Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Wyjazd do Ameryki Srodkowej, poszukiwani chetni
autor komentarza: annkapoznan
data dodania: 2009-06-01 19:55:55
treść:
no to i ja dołoże swoje 3 grosze.
Byłam w Ameryce Środkowej w ubiegłym roku, 1,5 miesiąca. Z tego 3 tygodnie na Kostaryce - niestety. Strata czasu i pieniędzy.Chyba Emski ma rację, że 3-4 dni wystarczą. Moim zdaniem w San Jose nie ma co oglądać, więc można tylko potraktować to jako miejsce przesiadkowe. Za samochód na CR płaciliśmy ok 55$/dzień. Polecam jednak autobusy, które są przyzwoite, a zawsze można się przesiąść na łódkę. W Gwatemali polecam Panachachel, świetne miejksce wypadowe do oklicznych miejscowości. A na leżakowanie najl;epsza jest Nikaragua, świetni ludzie, bardzo tanio (najwięcej płaciłam 8$ za pokój z łazienką). Więc zamiast smażyć dupkę w drogie CR lepiej zostać w Nikaragui. Szczególe polecam wyspę Ometepe, miejscowośc Merida i hotel Monkey. Świetne miejsce do wypoczynku.
W Meksyklu odradzam Playa del Carmen, byłam tu w tym roku. Więcej tu turystów niz tubylców, strasznie drogo. Ale jeśli ktos ma ochotę ponurkować w cenotach to jest to właściwe miejsce. Jeśli będziecie chciali jakieś miejsca noclegowe w CR, Nica i Gwate to dajcie znać a coś Wam podsunę. Na CR polecam konopy tour - dla mnie to była świetna zabawa :-)). Zamiast oglądać wulkany w CR lepiej zrobić to samo za 30-50% ceny w Nica (wulkan Masaya - znajdziecie się tu nad kraterem i będziecie mogli zobaczyć i poczuć swąd siarki) lub w gwate - gdzie możecie poczuć gorącą lawę, która będzie płynęła pod waszymi stopami.
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl