/ / > Kobieca zawartość plecaka czyli co wziać żeby nie zabrać za dużo > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Kobieca zawartość plecaka czyli co wziać żeby nie zabrać za dużo

kategoria sprzęt turystyczny

___Ola dołączył
19.06.2011

___Ola 23:39 | 22.06.2011

Mam wrażenie, że większośc postów na temat zawartości plecaków etc. pisanych jest przez męską społeczność globtrotera, więc stąd pytanie skierowane do płci pieknej:

Co takiego, drogie panie, zabieracie ze sobą na wyprawy buckpakerskie poza Europę ? Jak duży plecak, jakie ciuchy w Tropiki ? Czy każda z Pań ma jakiś "must have" który zawsze zabiera ze sobą ? I bez czego nie możecie się obyć ? :)

Bo1 dołączył
30.06.2007

Bo1 14:43 | 23.06.2011

plecak im mniejszy tym wygodniej....mam duży, ale nie pakuję całego.
Pareo bawełniane - bo ma dziesiątki zastosowań - w sytuacjach ekstremalnych może służyć jako ręcznik, prześcieradło, czapka, spódnica - oczywiście nie naraz :), a schnie szybciej, niż ręczniki szybkoschnące.

___Ola dołączył
19.06.2011

___Ola 22:48 | 23.06.2011

To bardzo zabawne, ale odkąd kupiłam w Kenii Pareo bawełniane , nie rozstaję się z nim na krok w podróży ... Tak jak mówisz, ma wiele zastosowań. Mi osobiście służył najcześciej jako kołdra, poduszka bądź długa spódnica, kiedy sytuacja wymagała zakrycia nóg w poniektórych miejscach/ świątyniach. Także zgadzam się - absolutny MUST HAVE ! :-)

mario-mil dołączył
21.10.2008

mario-mil 23:45 | 23.06.2011

Mogę tylko być szczęśliwy że linie lotnicze wprowadziły limity wagowe i gabarytowe na bogaż i tylo dlatego gdześ na końcu świata nie muszę dzwigać żelazka,deski do prasowania suszarki do włosówi innych niezbędnych do udanej wyprawy gadżetów.

laupinka dołączył
28.12.2010

laupinka 09:08 | 25.06.2011

http://www.koniecswiata.net/poradnik/dziewczyna-w-podrozy-co-zabrac/

___Ola dołączył
19.06.2011

___Ola 10:57 | 25.06.2011

Świetny ten artykuł .. W sumie prawda, trzeba pakować mało - ale trochę stylu nie zaszkodzi :))

Beata & Tomek Globetrotting dołączył
01.08.2011

Beata & Tomek Globetrotting 14:39 | 17.08.2011

im mniej tym lepiej bo jednak trzeba nosic szczegolnie jak sie jedzie na dluzszy czas albo jak sie przemieszcza codziennie;-) oprocz opisanej listy w artykule ja jednak zawsze zabieram jedna maxi sukienke do ziemi i cienki szalik np z jedwabiu bo jako kombinacja zakrywa to co trzeba nawet w swiatyniach(sukienka nogi a szal z jedwabiu super lekki zakrywa ramiona i dekolt). Jest jeszcze jeden wazny przyjaciel kobiet w dlugiej podrozy a mianowicie kubeczek menstruacyjny ktory nmie tylko zaoszczedza kase w podrozy bo jest wieloletniego uzytku ale rowniez mozna go stosowac do 12h naraz a to jednak wygoda w podrozy;-) a poza tym nigdzie sie nie ruszam bez moich ukochanych przewodnikow lonely planet - jeszcze mnie info w nich nigdy nie zawiodlo.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2024 Globtroter.pl