Forum dyskusyjne
na stopa do Syrii
kategoria podróże po świecie
kraj Syria
magdada 16:53 | 11.06.2010
Witam wszystkich.Mam pytanie, czy ktoś z Was wybrał się na stopa do Syrii? Jeśli tak to proszę o jakieś rady.
Pzdr
Hrihorij 23:54 | 19.06.2010
Hej.Bezpośrednio na stopa do Syrii nie jeździłem ale miałem okazję podczas wielu różnych podróży poruszać się na stopa po Syrii, Libanie, Turcji, Bułgarii, Rumunii, Węgrzech, Słowacji (wybrałem kraje, które są na trasie). Według moich doświadczeń najgorsza jest Słowacja a najlepsza Turcja. W Rumunii mogą chcieć pieniędzy. Generalnie podróż fajna i wykonalna.
Jangio 11:15 | 20.06.2010
w Turcji czesto chca kase za stopa?;]
Hrihorij 23:59 | 20.06.2010
W Turcji nie spotkałem się z opłatami za stopa. Bywało, że kierowcy częstowali mnie jedzeniem (różne owoce, arbuzy, kawa, herbata). Raz kierowca cysterny zabrał mnie na obiad do knajpy.Generalnie miło i sympatycznie.
magdada 09:56 | 21.06.2010
hmmm... do tej pory spotykałam się z opiniami, że po turcji lepiej podróżować środkami komunikacji, ponieważ bardzo dużo ludzi oczekuje w zamian pieniędzy. No i tą słowacją, mam nadzieję, że będzie dobrze, w końcu to początek naszej podróży:Ddzięki wielkie za info
Hrihorij 12:23 | 21.06.2010
W Turcji przejechałem trasę z Bireciku (miasteczko nad Eufratem z izolowaną populacją ibisa grzywiastego) do Stambulu przez Ankare. Pieniedzy nikt nie chcial.