Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: gdzie najlepiej pojechać |
autor komentarza: marek.kos |
data dodania: 2008-10-29 18:41:30 |
treść: Może określenie"dla bogatych leniuchów" jest na wyrost, bo tymi autobusami rzeczywiście podróżują głównie biedni amerykanie, ale oni nie podróżuja w celach turystycznych, bo do zwiedzania kraju bardziej by im się opłacało kupić stary samochód za cenę np miesięcznego biletu. Jeżeli ktoś chce wykorzystać autobus do aktywnego zwiedzania parków, to jednak musi być bogaty. Np Greyhound dojeżdża tylko do Flagstaff. Żeby się dostać z Flagstaff do Grand Canyon trzeba wykupić dodatkowy bilet za 48 USD return. Czyli więcej niż wynajem samochodu na całą dobę. podobnie jest w innych parkach. Koszty noclegów też są wyższe, bo mniejsze są możliwości wyboru. Ja dosyć dużo jeździłem Greyhoundem, i nawet mi się podobało, ale oprócz dużych miast, byłem wtedy tylko w Grand Canyon. Ale wtedy nie miałem jeszcze prawa jazdy i w Polsce nie było jeszcze kart kredytowych, więc nie miałem wyboru. Jeżeli jednak ktoś się zdecyduje na taki bilet, to musi go kupić w Polsce, bo na terenie USA, Kanady i Meksyku jest 20-30% droższy. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.