Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Właśnie wróciłem z Marakeszu - Jakieś pytania? |
autor komentarza: bialy_6 |
data dodania: 2008-09-24 16:39:44 |
treść: No rozumiem, sam pewnie byłbym niepowtarzalnie zdenerwowany! Ale jeszcze mam takie pytanie: czy na zdanie o nich wpłynęła tylko ta nieprzyjemna historia czy na każdym kroku jakoś ich źle znosiłaś? Pytam bo zastanawia mnie to - jak tam jechałem byłem nastawiony na wszystko, a co do Marokańczyków wszyscy mówili że są natarczywi, uciążliwi i nieprzyjemni! Po jednym dniu byłem znacząco zaskoczony - okazali się bardzo pomocni, życzliwi, przyjaźni i uśmiechnięci. Oczywiście cwaniaków nie brakowało, ale mi oni kompletnie nie przeszkadzali! Może to przez to, że byłem przygotowany na wszystko czego można się spodziewać z ich strony - chodzi o wszelakie negatywne aspekty podróżowania (jakby mi plecak ukradli to byłoby zapewne ciężko ). I tak było, że przed wyjazdem czytałem opinie ludzi raczej negatywne o Marokańczykach, tylko jeden znajomy, który tam był wcześniej wspomniał, że są świetni - o ile jest się w porządku wobec nich. I ku mojemu zaskoczeniu też mi się bardzo spodobali. Nie narzekam na Polskę, ale uważam, że Polacy nie są gościnnym narodem tak jak to jest niby w obiegowym mniemaniu - nie ma dużego doświadczenia w podróżowaniu, ale o gościnności można mówić na Bałkanach, w Maroko, nawet we Włoszech - a w Polsce to chyba tylko w wybranych miejscach i sytuacjach. Ale się rozpisałem i zmieniłem temat. Pozdrawiam serdecznie. PS. Udało Ci się odzyskać sensowną kwotę za dobytek czy to raczej było masz 50zł i uciekaj ? |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.