Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Aparaty i obiektywy |
autor komentarza: kumo |
data dodania: 2009-04-13 12:14:06 |
treść: ja powiem tak. w twoim przypadku pewnie najlepszym rozwiazaniem bylby porzadby kompakt z dobrym szklem. jesli juz chcesz sie bawic lustrzanka to do body polecam kupic sobie standard ze swiatlem 1,8. niewielkie pieniadze, a on pozwoli co zrozumiec zasady dzialania. mozesz kupic sobie body z kitem, jakies 18-55 (nie wiem co tam w canonie piszczy, ale to nie ma wiekszego znaczenia) w kazdym razie nie ma sensu kupowac kitowego tele tym juz nic nie zrobisz. tym wczesniejszym zoomem mozesz chociaz strzelic w miare poprawny pejzaz, a przy wiekszych umiejetnosciach moze cos wiecej. w kazdym razie ja zawsze proponuje kupienie dobrego kompakta, zazwyczaj patrza na mnie dziwnie, ze nie wiem moze chce ich ograniczac, ale uwazam ze jak ktos nie wie czy bedzie sie bawil w fotografie to szkoda zbednych kosztow no i przedewszystkim dodatkowych kilogramow. gwarantuje ze wieksza czesc uzytkownikow dziwga body a zdjecia robi na auto... pzdr |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.