Forum dyskusyjne

podroz z malymi dziecmi do Tanzanii lub Kenii

kategoria podróżowanie z dziećmi

Skarpa_eu doł±czył
01.06.2011

Skarpa_eu 15:53 | 13.06.2011

Ryzyko jest i to duże! Je¶li macie jeszcze kilka tygodni do wycieczki, lećcie do lekarza rodzinnego, który Was zaszczepi na wszystko co jest możliwe. Swoj± drog±, podziwiam za odwagę. Ja jak moja córka miała 2 latka pojechałam z ni± na wakacje w siodle organizowane przez www.skarpa.eu i my¶lałam, że to super wyczyn, ale Ty bijesz mnie na głowę.

zgłoszone do moderacji

Deepforest doł±czył
15.02.2006

Deepforest 12:03 | 14.06.2007

No niestety ryzyko jest spore nawet w miastach, jest to jednak strefa tropikalna i przed wyjazdem warto zaszczepić sie przynajmniej na żółtaczkę A+B, dur brzuszny i tężec. Jeżeli chodzi o malarię to zagrożenie również jest dosyć wysokie, chociaż zależne od pory roku i konkretnego regionu gdzie będziecie przebywać, generalnie zalecana jest profilaktyka antymalaryczna. Zwlaszcza jesli wybieracie sie na safari. Ja byłem tam w paĽdzierniku i np. na wybrzeżu w Dar es Salaam było mnóstwo komarów, pomimo że to koniec pory suchej. Warto więc dobrze przemysleć czy na taki wyjazd zabierać dzieciaki w tym wieku, a najlepiej skonsultować się ze secjalist± medycyny chorób tropikalnych, on najlepiej oceni stopień zagrożenia.

zgłoszone do moderacji

Ellaq doł±czył
11.06.2007

Ellaq 12:16 | 11.06.2007

moze ktos moze mi pomoc w rozwiazaniu dylematu, czy wielkie jest niebezpieczenswo (malaria, inne choroby) zabrania malych dzieni (2 i 4 tata) na miesiac do Tanzanii lub Kenii, gdzie moj maz bedzie pracowal tego lata. Chcemy spedzic tam razem chicaz 2 tyg, optymalny bedzie miesiac. Maz ma do wyboru te dwa kraje, gdzie badzie pracowal doradzajac firmom, wiec nie bedziemy w tzw. "buszu" i stad moj dylemat, czy zrezygnowac, czy jednak wybrac sie tam cala rodzina. Oczywiscie bedziemy chcieli skusic sie na jakies male safari. Bede bardzo wdzieczna za wskazowki.

zgłoszone do moderacji

Podobne w±tki podróżowanie z dziećmi TANZANIA

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], ję¶li jeste¶ nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl s± prywatnymi opiniami osób korzystaj±cych z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z pogl±dami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie w±tpliwo¶ci prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie tre¶ci reklamowych jest zabronione.

Jak dodać w±tek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy w±tek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). S± one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzaj± go wielokrotnie. Ciateczka mog± też stosować współpracuj±cy z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl