Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: co ciekawego na Mykonos |
autor komentarza: emilios |
data dodania: 2010-01-15 18:14:27 |
treść: Ceny są wysokie, to dość ekskluzywna wyspa, bawią na niej często greckie gwiazdy Jak ja byłem na Mykonosie w najdroższym hotelu bawili m.in Tom Hanks i Adriano (piłkarz). Z tego co pamiętam, a byłem tam jakieś 5 lat temu, malutki kebab w mieście kosztował bodajże ok 5 euro, piwo w sklepie ok 2 euro. Pamiętam jak grecy bardzo cieszyli się z promocji z okazji przyjazdu Carla Cox-a , w najmodniejszym klubie na wyspie (nazwy nie pomnę) - za 50 euro było wejscie do klubu i 0,7 finlandii. To głównie imprezowa wyspa , taka miniatura Ibizy , jeżdzą tam młodzi ludzie głównie nastawienii na dobrą zabawę. W nocy miasto tętni (kolejki do taksówek to niezapomniany widok) rano wszyscy smażą kaca na plażach. Wszelkie używki są dość łatwo dostepne, praktycznei na każdym kroku ale ceny są mocno zawyżone. I uwaga, Mykonos to umowna, letnia stolica homoseksualizmu. Latem na Mykonosie rezduje największy odsetek gejów na świecie ... poważnie ! Jest tam najstarsza gejowska knajpa na świecie. Homoseksualiści są widoczni na każdym kroku i powszechnie akceptowani. Jak drażni cię widok całujących się meżczyzn to nie będziesz się tam zbyt dobrze bawić Na zwiedzania warto wypożyczyć skuter. To najwygodnieszy srodek transportu na wyspie, powód bardzo wąskie drogi, busy są strasznie drogie - 2,70 euro za kurs na dowolnym odcinku. Warto poszwedać się po starym mieście (przepiekne !) gdzie można natrafic na dzikie pelikany, które można głaskać, chętnie pozują do zdjęc ;) Warto nie ograniczać sie do jednej plazy, każda jest inna, ma inny klimat, warto codziennie leżakować na innej. W środku wysypy jest ciekawe miasteczko, z ładnym klasztorem. Koniecznie trzeba popłynąć na okoliczną wyspe Delos, niezpomniana jednodniowa wycieczka. Są tam jedne z najlpiej zachowanych antycznych zabytków w Grecji. chyba tyle , mam nadzieje , że pomogłem. Moim zdaniem 9 dni to akurat , tam siedziałem dwa miesiące, pracowałem i bawiłem się doskonale ! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.