Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Właśnie wróciłem z Marakeszu - Jakieś pytania? |
autor komentarza: akirija |
data dodania: 2008-09-25 15:51:30 |
treść: Cóż jeślli chodzi o moje zdanie o marokach z pewnością nie wyrobiłam go sobie dlatego że ktoś ukradł mi plecak. Może się to zdarzyć wszędzie. Ale to co miałam okazję doświadczyć przy okazji kradzieży i wiele różnych sytuacji pozwoliły mi utwierdzić się w przekonianiu że z tymi ludzmi nie idzie mi się odgadać (chodzi mi o tych, którzy mają największa styczność z turystami). Niestety okazuje się, że wszystko rozchodzi się o pieniądze. Tak samo bylo właśnie na posterunku policji gdzie policjanci zamiast nam pomóc byli jeszcze wkurzeni źe nie znamy fnacuskiego. Musieismy skłamać, źe w plecaku były pieniądze inaczej nikt by nam złamanego grosza nie oddał. A tak udało nam się wydębić 2000 dh, czyli o mniej ni ciuchy w plecaku ale nie miałam wyjścia. W mojej pamieci pozostana jako ludzie, ktorzy na pytanie jak gdzies trafic zamiast wskazac drogę będę chcieli zaprowadzić cię tam za pieniądze oczywiście i którzy zaczepiając cię na ulicy po krótkiej pogawędce o niczym również za to chcą kasę. Nie jest to kwestia biedy, bo byłam w biedniejszych krajach w których jednak nie widzi się w turyście jedynie worka pieniędzy. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.