Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: nairobi - rzeczywiscie takie niebezpieczne? |
autor komentarza: Bonifacja |
data dodania: 2010-05-09 20:56:08 |
treść: To miasto jest naprawdę niebezpieczne..W ciągu dnia nikt nikogo nie zaczepia.Ale po zmroku jest tylko gorzej.Nawet w najelegantszych dzielnicach wszystkie okna - domowe, sklepowe, hotelowe - są mocno okratowane.Przed wszystkimi wejściami stoją uzbrojeni ochroniarze.W zależności od dzielnic.W tych lepszych w karabiny, w tych slamsowych - w bejsbole.Kiedy przyjechaliśmy taksówką do hostelu, kierowca, mimo tego,że musiał wykonać kilka karkołomnych manewrów, podwiózł nas pod same drzwi i nie pozwolił nam kawałek wcześniej wysiąść.Nocą włóczą się po Nairobi obwiesie naćpani tym ichniejszym zielskiem, i jak nas ostrzegała panienka w hotelu, dla takiego wbić komuś nóż - to bułka z masłem.I nikt nie pomoże.Z okna hostelu ( a mieszkaliśmy w śmieciowej dzielnicy - bo tanio!) widziałam jak nocą wypełzają ludzie,przewracają kosze na śmieci i wyjadają z nich co tylko się da.Ale jak mówiłam - takie rzeczy dzieją się tylko po zmierzchu.W dzień jest pełna kultura i sama życzliwość, choć oczy trzeba mieć wokół głowy, bo kradzieże kwitną w najlepsze.Myślę,że zachowując rozsądek i trochę ostrożności, nie łażąc nocą po mieście - można śmiało jechać. Pozdrawiam |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.