Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Pytanie do Admina |
autor komentarza: Mars_2000 |
data dodania: 2008-10-09 12:06:17 |
treść: Taaaaa....Nie ukrywam, że użytkownik kandp dokładnie wyraził moje obecne odczucia co tego portalu. Jestem tu nowy. I stwierdzam, że po tych paru pierwszych dniach korzystania z Globtrotera, kiedy to w pierwszej chwili byłem pozytywnie zaskoczony, to obecnie jestem wielce "zniesmaczony". Od tych kilku dni obserwuję w jaki sposób tenże portal jest "wykorzystywany" do swoistej "autopromocji" i jak praktycznie jego użyteczność ograniczona została do ostrej rywalizacji na fotki i punkty. To całe "konkursowanie" zdjęć , z co miesięczną rywalizacją o palmę pierwszeństwa i przy okazji o przewodniki, wyrażanie przez jedne osoby publicznie antagonizmów wobec drugich i vice versa kompletnie nie służy promocji podróżowania. A chyba takie były założenia, czyż nie ? Osobiście spodziewałbym się od takiego forum czegoś kompletnie innego jak np. publikacji zdjęć wyłącznie w napisanych i załączanych tutaj relacjach z odbytych podróży. Ewentualnie można by wrzucać "luźne" zdjęcia w ilościach iście śladowych (np. 1-2 dziennie) jeśli ktoś chciałby podzielić się wrażeniami z odbytej podróży bez dodatkowego rozpisywania się (bo np. tego nie lubi) w formie relacji, blogu itp... Na dzień dzisiejszy to globtroter.pl przypomina mi NK. Wciskane są zdjęcia "na siłę" byle więcej, byle więcej. Nie przeczę, jest też wiele zdjęć niezwykłych, zmuszających do myślenia, inspirujących do zobaczenia uwiecznionego miejsca/osób "na żywo", ale one niestety zaczynają tonąć zalane setkami "monotematycznych" fotek z rzadka różniących się kadrem czy kompozycją... To tyle w tym temacie. Może Admini wezmą ten głos (jak i parę innych) pod rozwagę i przemyślą szczytną ideę funkcjonowania portalu jako źródła wiedzy o podróżowaniu, a nie miejsca do prania brudów między paroma użytkownikami i odwiecznego rywalizowania ... Pozdrawiam. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.