Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: wyprawa na Nordkapp |
autor komentarza: blazy |
data dodania: 2009-06-20 22:05:40 |
treść: Ja (było to dość dawno co prawda) ale przejechałem przez Niemcy-Danię-kawałek Szwecji-całą Norwegię do Nordkapp i potem przez Finlandię do Helsinek i dalej promem do Gdańska. Jechałem autobusem , więc jak przejechał autobus, to na pewno nie potrzeba terenówki, wystarczy zwykłe auto. Noclegi- jak masz samochód, to możesz spać na kempingach (w namiocie lub w domkach). Praktycznie są wszędzie. Uważaj na meszki - na jednym z kempingów tak nas pogryzły, że hej. Wejście na Nordkapp (tam jest takie małe muzeum i taras widokowy- kiedyś kosztowało 90 koron, teraz pewnie znacznie więcej. Jeśli olejesz Finlandię to możesz przejechać w jednym kierunku fiordami, a z powrotem przez super góry z lodowcami.Polecam. Finlandia jest raczej nudna. Albo spróbuj się załapać na prom który płynie z Bergen do Kirkenes (przy ruskie granicy). Podróz trwa tydzień, zawija się do iluś tam firodów, z tym, że cena chyba astronomiczna. W Norwegii byłem 2 x zawsze przełom czerwca/lipca i pogodę miałem zawsze super. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.