Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: POŚREDNICTWO WIZOWE |
autor komentarza: grzegorz-red |
data dodania: 2009-06-17 22:16:35 |
treść: Witam Nie wiem jak z Libanem, bo nie byłem. Natomiast wizę Syryjską moim zdaniem lepiej załatwić spokojnie jeszcze w Polsce w ambasadzie syryjskiej. Wydrukuj druk w części angielskiej (tu jest link (http://www.zatokaperska.pl/wnioski/Syria.pdf) dołącz dwa zdjęcia paszportowe, paszport i bez problemu dostaniesz wizę. Zaoszczędzisz też na pośredniku. Co do granicy to tam może być różnie. Jak byliśmy w na przełomie marca i kwietnia to tam się ciągle coś zmieniało – szczególnie opłaty i wymagania. Niby jest informacja turystyczna z gościem, którego obowiązkiem jest pomoc turystom - obcokrajowcom, ale dopóki nie dostanie bakszyszu, nie spodziewaj się, że ruszy palcem i cokolwiek ci załatwi, oprócz poczęstunku kawą (bardzo dobrą). A tak będziesz miał już wizę wbitą w paszporcie i luz. Wizę Jordańską bez problemu dają na granicy, szczególnie tą płatną. Możesz też zaoszczędzić parę Euro i wziąć wizę tranzytową do Aqaby (polecam, bo rafa koralowa na mnie zrobiła największe wrażenie na całym Bliskim Wschodzie, większe nawet niż Petra czy Wadi Rum), ale wtedy nie obędzie się bez wizyty właśnie w Aquabie i to w ciągu 48 godzin od wjazdu do Jordanii. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.