Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Propozycja |
autor komentarza: marianna_p |
data dodania: 2010-03-15 20:18:07 |
treść: Adminie, to ja tez się powtórzę: 1. system ocen się nie sprawdza jak widać co parę dni w top galerii, coraz więcej osób korzysta tylko z "5", poszerzenie go co ma dać??? jeszcze więcej waśni o słabe oceny? czy nie lepiej by było zostawić jedno "polecam" albo coś w tym stylu? 2. ograniczenie topów do dwóch- nie wiem jaki ma cel, może być i tak, ale jeszcze mniej najlepszych zdjęć będzie można wyszukać. poszerzenie go o top ulubionych- jestem za jak najbardziej 3.glob rangery- skomplikowane i też nie do końca rozumiem cel? bo średnia bardzo niska, każdy się załapie ad algorytm- ok, ale nie tylko ulubione powinny podnosić pozycję zdjęcia, ale i ilość ocen- jeśli jedno foto ma trzy "5", a drugie dziesięć piątek, to drugie powinno być chyba wyżej (choć ja jestem cały czas za zniesieniem ocen) bardzo podoba mi sie serwis www.birdwatching.pl, pod tym względem, też jest galeria top, też są najlepsze, a selekcjonują sie na podstawie jednej oceny- zagłosuj na "tak" - dział świetnie! 4. jestem przeciw zarządowi- to cos a la policja, wydaje mi się ze moderator „z urzedu”, czyli admin wystarczy Adminie, mam wrażenie, ze zmiany jakie proponujesz są bardziej nastawione na pozyskanie dużej ilości nowych użytkowników (stąd niska średnia umożliwiająca ocenienie), stad brak selekcji wrzucanych zdjęć (mało co wylatuje, choć ostatnio jeden taki przypadek zaobserwowałam- z portretami autora- ale jak dotąd był on odosobniony). A nie na jakość – co w wypadku „ptasiego” portalu rzuca się w oczu od razu. Fajnie wejść do galerii w której większość fotek wywołuje duże „wow”! Tam bez przejścia przez moderatora nic na wizje nie wskakuje. W ten sposób to moderator, a nie użytkownicy cenzuruje słabsze prace, czy nie tematyczne. Mają inny profil- więc to co tematycznie nie leży- wypada, a słabe fotki mają prawo bytu tylko jeśli mają wartości „dokumentacyjne” (zwyczaje ptaków itp.). Mnie osobiście podoba się stawianie na jakość. Wtedy w galerii top leżałby prawdziwe perełki, słabsze zdjęcia byłyby tylko jeśli spełniałby jakąś funkcję dokumentacyjną, poznawczą. Może warto się wzorować na takim systemie? Jednak na pewno odstraszyłoby to część użytkowników galerii. Osoby ze słabszymi pracami miałby poprzeczkę, a nie każdy lubi stratować w „zawodach”. Z drugiej strony doceniam pewną demokratyczność, jaka tu jest, a tam jej nie ma… Co do złotego środka – nie mam pomysłu :))) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.