/ / SRI LANKA > Trasa po Sri Lance i zalecenia dla najlepszego kierowcy > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Trasa po Sri Lance i zalecenia dla najlepszego kierowcy

kategoria polecam

Lernard dołączył
11.11.2019

Lernard 09:42 | 11.11.2019

Sri Lanka -

Sri Lanka to wyspa w Azji. Jeśli ktoś szuka ciekawych miejsc do odwiedzenia Dziedzictwo, Natura, Kultura, Dzika przyroda, Fotografia, Wycieczka krajobrazowa, polecam odwiedzić Sri Lankę szczerze.

Ludzie są bardzo mili, lokalne życie jest absolutnie niesamowite. jeśli szukasz przewodnika, musisz dobrze o nim napisać. Chciałbym podzielić się moim prawdziwym doświadczeniem z wycieczki po Sri Lance.

Chcieliśmy poznać SriLankę. Przeczytaliśmy naprawdę miłe komentarze wcześniejszych klientów wycieczek po Sri Lance, a następnie natychmiast skontaktowałem się ze Sri Lanką. przed skontaktowaniem się z nimi sprawdzam sterownik-przewodnik kilku innych firm oraz otrzymałem oferty i szczegóły

Ale w końcu pomyślałem o jeźdźcach ze Sri Lanki Holiday Tours ze względu na wszystkie doskonałe recenzje w porównaniu do innych firm. którzy oferują niższe stawki, rekompensuje to ich obsługa i spokój turystyczny. po moich badaniach na Sri Lance,

Zrobiłem własną trasę, a potem im powiedziałem. odpowiedziała za nas Janith. Opowiedział nam wszystko o planie trasy io tym, co należy robić dodatkowo, o mojej własnej trasie o naszych planach, którą nieco zmodyfikował. były dla nas bardzo pomocne. a wszystkie koszty wycieczki i opłaty firmowe wspominały o tomie bardzo jasno i szczerze. (inne firmy turystyczne nie były jak przyjacielska rozmowa ze mną). następnie zarezerwowałem u nich całą podróż.

Moja wycieczka trwała 13 dni i 12 nocy wokół pięknej wyspy Sri Lanki. moja trasa trwała od 3 października do 16 października 2019 r

1. noc Colombo 2. Noc Anuradhapura 3. Noc Nilaveli 4. / 5. Noc w Sigiriya 6. Noc w Kandy 7. Noc w Nuwaraeliya 8. Noc w Ella 09 Udawalawa 10./ 11. Galle 12. Kolumbia Krótka trasa koncertowa - 1. dzień Nasz kierowca przewodnikiem reprezentuje nas na CMBike (Colombo Bandana) Lotnisko). Nasz lot był o północy.

nasza nazwa kierowcy Chin. On jest młodym człowiekiem. kiedy odwiedził naszą nazwę na lotnisku, zasugerował, abyśmy kupili lokalną kartę SIM i wymienili pieniądze w kasie. (powiedział nam aktualne stawki USD do LKR), a następnie pojechaliśmy do Negombo.

2. dzień Rano 8-godzinne odbiory w lagunie Jetwing w Negombo pojechałem do Anuradhapura. nasz pierwotnie planowany był w tym samym dniu, kiedy dotarliśmy na miejsce dziedzictwa Anuradhapura UNSECO, kiedy dotarliśmy do Anuradhapury, było to 2 µm. i naprawdę gorąco, czy wtedy i my zrobiliśmy zamiast tego tego popołudnia świątynię Mihintalaya. pominęliśmy witrynę Anuradhapura.

Trzeciego dnia pojechaliśmy bezpośrednio do Nilaveli. po drodze Sandeep pokazał nam świątynię Koneshwaram i port Trincomalee itp., a następnie zameldował się w hotelowym popołudniu. Następnego dnia rano odwiedziliśmy wyspę gołębi. snorkeling tam kierowca / przewodnik naród Sigiriya. tego samego dnia odwiedziliśmy skałę pidurangala, aby zobaczyć wspaniałe wskazówki dla naszego przewodnika. zaczęliśmy się wspinać około 4.50. mieliśmy też szczęście, zobaczymy piękny zachód słońca tego dnia. ponieważ część wyspy pada i pochmurnie.

Piątego dnia rano spojrzeliśmy na Lion Rock, tego dnia deszczowy dzień. ale tam odwiedziliśmy. To jest zajebiste. po południu miał masaż ajurwedyjski w Sigiriya i relaks w hotelu.

6 dzień przybył do Kandy. w Kandy chcieliśmy zobaczyć lokalny rynek i zabytki. my objęliśmy świątynię relikwii zęba, muzeum herbaty Viewpoint, ogród botaniczny. Rynek lokalny.

7 dnia zatrzymałem się na noc w Nuwaraeloiya znanej jako mała Anglia. na trasie, wodospady, fabrykę herbaty i wypiłem herbatę HI w wielkim hotelu w Nuwara Eliya. następnego dnia wcześnie rano nasz przewodnik-kierowca odbiera nas i zabiera na równiny Horton. to była wielka wędrówka 9 km. po spacerze o 12.35 udaliśmy się na pociąg z Nanu Oya. (rezerwy miejsc w pociągu przez Chin. powiedział nam, jak trudno wziąć bilety kolejowe. ale Chin przyniósł nam zarezerwowane bilety drugiej klasy). na przystanku Ella na lunch, a potem wędrujemy po mini Adamie i dziewięciu łukach. Tego dnia zatrzymaliśmy się w Elli.

9 dzień później musimy przenieść się do parku narodowego Udawalawa na przejażdżkę. po drodze zatrzymujemy się na wodospad w Elli. Świątynia Buduruwagala. i 12 pasz z mlekiem zegarowym przenosimy się do domu transportu słoni. po lunchu i rozpoczęciu podróży safari. Oprócz zobaczenia więcej słoni, które możemy zapamiętać (łatwe 50+, w tym 8 dzieci z mamami), dzików, krokodyli, jastrzębi, orłów, ptaków leśnych, jeleni, szakali, monitorujących jaszczurek, pawi wykonujących swój taniec godowy (są wszędzie na Sri Lance), szare małpy i dużo ptaków! to bardzo udana jazda.

Następnego dnia pojechałem do Galle i zatrzymałem się tam na 2 noce. któregoś dnia odwiedziliśmy wycieczkę obserwującą wieloryby, ale w zależności od nasycenia monsunu nie mieliśmy szansy się tam dostać. Fort Galle, wylęgarnia żółwi, safari nad rzeką, zrobiliśmy wokół Galle. ostatni dzień

12-dniowa wycieczka po Colombosights obejmowała muzeum narodowe świątyni gangaramy, pomnik niepodległości, twarz Galle, targ w Pettah, czerwony meczet i trochę shopping.etc .. ZROBILIŚMY… niestety jest to koniec wakacji następnego dnia wyjazdu

koszt opłat za atrakcje turystyczne na osobę
Anuradapura - 25 USD
Skała Mihintalaya - 500 LKR
Sigiriya - 30 USD
Wyspa gołębi Nilaweli -25 USD
Świątynia jaskiniowa Dambulla i świątynia zęba - mniej niż 10 USD
Ogród botaniczny Peradeniya - 2000 LKR
Park Narodowy Horton Plains - 25 USD
Tran siedzenia 2. klasy zastrzeżone 600 LKR + firma naliczająca opłaty za usługi (nanoya do Elli)
Pidurangala rock 500LKR
Udawalawa game drive6500LKR
Farma żółwi 500 LKR

Przewodnik - szczególnie podobało nam się towarzystwo SLR, (jeźdźcy ze Sri Lanki zwiedzają naszego kierowcę / przewodnika, Chin.
Gorąco polecamy jego firmę.

Contact Details -

Sri Lankan Riders - Holiday Tours (SLR)

Web - http://srilankanriders.com/

Email - srilankansriders@gmail.com

Contact - 0094779439668 ( WhatsApp availble)

Faceebook - https://www.facebook.com/srilankansriders/

TripAdviosr - https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g293962-d12959455-Reviews-Sri_Lankan_Riders_Holiday_Tours-Colombo_Western_Province.html

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl