/ / NIEMCY > Ceny niemieckich kolei > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Ceny niemieckich kolei

kategoria inne

kraj Niemcy

Pina dołączył
07.02.2014

Pina 13:04 | 07.02.2014

Witam,
nie mogę nigdzie znaleźć przybliżonych cen biletów kolejowych.
Potrzebuję dostać się z Zittau do Varnsdorf (Pivovar Kocour, Czechy) - krótka trasa (24min), ale kompletnie nie wiem jak finansowo się przygotować. Każda informacja mi się przyda

shark84 dołączył
04.08.2011

shark84 14:03 | 07.02.2014

http://www.bahn.de/

Pina dołączył
07.02.2014

Pina 22:23 | 07.02.2014

Niestety na stronie bahn.de nie pokazuje cen biletów połączenia, które mnie interesuje ani nawet do miejscowości wcześniej.

shark84 dołączył
04.08.2011

shark84 21:55 | 16.02.2014

wydaje mi sie ze okolo 8 euro, jak masz znizke

Aligru dołączył
17.01.2017

Aligru 16:14 | 09.04.2018

Odgrzebuję stary temat, ale może ktoś pomoże. Chciałbym kupić bilety na pociąg deutsche bahn, ale trochę mnie przeraża zamawianie ich online, czy myślicie, że kupno przez pośrednika będzie dużo droższe, znalazłem taką ofertę https://bissole.pl/bilety-kolejowe/deutsche-bahn/, ale nie ma podanych cen. Może ktoś pomoże?

Aso dołączył
27.10.2011

Aso 21:33 | 09.04.2018

Bilety na pociągi dalekobieżne nie mają stałych cen. Cena zmienia się w zależności od liczby już wykupionych miejsc. Nie ma podstaw, żeby obawiać się zamawiania biletów przez stronę internetową Deutsche Bahn. Po dokonaniu zakupu natychmiast otrzymujesz e-mail z biletem w formie pliku pdf, który drukujesz i pokazujesz w pociągu. To najlepsza metoda, żeby kupić bilet na pociąg Intercity-Express (ICE) w znacznie niższej cenie, w której dostępny jest jedynie w przedsprzedaży z dużym wyprzedzeniem.

Jeżeli podróżujesz na niezbyt dalekiej trasie, sprawdź czy bilet dzienny na pociągi regionalne w danym regionie (np. Brandenburg-Berlin-Ticket, Bayern-Ticket i inne) nie będzie dla Ciebie bardziej korzystny niż jednorazowe bilety. Jeżeli podróżujesz w granicach więcej niż jednego kraju związkowego, to bilet dzienny na pociągi regionalne w całych Niemczech (Quer-durchs-Land-Ticket, Schönes-Wochenende-Ticket) często jest najbardziej atrakcyjny cenowo.

Aligru dołączył
17.01.2017

Aligru 10:02 | 10.04.2018

Dzięki za odpowiedź!

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl