Forum dyskusyjne
Co warto zwiedzic i zobaczyc oraz ile zabrac euro na 2 tyg all inclusive
kategoria podróże po świecie
kraj Kuba
womANN 19:20 | 09.09.2011
Witam,Wybieramy się z rodziną -6 osób na Wielkanoc na Kubę a dokładnie hotel w Varadero 2 tyg, all inclusive. Czy ktoś mógłby mi napisac co ciekawego można zwiedzic i zobaczyc ( już wstepnie czytam przewodnik) oraz ile mniej więcej zabrac euro na jedną osobę. Z góry dzięki
Pozdrawiam
Bertolek 22:19 | 27.09.2011
Bylam w tamtym roku w Varadero i w zasadzie nie ma tam nic ciekawego. W przewodnikach wspominaja o muzeum rumu, ale z muzeum nie ma to wiele wspolnego.W zasadzie nie moge wiele doradzic, bo zwiedzilam jedynie Havane.
Jesli chodzi natomiast o pieniadze to musicie uwzglednic napiwki (ja wydalam na nie jakies 100 euro), o ktore Kubanczycy domagaja sie bardzo bezczelnie.
Tobiasz83 12:48 | 17.11.2011
Znajomy Kubańczyk mówi, że na Kubie są 2 miejsca warte odwiedzenia (na przeciwnych krańcach wyspy).1. Dolina Vinals
2. Okolica Baracoa.
Dużo osób zachwyconych jest też Trynidadem. Ja jednak zachwytu tą dziurą nie podzielam. Jest to jednak dobre miejsce wypadowe.
Moje typy to Hawana (minimalnie 4 dni), Vinales, Santa Clara (historycznie), Santiago de Cuba. Cienfuegos to miasto, które ma klimat inny od pozostałych. Niby nic ciekawego, ale jednak czułem się tam dobrze. Polecam też pobliską plażę na Rancho Luna. Jedźcie też do Guamy.