Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Peru-podróż samochodem |
autor komentarza: sinerva_vernias |
data dodania: 2009-06-07 00:11:14 |
treść: Wróciłem z Peru w kwietniu. Faktycznie nie widziałem tam nigdzie wypożyczalni samochodów. Osobiście odradzam poruszanie się po Peru samochodem z kilku powodów. Nie jest prawdą jakoby tam było niebezpiecznie. To bardzo bezpieczny kraj, ludzie są mili i bardzo przyjaźnie nastawieni. Ja się pomiędzy miastami poruszałem autobusami, bo są tanie, zaś w miastach taksówkami, bo są niemal za darmo :) Jeśli z jakiegoś powodu uprzesz się przy podróży samochodem, to uważaj na możliwość wystąpienia choroby wysokościowej ( jedziesz z dzieckiem ! ). W autobusach zazwyczaj na wyposażeniu mają tlen. Musisz się również liczyć z kretyńskimi przeszukiwaniami bagaży przez policję, która szuka jakiejś kontrabandy ? Bywają punkty kontrolne na drogach, autobusy i ich pasażerowie również są kontrolowani. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.