że by ktoś mu kazał spierdalać jak się wyraził .
Uwielbiam oglądać zdjęcia dlatego tu się zalogowałem i tylko po to. Chce zobaczyć na własne oczy co inni , a nie słuchać bzdur. Nie uczestniczyłem wcześniej w takiej dyskusji bo to mnie nie bawi. No cóż …
Pozdrowionka

dawinczii dołączył
20.04.2009

dawinczii 18:14 | 30.06.2009

A co do komentarza Qmoszki:
Ze mną nic nie jest. nie lubię chamstwa pod moim adresem i tyle. Nic nie wniosłem bo jestem tu dosyć krótko, daj mi trochę czasu a jeszcze się zdziwisz. Nie lubię takich sytuacji, ale swoje zdanie mam i będę się go trzymał.
Pozdrawiam Cie bardzo cieplutko

beakal dołączył
15.04.2008

beakal 18:38 | 30.06.2009

Znowu to samo;)) Jakies kłótnie,obrazy i fochy;))) Fajne być to z Wami;)))

usunięty/nieznany 18:41 | 30.06.2009

dawinczi i cala reszta, czy wy nie pojmujecie ze tu zadnej kliki nie ma... jest grupa ludzi ktorzy lubia sie udzielac za co czasem po twarzy dostaja, i tyle... nikt nie stoi za nikim, nikt nie popiera nikogo na slepo... nie ma nic takiego jak jakas wymyslona przez was klika... to wy to tak nazywacie...

ide, wroce jak zaczniemy rozmawiac o podrozach...

Bonifacja dołączył
08.10.2008

Bonifacja 21:15 | 30.06.2009

DOSYĆ TEGO!!!!!!!! Miało byś ciekawie i śmiesznie a wyszło jak zawsze.Skończcie do cholery z tymi wyzwiskami i wycieczkami osobistymi bo to prowadzi donikąd, To jest portal podróżniczy - zapomnieliście,czy jak?
A co do Nastki, to mam teorię tajno - spiskową. Ona się w Andrzeju potajemnie podkochuje i strasznie chce być zauważona.A że nie potrafi inaczej (niektórzy tak mają) to reaguje jak dziecko,które rzuca się na ziemie i wali nóżkami w beton albo inne kamienie. A my sieroty obrzygane i mało przenikliwe, daliśmy się wpuścić w maliny i też bierzemy udział w tym przedstawieniu. Zabijcie mnie - co tu do tego mają zdjęcia - ni w ząb nie pojmuję. Tacy wszyscy się nagle wrażliwi zrobili na punkcie działalności artystycznej, że aż do gardeł sobie skaczą,obrzydliwe wycieczki osobiste robią i wady narodowe wytykają? Niepojęte! Jedno zdjęcie jest lepsze, inne gorsze a jeszcze inne całkiem do dupy i co z tego? A poczucie humoru gdzie? Poza tym z gustami się nie dyskutuje - jeden lubi popa a drugi popową i gitara.Abyśmy tylko zdrowi byli. AndrzejuB - Tobie to można naprawdę pozazdrościć.Emocje wzbudzasz jak nie wiem co, potajemną wielbicielkę - taką nieszczęśliwie zakochaną frustratkę masz, paru fanów, co jak do ciebie piszą to im dym uszami idzie i ogień z pyska bucha też posiadasz - cud - miód i ultramaryna.
Paulinka - a Ty lepiej opowiadaj jak było na Zanzibarze, żebyśmy oczami wyobraźni zobaczyli ten niespotykany nigdzie indziej bajeczny turkus oceanu i białe plaże. Zaraz się wszystkim tym co zachowali resztki rozsądku zrobi słoneczniej.Tym co się nie zrobi - wyrazy współczucia i cisza nad tą trumną.Paulinka - dawaj!!!!!
Pozdrawiam

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 21:29 | 30.06.2009

Bonifacjo.... Poczekaj chwilę, dym uszami wypuszczę.... puf...., puf..... puf.... (To był żart - to dla tych, którzy tego nie czują.... :-))). Do kontrowersji jestem przyzwyczajony, do szalejących za mną kobiet też... :-)). "Pewna rencistka rwala dla mnie złoty ząb" Więc przeżyję i tą! Ale tak przy okazji: Paula zna tylko Zanzibar z naszych opowiadań :-(((. Myślę, że szukasz Promyczka! :

Bonifacja dołączył
08.10.2008

Bonifacja 22:04 | 30.06.2009

Cholera - znowu moje roztrzepanie bierze górę.Tak już mam.Faktycznie - to Promyczek przecież powrócila z afrykańskiej wyprawy.Zainteresowanych - przepraszam. To przepraszanie już mi w krew weszło,bo co chwile coś strzelę i nic na to nie poradzę chociaż,jak pragnę podskoczyć - się staram!.Najwyżej sama sobie nakopię w zadek i też nie pomaga. A o szalejących kobietach nie mów z takim stoickim spokojem, bo rwanie zęba to małe piwo. Niektóre zaczynają od ataków słownych a kończą na krwawych.Brrr.

Bonifacja dołączył
08.10.2008

Bonifacja 22:08 | 30.06.2009

Aaaa - i jeszcze jedno.Spojrzałam teraz na tytuł tego nieszczęsnego wątku i po niewczasie chciałam cie zapytać - naprawdę odbierasz ludziom chęci? Jak ty to robisz?Też bym niektórym odebrała.Podziel się doświadczeniem "w tem temacie" , bo to przydatna umiejetność jest.

usunięty/nieznany 10:01 | 01.07.2009

hahaha, a tak wlasciwie to ironio losu tej ktora watek zalozyla Andrzej wcale checi nie odebral :(((( smutne :(((( i po co bylo ten watek wogole zakladac????

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 12:14 | 01.07.2009

To było bardzo proste dla nastki :(( Każdy wiedział na co uczulony jest andrzej, co zrobić aby jego rozruszać :(( Mam nadzieję tylko że po URLOPIE wróci i dalej będzie łaził z tą poziomicą,oraz upominał ludzi szuflujących :(( Mi ta sytuacja odebrała humor na cacy :(( Jak można być podróżnikiem i nie mieć szacunku do drugiej osoby ?? Ale nastko muszę powiedzieć to,knułaś od samego początku i non stop podkręcałaś śrubkę,ja takiego czegoś nie uznaję,Tak samo jak nie przyznać się kim jesteś. Ja mogę powiedzieć głośno jak to się stało ze z barb.zurawskiej jestem Qmoszka i każdy o tym wie że ja to ja !!! A takie klonowanie jak tutaj to z góry wiadomo że będzie coś się działo.Błąd jaki zrobiła KLIKA to trzeba było całkowicie odejść na przerwę taką dłuższą .A tak troszkę do śmiechu,wróciłam właśnie z lasu,mam kilka pięknych grzybów,tylko nie mam już w kogo rzucać :((( Buziaki dla wszystkich PODRÓŻNIKÓW :))

Outlawz dołączył
26.10.2008

Outlawz 12:59 | 01.07.2009

Szczerze mówiąc ta sytuacja jest dziwna . Jestem tutaj od kilku miesięcy i zauważając komentarze Andrzeja do zdjęc widac było że chciał nie wiem jakoś żeby polepszyła się jakośc dodawanych zdjęc . Nastka skoro tak mówisz że byłaś w 30 krajach to dlaczego boisz się teraz przyznac kim tak naprawdę jesteś ? Trzeba jak najszybciej zakończyc ten temat bo to nie ma sensu go dalej ciągnąc . Pozdrawiam KLIKĘ która według kilku osób istnieje.

Może założymy jakiś ciekawy temat z humorem co wy na to ?

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2024 Globtroter.pl