Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Aparaty i obiektywy |
autor komentarza: usunięty/nieznany |
data dodania: 2009-04-06 15:20:28 |
treść: jasnosc zalezy od tego jak obiektyw jest zbudowany i glownie ile kosztowal. te jasne sa super drogie. zooma 2.8 nie kupisz tanio nigdzie. te z zestawow to powinny mysle miec okolo 3.5 minimalna. patrz czy zoom na stabilizator - bez stabilizatora nie poszalejesz za bardzo chyba ze za kazdym razem bedziesz uzywala statywu. ja mam 40D i w zestawie mialam 17-85 canona lens z ktorego jestem calkiem zadowolona, fajnie portrety robi zwlaszcza. do tego kupilam dwa inne obiektywy juz osobno ale zaden z 2.8 bo poki co to troche za wysoka polka jak dla mnie. dla mnie z zoomem liczy sie glownie ciezkosc obiektywu bo jak podrozuje to go sama dzwigam wiec zawsze staram sie ograniczyc do jak najmniejszej ilosci lensow. mam fish-eye 11-17mm i mam tez zooma 28-300 ze stabilizatorem ale tylko min. 3.5 ma wiec nie jest najlepszy jednak na moje potrzeby poki co wystarczajacy... do canona najlepsze lensy, te z gornej polki to eLki z IS (stabilizator) ten na ktory ja poluje to 70-200 2.8 ale kosztuje niebagatelne 1600 funtow w tym momencie nowy... canon ma fajnego fish-eye 15mm za 600 funtow z 2.8 ja mysle ze jak wybierzesz 3.5 to na poczatek tez nie bedziesz rozczarowana ;))) na pewno zdjecia beda lepsze jakosciowo niz ze zwyklej cyfrowki. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.