Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: lokalne specjały garmażeryjne |
autor komentarza: AMKB |
data dodania: 2009-01-16 00:25:13 |
treść: Mowisz dopiec emskiemu... No to może tak: Hurricane z Nowego Orleanu składa się z: 2 uncje lekkiego rumu, 1 uncja rumu 151, 8 uncji 7-up, 1 uncja lime i 2 uncje syropu z rajskiego owocu (? - passion fruit). Widocznie po różnych knajpach się włóczyliśmy...:-)). Najlepsze Rockefeller Oysters zdecydowanie są w restauracji Marché tutaj w Chicago i w ogóle kuchnia kreolska jets ... no taka sobie a Seafood w Nowym Orleanie pod zdechłym azorkiem :-))). Najlepszy Seafood to Niowa Anglia - zwłaszcza od Bostonu do Acadii (moim zdaniem!). Jeżeli ktoś lubi ostrygi to znam świetne, świeżuteńkie z cytrynką i chrzanikiem "Blue Point" tutaj pod Chicago w Evanston w restauracji Fishmarket on Davis. Natomiast na homary dostarczane 3 razy w tygodniu samolotem z Alaski prosto do naszego słynnego Bob Chinn'a. Jeżeli ktoś jest zainteresowany - zapraszam - dom mam duży - cały aktywny Globtroter (czyli wszystkie 6, 7 osób!!!) się pomieści!:-))) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.