Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Czarnogóra |
autor komentarza: emancypantka |
data dodania: 2009-08-04 19:36:21 |
treść: Podaje namiary te co mam, spokojne miasteczko za Ulcinją przy granicy z Albanią, bardzo fajne pokoje z łazienką. Pepić Smail, ul. Rudaj Śtoy, Ulcini, tel +38268421382, i jeszcze do jednego faceta +382686977, mówcie, że jesteście od Dominiki z Polski po ok 5 euro, bardzo ładne plaże, blisko do Ady, Budva 8 euro, ale tu już średnie warunki, łazienka oddzielnie, kto lubi luksusy to nie polecam Pani Filipović, Budva, ul Brodarska 66 (ciężko znaleźć nazwę ulicy nr), tel 0038233458035. Jeśli chodzi o podwórko w Żabliaku to nie mam nr Babka nazywa się Winka, większość ją zna jest przewodnikiem. Jeśli chodzi o wybrzeże i ciche miejsca to niestety trudno takie znaleźć, sporo turystów (choć byłam można powiedzieć poza sezonem, najwięcej ludzi jest sierpień - wzesień). Najspokojniej było na wyspie Św Stefan i właśnie za Ulcinją przy granicy Albańskiej - napisałam namiary, piękna plaża i mało ludzi. W miastach zwłaszcza tych dużych sporo bogatych rosjan. Śmieszne było jak szliśmy sobie ulicami miast i wszyscy napraszali nas do eleganckich restauracji - krzycząc do nas ruskije milionery chodzcie do nas, do Polaków są podobnie nastawieni. Za darmo częstują rakiją i przystawkami. Lubią polaków, Jeśli chodzi o jedzenie, to trochę byłam rozczarowana, wcale owoce morza nie są tak popularne jak myślałam kalmary (lignije) i małe rybki (grilice) są powszechne i dość tanie 1-3 euro, ryby też w miare tanie. Jednak takie jak krewetki, rekiny itp występują tylko w dobrych restauracjach i są strasznie drogie - o wiele droższe i mniej powszechne niż w Chorwacji czy Bośni. Ogólnie ludzie są bardzo mili, aż za zabardzo nadskakują i pragną być uczynni, nie można im odmówić wspólnej kawy, dżemu z fig, czy herbaty (nie mają czarnej tylko ziołową najpopularniejsza mięta). Co do jedzenia mają pyszną swojską wędline i dobrą baraninę, choć po wędlinie i po ichniejszej wodzie miałam chyba małe kłopoty :) Szkoda, że nie wybierasz się w góry marianno to jest najgodniejsze polecenia. A i targujcie się z nimi na każdym kroku :). |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.