Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Byłem w Indiach-szczerze odradzam |
autor komentarza: Pacyfa |
data dodania: 2006-12-30 11:23:50 |
treść: Na pewno Hannibalowi należą się gratulacje - zakładając ten wątek na forum przyczynił się do znacznego ożywienia dyskusji. Na niewiele postów jest taki odzew jak na ten hannibalowy :) Ja osobiście w Indiach nie byłem. Czy chciałbym ? Hmmm ... Tak ! Czy będę zadowolony ... to się zobaczy (kiedyś) ! A czego się spodziewam ? ... między innymi bródu, smrodu i prymitywnych zachowań wieśniaków, a także strasznego nastawienia na eksploatację turysty z zachodu, tak jak pisał o tym Hannibal. Ale i tej nutki mistycyzmu, i zupełnie odmiennej, od naszej, kultury jak pisali tu inni. Wpis Hannibala na forum uważam za bardzo pozytywny i istotny. Zwłaszcza dla kogoś kto nie był nigdy w tamtym rejonie świata. Daje do myślenia i zabija trochę piękny obraz malowany przez większość podróżnikow. Czy jednak zabija ciekawość i chęć poznania ... ? U mnie - nie ! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.