Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Ameryka centralna .......Od Panamay do Belize |
autor komentarza: emski |
data dodania: 2008-11-21 04:32:14 |
treść: u nas akurat Indyk jest w tym czasie zobzcze bo bym chcial sie wyrwac. Jedyne co mozna zobaczyc i jest naprawde fajne to jak bedziecie jechac od Guatemali to zaraz za San Ignacio jest droga jakies 70km na poludnie o Caracol piekne ruiny w switenym stanie po Myach tylko jak popada to bez 4WD zapomnij taka droga przez jungle pewnie w San Ignacio mozna zorganizowac trip do Caracol niewiem bo ja zawsze w Belize biore samochod jak opusczam wyspy. Jest piekna droga Hummingbird Hwy na poludnie przez gory jak sie chcie dostac do Placencia tam jest tez dive shop nurkowalem z nimi na whalesharks zdarli ze mnie fortune a wieloryba nie widzialem ale tam cienko z hotelami i knajpami bo ich nie ma i to zadupie straszne tylko coca i piwo jest wszedzie ale nie widzialem piekniejszych plaz jak wlasnie w okolicach Placencia dzicz zupelna hotele to sa prywatne wille amerykanskie na plazach ale dra skore totalnie chyba za widok $ 120-180 za noc. Ale to jedyne misjsce gdzie sie mozna zatrzymac ja czasto spalem na plazach przy samochodzie zywej duszy tylko kolezanka flaszka :-)) Ja bym za glowny wasz celobral sobie Caye Caulker na blue hole blizej spokojniej bo Ambergise Caye to juz amerykanska pijana stonka opanowuje i robi sie kurort na Caulker swobodnie mozna spedzic 3-4 dni nic nie robiac taki luz tylko nurkowac i boozzz :-)) Zapmnij o zwiedzaniu Belize City to jeden wielki i straszny byrdel ale musiz tam byc zeby wziac water taxi na Caye i uwazajcie na bagaze na water terminal to mekka zlodziji jak bedziecie czekac na lodz i koniecznie trzeba zanabyc pezd Caye wyplynieciem Bitters przy terminalu w sklepie alepsze. Mijscowi napychaja butelke roznymi ziolami korzeniami kora wszelaka i zalewa sie to rumem w smaku niesamowite a oni wierza ze jest to lek z grupy ...strzyze goli p.... krawaty wiaze i przerywa ciaze jedno co mi przerwal to film mi sie urwal ktoregos dnia jak wracalem z Blue Hole i polski dive master ktory tam kiedys pracowal wyciagnal na lodzi dobrze ze sternik nie pil bo bysmy w Cancum wyladowali :-)) Generalnie Belize jest smutne jak ...ten udzki narzadale nurkowanie z Caye sa piekne pomysle moze mi sie uda wyrwac na pare dni Pozdrowienia |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.