Forum dyskusyjne
planuje podroz
kategoria podróże po świecie
kraj Alaska
robertmoria 14:24 | 11.09.2005
hej wszystkim plunje podroz na alaske jednak mam klopoty z opracowaniem konkretnego planu . potrzebuje pomocy tj ile mniejwiecej trzeba pieniedzy na dzien oraz linki do stron z mapami i informacjami. Jezeli ktos moze mi pomoc to moj e-mail: robertmoria@o2.pl to bedzie moja pierwsza taka wyprawa poza polske wiec prosze o wyrozumialosc kazda inf jest cenna:)pozdrawiam
indigo 17:15 | 22.09.2005
czesc,na alasce jeszcze nie bylam, ale zaliczylam zejscie z plecakiem do Wielkiego Kanionu, moze Alaska bedzie nastepna.
Podam ci linki, z ktorych warto skozystac, z tym ze wszystko jest po angielsku.
http://data2.itc.nps.gov/parksearch/state.cfm?st=AK
ten link, NAJWAZNIEJSZY, to panstwowy departament. ja z niego dokonywalam wszelkich rezerwacji, informacji, a takze wysylaja ci rozne broszurki za darmo itd. dobrze jest tez do nich zadzwonic jezeli masz watpliwosci. tam sa ludzie, ktorych obowiazkiem jest udzielic ci faktycznych i prawdziwych informacji.
ten link
www.backpacker.com
to strona internetowa ze znanego czasopisma: backpacker. z kolei tam warto wejsc na Forum i pogadac z ludzmi, ktorzy praktycznie spedzaja wolny czas w dzunglach. oczywiscie badz sceptykiem.
warto abys pomyslal o spaniu, czyli tzw HOSTEL HOUSE, to tanie miejsca do spania zwykle wypelnione podroznikami i studentami z calego swiata.
ja ostatnio w takim bylam,. mimo, ze to miejsce nie jakies luxusowe i raczej w "dziwnej" dzielnicy ludzi poznajesz naprawde fajnych dluzo podroznikow.
warto sprobowac.
jakkolwiek twoj pierwszy krok skieruj na pierwszy podany przeze mnie link.
oto on jeszcze raz
http://data2.itc.nps.gov/parksearch/state.cfm?st=AK
zycze milej podrozy i dobrej zabawy