Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: kto ze mna w pazdzierniku? |
autor komentarza: AndrzejB |
data dodania: 2009-06-29 03:31:59 |
treść: Swift: Jeżeli wolisz ptaki (tzn. przecież pamiętam, bo już nie raz pisałeś, że ornitologia to Twoje hobby), to dziwię się że nic nie wspominasz o Lake Nakuru znane ze swoich olbrzymich stad flamingów. Niestety są tak kapryśne jak Kilimanjaro, czasami mija rok, dwa lata żeby znowu zechciały się zebrać. Ja je widziałem w 2000 roku - podobno było to największe stado od kilku lat - kilkaset tysięcy!!!! Wrażenie było niesamowite - bawiliśmy się jak dzieci - podbiegaliśmy do nich (ok! wstydzę się!!!) a one tysiącami startowały w górę - niesamowite. Przy kręceniu scen z flamingami w filmie Out of Africa podobno czekano pół roku na flamingi... :-))). To może śmieszne ale Etiopia jest u mnie na dalekim miejscu, choć wiem, że tu wśród Globtroterów bardzo popularna. Dużo ciekawszą jest Tanzania, choć w jakimś sensie podobna do Kenii. Szczerze, gdybym miał tylko 3 dni na Safari to wybrałbym jeden z cudów świata - krater (a właściwie Caldera) Ngorongoro w Tanzanii. Taki ogromny naturalny ogród zoologiczny, bo tam się ma niemal gwarancję zobaczenia wszystkiego!!! Uważajcie na północy, a zwłaszcza wschodzie Kenii!!! Grasują tam bandy Somalijsko-Kenijskie, które są praktycznie bezkarne!! Pozdrowienia. :-))) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.