Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Propozycja |
autor komentarza: _Marek_ |
data dodania: 2010-03-18 16:49:38 |
treść: GlobAdmin <-- 1. Myślę, że średnia 4.0 za zdjęcia jest optymalna. Problem, o którym piszesz rozwiązałoby zrealizowanie mojej propozycji, którą gdzieś, kiedyś na tym forum napisałem ;) Mianowicie aby średnia była tworzona z ostatnich 50 (40? 30?) zdjęć. Wówczas, jeśli ktoś rzeczywiście podniósł umiejętności (lub przestał wrzucać "jak leci") i ma odpowiednio dużo zdjęć w galerii, miałby wyższą średnią niż teraz. Jednocześnie promowałoby to ciągłe podnoszenie umiejętności - z jednej strony każdy wrzucając dobre zdjęcia mógłby stosunkowo szybko osiągnąć wymagany próg, a z drugiej użytkownicy prezentujący już wysoki poziom nie mogliby "osiąść na laurach" ;) Nie wiem na ile jest to technicznie do zrealizowania, ale nie wydaje mi się żeby to był jakiś problem. Nawet wówczas, gdyby średnia miała być liczona jak dotychczas, wydaje mi się, że progiem powinno być 4.0-4.2. 2. Moderatorzy społeczni - pomysł niezły, ale wydaje mi się trudny do zrealizowania. Mało kto przecież będzie chętny siedzieć dzień w dzień po parę godzin. Więc żeby to miało sens moderatorów musiałoby być sporo. Z drugiej strony wprowadzenie dużej liczby moderatorów (o ile w ogóle byliby chętni) też nie wydaje się najszczęśliwszym pomysłem - tego by tylko brakowało żeby moderatorzy zaczęli się kłócić między sobą ;) 3. Kciuki. Wg mnie powinny być tylko w dół. Wówczas jeśli zdjęcie jest mierne lub narusza zasady serwisu to np. 10 głosów GlobRangerów powodowałoby usunięcie takiego zdjęcia z serwisu. Byłoby to zupełnie niezależne od oceniania i skali ocen. Coś jak "ostrzeżenie dla zdjęcia" - przy odpowiedniej ilości ostrzeżeń zdjęcie wypada. W przypadku gdyby jednak zaistnieli moderatorzy, to powinno to być w ich kompetencji - wówczas kciuki stanowiłyby wskazówkę dla moderatorów, którym zdjęciom szczególnie należy się przyjrzeć (ale decyzję o usunięciu podejmowali by sami). 4. Ograniczenie ilości zamieszczanych zdjęć do 5 - super! Tutaj chyba jest z grubsza consensus. Pozdrawiam |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.