Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: bilet powrotny przy wjezdzie |
autor komentarza: marek.kos |
data dodania: 2008-09-17 13:31:33 |
treść: Jeśli masz wizę, to bilet jest niepotrzebny. Jeśli chcesz dostać na lotnisku 15-dniową wizę, musisz mieć bilet z datą wylotu w ciągu 15 dni. Zresztą bez biletu na powrót możesz wogóle nie zostac wpuszczony do samolotu do Bangkoku. Przy czym wystarczy komputerowy wydruk biletu. Nikt tego nie sprawdza, więc jeśli ktoś umie się posługiwać programami graficznymi, sam sobie może wydrukować taki "bilet". Musi tylko wyglądać wiarygodnie. To sprawdzone w 100%. Trzy dni temu wprowadziłem małe zamieszanie w liniach NORTHWEST. Leciałem z Honolulu do Bangkoku. W Honolulu tylko zapytano mnie czy mam bilet na wylot z Bangkoku. Powiedziałem, że wylatuję do Paryża dzień później, ale nie sprawdzili biletu. W Bangkoku przy wyjściu z samolotu czekała na mnie pracownica NORTHWEST z kartką z moim nazwiskiem. Kiedy zapytałem o co chodzi, powiedziała, że muszę zostać w strefie tranzytowej, bo nie mam wizy. Wyjaśniłem, że zaraz sobie kupię wizę i pojadę do miasta. W Tajlandii przepisy wizowe zmieniają się co jakiś czas. Teraz jest potrzebny bilet na wyjazd, a jeszcze 2 lata temu wymagali tylko pokazania karty wstępu do samolotu, którym się właśnie przyleciało. Bilet nikogo nie interesował. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.