Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: w poszukiwaniu chętnych podróżników |
autor komentarza: olgs86 |
data dodania: 2010-03-15 20:13:22 |
treść: Witam, byłam na Islandii w 2008 i nie było problemu z wjechaniem w Interior samochodem z wypożyczalni, nie mówili nic na ten temat podczas wypożyczania. Co do noclegów, to namiot się sprawdza, tylko trzeba mieć ciepły śpiwór, bo temperatura czasami w nocy w lipcu spada do 5-6 stopni. Aczkolwiek my daliśmy rade 2 tygodnie :) co do spania na dziko, to nie jest to takie proste ze względu na to, że jest to wyspa wulkaniczna więc są tam przede wszystkim skały, albo czasami jakieś wilgotne tereny. Ale na mapach jest dużo kempingów zaznaczonych, płatne są albo grosze albo free. Nie wiem czy jest tam szansa spotkać pokoje do wynajęcia u ludzi, ja nie widziałam. Ogólnie trudno tam ludzi spotkać ;P Dużo więcej czasu spędziliśmy w Interiorze ze względu na pogode :) na wybrzeżu często jest mgła, chmury itd. A do Interioru zazwyczaj się nie przebijają przez góry. Jedzenie jest dobre na stacjach benzynowych. W sklepach jest drogo (a przynajmniej wtedy bylo, teraz po kryzysie podobno inaczej). Zycze udanej wyprawy |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.