Forum dyskusyjne

transfer lub tani i miły hotel w pobliżu lotniska Denpasar

kategoria podróże po świecie

Grzelaki dołączył
31.10.2014

Grzelaki 11:39 | 24.02.2016

>Dziękuję za rady.
>Po powrocie króciutko:
>- 4 dni Ubud - zdecydowaliśmy od razu wynieść się z lotniska.,
>- 7 dni - Nusa Lembogan - kompletny chillout - (m.in. objazdy skuterem, super
>jedzenie - Krab, Kalmary, Krewetki w Mamma Mia - bomba, plażing i kompletnie genialne
>nurkowanie z mantami)
>Rewelacja dla mnie: Akah Cottage Village - polecam od razu - tani, czysto, blisko do
>Dream Beach, Devils Tears. Tylko 5 bungalowów.
>4- dni Kuta - jedynie plaża i surfing ratuje to miasto.
>Ewentualnie wieczorem knajpy z muzyką na żywo + standardy rockowe.
>(Nie polecam Si Doi Hotel - syf, brud i posępny klimat - ale blisko do plaży)
>
>pozdrawiam,
>W

Cześć,

a możesz napisać jaki był koszt taxi do Ubud i czy nie próbowali Was naciągnąć? ;-) My lądujemy o 23:25 i zastanawiamy się czy nie zrezygnować z noclegu w Kucie i uciec od razu do Ubud albo Umalas.

Dzięki!
Pozdrawiam,

zgłoszone do moderacji

Wojtek_S dołączył
26.07.2015

Wojtek_S 17:34 | 20.09.2015

Dziękuję za rady.
Po powrocie króciutko:
- 4 dni Ubud - zdecydowaliśmy od razu wynieść się z lotniska.,
- 7 dni - Nusa Lembogan - kompletny chillout - (m.in. objazdy skuterem, super jedzenie - Krab, Kalmary, Krewetki w Mamma Mia - bomba, plażing i kompletnie genialne nurkowanie z mantami)
Rewelacja dla mnie: Akah Cottage Village - polecam od razu - tani, czysto, blisko do Dream Beach, Devils Tears. Tylko 5 bungalowów.
4- dni Kuta - jedynie plaża i surfing ratuje to miasto.
Ewentualnie wieczorem knajpy z muzyką na żywo + standardy rockowe.
(Nie polecam Si Doi Hotel - syf, brud i posępny klimat - ale blisko do plaży)

pozdrawiam,
W

zgłoszone do moderacji

___Ola dołączył
19.06.2011

___Ola 23:56 | 27.08.2015

Miło wiedzieć, że nie tylko ja straciłam całkowicie głowę dla tej wyspy ! :P

zgłoszone do moderacji

Pionderro dołączył
24.07.2015

Pionderro 14:49 | 17.08.2015

popieram w całości koleżankę Milesfromhome!
Ja byłem niestety tylko w Kucie na Bali ale nie było tragicznie.
Tak czy siak Nusa Lembongan!!! ale omijaj z daleka hotel "Mainski"
jest kicha i tyle

zgłoszone do moderacji

Wojtek_S dołączył
26.07.2015

Wojtek_S 19:28 | 11.08.2015

Dziękuję za rady.
Na pewno wykorzystam.
Pozdrawiam,
W

zgłoszone do moderacji

dc-adventures.co.uk dołączył
10.08.2015

dc-adventures.co.uk 04:14 | 11.08.2015

Tu jest link:
http://dc-adventures.co.uk/indonezja/ubud-czyli-bali-inne-niz-myslisz/

zgłoszone do moderacji

dc-adventures.co.uk dołączył
10.08.2015

dc-adventures.co.uk 04:12 | 11.08.2015

>A co myslicie o Ubud - jako punkcie wypadowym na 3 dniowy pobyt na Bali?
>Generalnie nie jestem zainteresowany plażingiem.
>Może ktoś może doradzić jak wygląda sprawa transferu w nocy z lotniska do Ubud? taxi
>- jaki to koszt +/- ewentualnie inne opcje.
>Pozdrawiam,
>W

Cześć!
My byliśmy na Bali niecały miesiąc temu i zatrzymaliśmy się w Ubud. Naszym zdaniem jeśli chce się jechać na ładne plaże, to lepszym wyborem jest pobliska wyspa Lombok. My spędziliśmy czas tylko w Ubud. Co do dostania się w nocy do Ubud, to wchodzą w grę 2 opcje:

- taxi z lotniska bezpośrednio do hotelu w Ubud, koszt: 300 tys rupii (ok.85 zł), a może nawet 400-450 tys, bo nocna taryfa może być trochę wyższa, na lotnisku przy wyjściu z terminalu znajduje się budka z prepaid taxi i w nocy będzie bezpieczniej właśnie tam zamówić taksówkę niż brać przypadkowego typka z parkingu;

-nocleg w hotelach przy lotnisku (np. Beneyasa Beach Inn, który oferuje transfer z lotniska, znaleziony na booking.com), a rano podróż autobusem do dworca Batubulan (3,5 tys rupii, czyli ok. 1 zł), stamtąd bemo (busik) za 15-25 tys rupii (4.2-7zł) do Ubud, opcja dłuższa, ale przygodowa! :)

Jeśli interesuje Cię Ubud, to zajrzyj na naszego bloga, bo właśnie wrzuciliśmy cały post o tym miejscu. Pozdrawiamy!

zgłoszone do moderacji

kiwi2013 dołączył
14.02.2013

kiwi2013 15:31 | 10.08.2015

Byliśmy w Ubud Kilka dni w hotelu http://en.directrooms.com/hotels/info/1-13-64-278202/?gclid=CNXxl8HPnscCFYsMcwodrFQNdg

Na YT jest nawet filmik gościa GONCIARZ z tego hoteliku :)

Baza wypadowa super, piękne są tu pola ryżowe, wulkan, świątynie wiadomo, plantacje kopi luwak. Ale uwaga, pogoda jak się jedzie na wulkan jest inna niż na nusa :) Geterki i polarek się przydały :)

Generalizując będąc na Bali byliśmy kilka dni na Nusa, kilka na Sanur i kilka na Ubud :)

kiwi

zgłoszone do moderacji

Wojtek_S dołączył
26.07.2015

Wojtek_S 12:41 | 09.08.2015

A co myslicie o Ubud - jako punkcie wypadowym na 3 dniowy pobyt na Bali?
Generalnie nie jestem zainteresowany plażingiem.
Może ktoś może doradzić jak wygląda sprawa transferu w nocy z lotniska do Ubud? taxi - jaki to koszt +/- ewentualnie inne opcje.
Pozdrawiam,
W

zgłoszone do moderacji

Wojtek_S dołączył
26.07.2015

Wojtek_S 19:24 | 06.08.2015

Dziękuję za rady.
Generalnie planujemy spędzić na Bali 2, 3 dni i potem właśnie na Nusa Lembongan :)

zgłoszone do moderacji

kiwi2013 dołączył
14.02.2013

kiwi2013 13:43 | 05.08.2015

Nusa Lembongan Polecamy zdecydowanie bardziej niż samo Bali aczkolwiek im bardziej wgłąb Bali się poruszaliśmy tym bardziej nas ono czarowało.

Na Nusie byliśmy zakwaterowani w Dream Bech Hotel - plaża boska, ale brudna co było smutne. Na nusie jest dużo fajnych rzeczy do zwiedzenia i spróbowania. Knajpki serwują boskie jedzenie w niemiłosiernie niskich cenach. Warto wybrać się na punkt widokowy, warto przede wszystkim wynająć skuter i objechać sobie wysepkę i przyległą do niej Nusa Ceningan połączoną mostem drewnianym :)
Będąc na Nusie należy koniecznie zobaczyć Devil's Tears

Na Bali byliśmy ( prawie byliśmy : ) ) na wodospadach, zabrakło nam kilometr ale droga jaka tam prowadziła wywoływała mieszane uczucia w nas i zrezygnowaliśmy. Byliśmy na wulkanie, na kecak dance ( fajne przedstawienie ), zwiedziliśmy pola ryżowe MEGA WIDOKI !

Warto na Bali między innymi zobaczyć:
Monkey Forest ( byliśmy tam aż 2 razy :P )
Tanah Lot,
Pura Ulun Danu Bratan
Uprawy Kopi Luwak

Tak na pierwszy rzut tyle mi się przypomniało :)

kiwi

zgłoszone do moderacji

Wojtek_S dołączył
26.07.2015

Wojtek_S 19:58 | 01.08.2015

Olu,

dziekuję bardzo za pomoc.
Pozdrawiam,
W

zgłoszone do moderacji

Milesfromhome dołączył
11.04.2015

Milesfromhome 22:52 | 30.07.2015

Witam.

Nie wiem czy Kuta wchodzi w grę, ale to zaledwie 15-20 min taksówką od lotniska. Kuta to też świetne miejsce wypadowe do pozostałych miejsc na Bali, bo można stamtąd zamiast taksówki, wziąć o wiele tańszego busa. Więcej info o noclegu w Kucie znajdziesz tutaj : http://www.milesfromhome.pl/2015/04/kuta-bali-5-powodow-dla-ktorych-warto.html .

A jeśli mogę coś doradzić, to tylko wspomnę, że Bali nie jest tak niesamowite jak się nam wydaje. Niestety mnie zawiodło. Bali jest skomercjalizowane, a przez to, że jest tak duże to i mało egzotyczne. Jeśli wybierasz się do Sanur, to proponuję stamtąd wziąć łódkę (30 zł / 30 min.) na Nusę Lembongan i tam spędzić kilka dni zamiast Bali. Nusa Lembongan to prawdziwy raj, którego na Bali nie znajdziesz. Plaże są tysiąc razy ładniejsze a i klify niesamowite. Więcej o Nusie Lembongan tutaj : http://www.milesfromhome.pl/2015/07/nusa-lembongan-rajskie-plaze-nieopodal.html .

Pozdrawiam i powodzenia !
Ola

zgłoszone do moderacji

Wojtek_S dołączył
26.07.2015

Wojtek_S 21:43 | 29.07.2015

Dzień dobry,
czy możecie doradzić hotel w pobliżu lotniska lub transfer z lotniska do Sanur i ewentualnie tam nocleg. Lądujemy o północy. Każda rada wskazana. Planujemy spędzić na Bali ok 5 -7 dni i szukamy fajnego miejsca wypadowego.
Pozdrawiam
W

zgłoszone do moderacji

Strefa Globtrotera

Bezpieczne logowanie na czas sesji

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl