Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Trasa po Chinach, prosze o komentarze |
autor komentarza: gnome |
data dodania: 2008-09-04 18:52:24 |
treść: Witam! Miesiąc temu wróciłem z chin. Trasę mieliśmy bardzo podobną do twojego planu. Jeśli masz jakieś dodatkowe pytania to "wal jak w dym". Co do postu: Załatwiaj wcześniej bilet z Pekinu, my chcieliśmy jechać do Xianu i najbliższe wolne miejscówki były na za trzy dni! Jeśli więc nie chce ugrząźć w Pekinie to rezerwuj bilet wcześniej. Mam jeszcze pełno ulotek z hosteli na tej trasie więc jeśli potrzebujesz adresy mailowe, telefony lub chociaż nazwy to mogę podać. My planowaliśmy trasę Beijing -> Xian -> tama trzech przełomów -> guilin -> huangzhou -> shanghai -> nankin -> beijing. Niestety ani na bilety do Xianu ani na tamę nie było szansy w pekinie więc pojechaliśmy od razu do guilin i reszta trasy już poszła według planu. Guilin. Ważne żebyś się wybrał po przyjeździe zaraz nad rzekę w rejony hotelu golden elephant i tam możesz załatwić sobie na rano fają atrakcję. Polega to na tym że płyniesz rano po rzece Li do Yangshuo i tam oglądasz jak starzy rybacy łowią ryby ze swoich łódeczek bambusowych za pomocą kormoranów! :] Coś niezapomnianego. No i samo Yangshuo ma spory ulicznych targ gdzie kupisz ponoć najtaniej w całych chinach fajne pamiątki (osobiście kupiłem tam za 300 juanów rzeźbę wojownika która w pekinie kosztowała 2000 juanów :] Skupiłbym się też mocno na twoim miejscu na huangzhou, masz tam super jeziorko w środku miasta z niesamowitymi trasami na rowerki i piesze spacery oraz świątynię Lingyin Si jedna z największych w całych chinach. Suzhou nie wiem ale Nankin odradzam (może się ktoś obrazić ale mi się tam bardzo nie podobało :/). Na mur natomiast my pojechaliśmy z pekinu na Mutianyu, nie tak dużo turystów i całkiem fajne widoki :] Pozdrawiam. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.